Делото срещу Маргините спря! Пускат ги на свобода

Един от подсъдимите страда от сърце и имало опасност за живота му; братята Маргини свободни срещу 20 хил. лева, но до април
3 дек 2007 15:53,
44
Делото срещу Маргините спря! Пускат ги на свобода
Братята Маргини трябва да платят по 20 хил. лева и са свободни. Снимка: БГНЕС
Заради тежкото здравословното състояние на един от подсъдимите по делото срещу Маргините - Иво Карагеоргиев, съдът спря наказателното производство.

Съдът мотивира решението си с медицинската документация за заболяването на Иво Карагеоргиев и представената днес тройна съдебно-медицинска експертиза, която показа, че подсъдимият страда от тежко сърдечно-съдово заболяване, което сериозно застрашава неговия живот.

Наказателното производство беше спряно не само по отношение на Иво Карагеоргиев, но и по отношение на другите обвиняеми.

Съдът промени мярката на Красимир и Николай Маринови  - Маргините от домашен арест в парична гаранция от 20 000 лева за всеки един от тях.

До края на март следващата година трябва да бъде готова новата медицинска експертиза за състоянието на Иво Карагеоргиев, която ще бъде изслушана от съда на 9 април 2008 г.

„Надявам се до края на март да се подобри здравословното състояние на Иво Карагеоргиев и делото да продължи“, каза прокурорът по делото Николай Кокинов.

На въпрос защо не е протестирал искането на адвокатите за спиране на делото, Кокинов каза: “Когато фактите говорят, и боговете мълчат”.

„Експертите твърдят, че обвиняемото лице не може да участва в наказателен процес. Ние не може да го принудим да се подложи на операция за подобряване на неговото здравословно състояние и това трябва да стане, когато той прецени“, коментира Кокинов.

Прокурорът посочи, че ще се прецени дали да се обжалва днешното решение на съда.

В момента Маргините са под домашен арест, след като престояха повече от година в ареста по обвинение, че са подготвяли покушение срещу генерала от запаса от МВР Любен Гоцев, убития Иван Тодоров-Доктора и близкия до групировката ТИМ бизнесмен Никола Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 16 години
edvali snaiperistite ste prekasnat da gi slediat kakto ostanalite im kolegi se pominaha ot olovni parchenca v mozaka
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ot koga gi 4akam da gi pusnat! do edna sedmica sa pri Sveti Petar
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Spokoino, edva li shte namerqt po 20 000 leva za garanciqta, taka che nai-veroqtno shte si ostanat v aresta! Ako puk gi namerqt dali shte moje da dokajat ot kude gi imat... Smqh smqh smqh!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вие май не виждате разлика между прекратено и СПРЯНО дело??!??!?!?!?!? УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ не ви е срам, прокурориииии! Как така спряно??!?!?!?!?!? Тия мизерници няма ли да бъдат осъдени никога????!?!?!?!?!?!!??!!??!?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ВЪЗРАЖДАТ СЕ МУТРИТЕ В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ И ББ ! А КОМУНИЗМА НИКОГА НЕ СИ Е ХОДИЛ!НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО МУТАНТИ???
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Престъпниците от властта се справиха чудесно, следващата новина ще е Вальо Топлото имал 5 лв. в банката, на някой по невнимание написал 5 милиона. Българиоооооо, затриват те душмани и дребни души жадни и алчни, плачи, плачи. Тия мизерници и те хаир няма да видят, но това не ни помага на нас останалите.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ще ни трябват още тия момчета, недейте така, бе хорааа:) Я какви са сладички и послушнички, каквото им кажем, това правят!
16
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Тук един пост ми напомни ,че самият опит на БСП да пребори СИК е достатъчен за да им сваля шапка
15
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
ДОКОГА!Доведете международна лекарска експертиза....
14
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Е сега и бат Бойко може да поздрави своите бивши съдружници
13
0
 
0
 
! Отговори
Маргина преди 16 години
Да живее БСП... и всички нейни дъщерни партии, партиики и коалиции... Да живеят всички нейни чада по съдебни и правителствени инстанции! Да живее нашата майка - Бълкарската социалистическа партия и нашия ангел-хранител Гоце! Да живее българската демокрация!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
кво да кажа. Двамата не са неправали нищо. Те са невинни. Защо двама невинни се движат с две коли охрана. Мамка им. Да и го набутам на тъпата държава. Имаш ли пари печелиш всичко. Видя се за пореден път. Мутрите вън. Всички убиици си ходят на свобода на улицата, ние невинни трябва да се съобразяваме и да треперим някой куршум да не ни застреля "съвсем случайно"!!!Да й е** м****** на държавата.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Видяха, че българина предпочите за кметове мутри....От кога ще плащаме за преминаване през центъра с кола ?Имаше ли го някаде записано в програмата на ГЕРБ? Какво става с бълните по цариградско?Ами с личният заем на Б.Б. с който щеше да построи завода за ***?Ех народе...народе...
10
0
 
0
 
! Отговори
acho преди 16 години
ей най-накрая ги пуснаха горките момчета...от кога ги мъчат миличките без никаква причина.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
da vi *** *** maina da vi *** v gyzeca *** da vi ***, ei ma na elate ma ubiite, v zatvora ma vkaraite da vi *** *** maina da vi ***
8
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
За пореден път темида пусна невини хора на свобода! Да *** и *** смотана държава!
7
0
 
0
 
! Отговори
gritz преди 16 години
съгласен с всичко казано до тука. не само съдилищата а цялата държавица да закрият.
6
0
 
0
 
! Отговори
NoName преди 16 години
Ами да закрият всички съдилищта. От тях полза няма.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
е ясно- са вече не ги дебнат убиици- такива гадове влизат в затвор само за да ги пази държавата... нищо, има време
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
SVINE!