Борисов: Господ наказва крадците

„Който краде, Господ го наказва.“, заяви Борисов по повод тежкия инцидент с трима пострадали в столицата
11 яну 2008 19:05,
101
Борисов: Господ наказва крадците
В Пирогов са постъпили две жени, пострадали при опит за кражба на цветни метали. Снимка: БГНЕС

„Който краде, Господ го наказва.“

Това каза столичният кмет Бойко Борисов по повод тежкия инцидент в столицата, при който пострадаха трима души – две жени и един мъж.

Инцидентът е предизвикан от група роми, които се опитвали да откраднат строителни материали от сграда в двора на бившия завод на "Балканкар-Средец", на булевард "Тотлебен" 38.

„Тук съм само за да успокоя гражданите, нямам никакво намерение да се занимавам с крадци“, каза още Борисов и подчерта, че инцидентът е станал при опит за кражба.

„Паниката, която се създаде, е абсолютно ненужна. Жените са влезли в частен имот без разрешение", заяви още кметът на София Бойко Борисов.

Dnes.bg припомня, че срутването на сградата стана около 17.00 часа днес след обяд.

При инцидента пострадаха по-тежко две жени, една от тях е с опасност за живота.

Пострадалите са от ромски произход и са настанени за лечение в Института за спешна медицинска помощ Пирогов.

Една от пострадалите- 24 годишната Василка Митева (майка на две деца), е с тежка черепно-мозъчна травма и  нараняване на едното око.

Леко е пострадал и един мъж, на който е оказана помощ във ВМА.

Сградата, която се е срутила, се намира в двора на завода.

Според очевидци в момента на срутването е имало шестима души. На място веднага пристигнаха екипи на Бърза помощ, пожарната и полицията. Там пристигнаха и министърът на вътрешните работи Румен Пеков, кметът на столицата Борисов, зам.-кметът на София Велизар Стоилов и директорът на дирекция „Контрол по строителството” при Столична община Влади Калинов.

От МВР съобщават, че според първоначални данни общо шестима са навлезли в района на бившия завод с намерение да събират метални отпадъци за вторични суровини от отломките на сградите.

Сградите в района на бившето предприятие „Балканкар Средец” на бул. „Ген. Е. И. Тотлебен” имат разрешителни за събаряне и процесът по демонтаж е съгласуван с районната администрация. Теренът трябва да бъде разчистен за бъдещо строителство.

Сградата е частен имот, районът е затворен за обществен достъп, посочи главният директор на НС "Гражданска защита" Андрей Иванов. Според него пострадалите са влезли в района на складовете, за да търсят метали.

На мястото на инцидента екипи на МДПБА и МВР са прехвърлили срутените отломки от стената и пръстта, за да се уверят, че няма други пострадали.

Екипите са приключили операцията по издирването. Няма открити други затрупани хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 16 години
Аз живея точно до него и не бих влезнал даже преди да бяха започнали събарянето, защото сградите и цеховете бяха тотално занемарени и непрекъснато падаше нещо от тях! Камо ли пък сега!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
много тъпи копелета преди 16 години
евалата боико борисов .... е па да беше ги наритал в линеиката ... *** ваща мамка *** крадлива ... хахахах *** черни
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Nikoi nqma da naeme vav firmata si nito rom nito *** poradi prostata prichina che ot tqh nishto ne stava.*** sa sfiknali samo leka rabota da varshat i to ne postoqno(prostituciq,plasiorstvo i krajbi)ne obichat da rabotqt a i ne mogat nishto kachestveno da svarshat.A i ne iskat da se integrirat poneje trqbva da plashtat danaci i da nosqt odgovornost kato vsichki normalni grajdani.Dano da se nameri nqkoq po golqma zgrada koqto da gi pobere vsichki *** i da se sruti.
57
0
 
0
 
! Отговори
ERASER преди 16 години
Найстина единственото, което този *** умее, даже не, то му е природно, говори си на обикновен език с хората. Това е препоръчително, ако искаш да обясниш идеите си, за да може всички да те разберат, но той вече се олива. Казаното е по детски елементарно и може и да хваща ухото, но няма практически смисъл и едва ли е най-полезното нещо, което един кмет на столица може да каже. От друга страна, ако наистина беше вярно, то жив министър да не е останал, парламента да е празен, но поради смърт или злополуки с депутатите, а струва ми се и Бойко не би избегнал възмездието, че е малко мътно около него. Казаното от него, по този начин звучи адски смешно, но с много горчив привкус. Може ли такъв *** да е кмет втори мандат и да се гласи за министър председател? Не, не би трябвало.
56
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
"Не си прав! Ти би ли наел роми във фирмата си? Мисли малко преди да говориш! Всички ги обвиняват ама пита ли ги някой какво им е като никъде не ги щат..." А ти се научи да четеш преди да пишеш, ако преди 100години бяха интегрирани, нямаше да имаме тези проблеми сега.
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вярно е че Господ наказва крадците.Знаете ли колко бизнесмени ги хвана лошата болест/ рака/ и дадоха Богу дух.
54
0
 
0
 
! Отговори
ГЕОРГИ СТОЕВ преди 16 години
....А КОЙТО УБИВА ГОСПОД НАКАЗВА ЛИ ГО?
53
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
Не си прав! Ти би ли наел роми във фирмата си? Мисли малко преди да говориш! Всички ги обвиняват ама пита ли ги някой какво им е като никъде не ги щат...
52
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Айде стига сте ревали.. женици.. ако искаха работа ще си намерят и няма да се ровят. Това, че са ниско културни и не искат развитие, училище и прогрес, това че не сме ги интегрирали преди 100г и сега ревем ис е проблемът.. За тях по добре е да крадът отколкото да работят.. да крадът да въртят така наречената смешна и проста дума "далаверата".. това е истината..
51
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 16 години
май така излиза ...изяж за да не бъдеш изяден
50
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 16 години
по неговите думи излиза че някой ден може и минестерски съвет да се срути заедно с парламента...
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето един нагледен пример за израза: "Чете евангелието като дявола".Изобщо смисъла на християнската религия не е наказване на земята, а в отвъдното.Нека мутрата Бойко да ни покаже как са наказани:-Членовете на всички министерства през годините, лоито ограбиха Бг.-Божков, Софиянски, Краус...-Мигленчето, която затри два реактора в Козлодуй за да получава голяма заплата сега-Списъкът може да продължи до безкрайност, и чак тогава идват няколко жалки ***.
48
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Ей, най-после от *** набези да пострадат и ***. Нямат никакво право да влизат в частен имот и да крадът. Получили са каквото заслужават.
47
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 16 години
Преди да е станал хан Крум ,говори от името на Господ!!! КАКВО СВЕТОТАТСТВО!
46
0
 
0
 
! Отговори
АНТИ БОРИСОВЩИНАТА преди 16 години
ВСИЧКИ КОИТО КРАДАТ ЛИ ГИ НАКАЗВА ГОСПОД ИЛИ САМО ТЕЗИ ЖЕНИЦИ КОИТО ВИДЯХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА .НЯКОЙ ДОБРЕ БЕШЕ "ХВАНАЛ" ПРЪСТИТЕ НА ТЕЗИ "ПРЕСТЪПНИЧКИ" КОИТО РИСКУВАТ ЖИВОТА СИ С НЕЧИЕ МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ !
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЗАЩО ХОРАТА СТАНАХА ТОЛКОВА ЛОШИ? Наистина ли вярна максимата на капитализма, че човек за човека е вълк.
44
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 16 години
Не е страшно, че поредния спасител и пуделът му Цветанов са поредните кукли на конци.Страшното е, дето народеца ни толкова е шашнат от "демокрация", че 2/3 от него са се юрнали да го подкрепят.
43
0
 
0
 
! Отговори
and justice for all преди 16 години
Браво кмете, до кога *** ще крадът, лъжат и нарушават законите и ние ще ги търпим.Нестига че от нашите пари които сме ги искарали с труд им плащат помощите защото бай *** го мързи да работи а се оправдават че работа нямало??? Малко им е...и жалко че са били само 6 *** :(
42
0
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 16 години
Бат ви Бойко като вземе властта ще умори всички ***, болни бедни, стари, недъгави и прочие средностатистическа ***. В БГ ще останат само баровци, супермени, манекенки и банкерки.Такава държава ще управлява ББ.На нашите бивши, настоящи и бъдещи държавници все народеца им пречи.
41
0
 
0
 
! Отговори
михайлов преди 16 години
КОЛКО ЖАЛКО Е ДА СИ ПОЖАРНИКАР ПО МАНТАЛИТЕТ .ЗА ТЕЗИ СИ ДУМИ БИВШИЯТ ПО НЯКОЛКО НЕЩА СУПЕР МЕН ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ - КАКВОТО КАЗА ЯВНО ГО И МИСЛИ ,А ПОДОБНИ МИСЛИ СА ПОЗВОЛЕНИ ВСЕКИМУ ,НО НЕ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ГИ КАЗВА НА ГЛАС И ТО ...... КОГАТО ДВЕ НЕВИННИ ЖЕНИ БЕРАТ ДУША.КМЕТА ЕДВА ЛИ НЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ТЕЗИ ЖЕРТВИ ИЗВЪРШВАТ БЕЗПЛАТНО СЪБАРЯНЕ НА РУИНИТЕ НЕ БЕЗ МЪЛЧАЛИВОТО И НЕ БЕЗКОРИСТНО ЗНАНИЕ И ДАЖЕ ЖЕЛАНИЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТА - ЦЯЛАТА ДЕЙНОСТ ПО СЪБАРЯНЕТО НА ОСТАНКИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПЛАТИ ,А ОТПАДЪКА ДА СЕ ИЗВОЗИ ,КОЕТО СЪЩО НЕ Е БЕЗ ПАРИ !!!!!ПОЖАРНИКАРЯТ ЯКО ,АМА ЯКО СЕ ИЗДЪНИ И АКО НЯКОЙ НЕ ИСКА ТОЙ ДА Е СЛЕДВАЩИЯТ П...... ,ТРЯБВА ДА ГО СПРЕ ПО ТОЗИ ПОВОД !АКО СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТОЯ ЩЯХ ДА СЕ СРАМУВАМ .