Данъчните погват "ЛЕВ Корпорация" заради Октопод

Проверките в компанията започнали още снощи
11 фев 2010 14:04,
34
Данъчните погват "ЛЕВ Корпорация" заради Октопод
Снимка: Булфото

Пълна данъчна проверка на корпорация, близка до задържания Алексей Петров, е започнала преди часове, съобщиха пред БТА източници от разследването.

Данъчни инспектори са започнали да проверяват дружеството още снощи. Според неофициална информация става въпрос за "ЛЕВ корпорация".

Проверките са започнали часове след като от фирмата бяха иззети компютри, дискове и документи след ареста на Алексей Петров.

Източници от разследването обясниха, че престъпната дейност на групата "Октопод" е започнала в края на 1997 г.

От снощи срещу бившия служител на ДАНС Алексей Петров е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група, занимавала се с рекет и насилие.

След неговия арест бизнесмени са дали показания, че са станали жертва на групата.

Още по темата
Според разследващи свързващо звено между групата "Октопод", "ЛЕВ корпорация" и групата за отвличания "Наглите" е Антон Петров – Хамстера.

Преди време Хамстера беше освободен под парична гаранция по обвинението за участие в групата за отвличания „Наглите“, а снощи се предаде сам, след като стана ясно, че е издирван в рамките на акция „Октопод“.

Тъй като по разследването с кодово име "Октопод" са установени злоупотреби със средства на "Кремиковци", показания в тази насока е дал и бившият изпълнителен директор на комбината Александър Томов.

Очаква се по-късно Софийската градска прокуратура да поиска постоянен арест за няколко от задържаните по операция "Октопод".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
Скалъпено преди 14 години
Всичко е шито с бели конци, вижда се как се скалъпва обвинение. Ако държавата иска да те съсипе, ще ти извади от под вола теле. Просто Алексей Петров знае и за рекетьорското минало на Борисов и за стария бандюга Костов. Всичко може да се обърне обаче.
10
5
 
10
 
! Отговори
дядо гошо преди 14 години
БРАВО НА МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ .!! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМ ДЪРЖАВНИК !!!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво значи 'корпорация, близка до задържания Алексей Петров' някой би ли ми обяснил ? Да не би да са били гаджета ?
8
2
 
13
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
гледайте следващата седмица втората част на ЕКШЪН КОМЕДИЯТА "ОКТОПОДА ОТВРЪЩА НА УДАРА"в нето се появяват артистки и артисти учавстващи в порно сцени!следва договорка и присъждане на парична компенсация на героя!Ген.-лейтенант Горбунов: Този цирк ще свърши утре с пускането на Алексей ПетровДата : 10 Февруари 2010 г. 17:11 ч.Последна редакция : 10 Февруари 2010 г. 17:52 ч.Алексей Петров отдавна не говори нищо. Утре ще го пуснат. Това е един цирк, хляб и зрелища. Това заяви заместник-председателят на Съюза на българските командоси генерал-лейтенант Владимир Горбунов.На въпрос, дали миналото на Алексей Петров не е доста противоречиво, той отговори: Противоречиво е миналото и на Борисов, и на Сакскобургготски, и на кой ли не", предаде КРОСС.Горбунов каза още: Алексей Петров е бил преподавател в УННС, автор е на книга за антитероризъм. Ние правихме рецензия на книгата му. Аз мисля, че бизнесът му е чист. Това е един човек с определено положение".Запитан защо определя случилото се като цирк, хляб и зрелища, Корбунов коментира: "След тези операции - Наглите" 2, 3,4 и т.н. нещата не издържат пред съда. Дори Хамстера - днес са го търсили, но не са го намерили. Защо е пуснат? А и защо е арестуван? Т. е. ако е арестуван и пуснат, значи няма достатъчно доказателства пред съда. Те не издържат. Не бих искал да гадая, но странна е ситуацията с Алексей, който навремето е дал на Бойко Борисов определени документи и така нататък".Той добави: "Ако това, което се случва с Алексей Петров /като служител на ДАНС/, е реално, означава, че цялата схема за допуск до класифицирана информация на тази агенция има огромен пробив. Т.е. как за агент на ДАНС се взима човек, който е с тъмно минало, тъмно настояще и организатор на престъпна група. Какво прави тази агенция? Аз се съмнявам, че тя е сгрешила за Алексей Петров".
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хванахте ли малкият Маргин? А Маргин малкия?
6
2
 
8
 
! Отговори
цецо-багеро преди 14 години
хванахте ли малкият Маргин
5
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 14 години
А сега давайте бензин,зарзавати,печени пилета и ГТП-та !
4
6
 
13
 
! Отговори
$$$ преди 14 години
Добре де, защо не публикуват някъде списък със застрахователите които няма да бъдат затваряни (тези в които имат участие ББ и компания), че да не правим грешката да се застраховаме в компания, която я закриват.
3
4
 
27
 
! Отговори
СССРейчо преди 14 години
Правилно: ЛЕВ ИНС и т.н. са мафия !!!!Но защо не се пипа Васил Божков, включително и най-голямата перачница у нас - ЕВРОфутбол ????????????????????????????????
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВОООООООООООООО! БРАВООООООООО!!! Мутрите гадни...
1
10
 
16
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Всяко чудо за 3 дни.