Клетка на радикални ислямисти действала у нас

Ал Уакф Ал Ислями е ударена при акция на МВР и ДАНС
Обновена: 6 окт 2010 14:34 | 6 окт 2010 12:12,
91
Клетка на радикални ислямисти действала у нас
Снимка: БГНЕС

При специализирана съвместна операция прокуратурата, ДАНС и МВР разбиха дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями”, съобщиха от МВР.

Фондация „Ал Уакф Ал Ислами” е учредена в Айндховен (Холандия) и се финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия.

След атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ централата й е закрита, след като са разкрити контакти между нейни структури и групата, подготвила и извършила мащабните терористични атаки.

Акцията се провежда в Благоевградско, Пазарджишко и Смолянско.

При мащабното разследване у нас са направени редица обиски, претърсвания и изземвания на установени жилища и офиси, ползвани от нелегалната структура.

Открити са голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред.

Иззети са финансови документи, сочещи незаконно финансиране на активистите и нарушения на данъчното законодателство от тяхна страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: МВРДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е да, но и не можем да съдим по някакви радикални перковци за всички мюсюлмани. По добре да разстреляме всички религиозни лидери на всички религии и да ни е мирна главата....
80
0
 
1
 
! Отговори
beliver преди 13 години
Нелепо е да се сраванява инквизицията, кладите, и походите с цялата Християнска религия. Католицизма се строи от папата, който за тях е говорител на Бога и според тях може да въведе всичко, дори, което не го пише в Библията или коренно различно от предшественика си. На Изток нещата се определят веднъж завинаги от множесто от епископи, без една тоталитарна насилническа фигура, всички, както са били много апостолите,те определят отговорите. А католицизма и протестантството всеки както му падне
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MAHNETO GO PORADI NARUSENIYA NA SAYTA.STIGA STE IZMILI MOZITSITE NA HORATA SIS LIJLIVI ***.
78
0
 
1
 
! Отговори
amur_83 преди 13 години
BG ne moje sebesi da kontrolira!Nie sme poslednata dupka na kavala s nas nikoi si nqma rabota! nie preoveli4avame vsi4ko! nie da si gledame na nas dani e dobre. Tq Balgaria nqma da se opravi
77
0
 
3
 
! Отговори
БКП-3 преди 13 години
ПРОЧЕТИ ПЪРВО БКП СЛЕД ТОВА БКП-2 ЗА ДА ТИ СТАНЕ ПО ЯСНО НАПИСАНОТО.
76
2
 
3
 
! Отговори
БКП-2 преди 13 години
И ТАЗИ ДЪГА ЩТЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА КОНТРОЛ НАД ЕВРОПА,РЕСУРСИТЕ И , РУСКИТЕ ЕНЕРГИИНИ ИНТЕРЕСИ И ОКОНЧАТЕЛНОТО СПРАВЯНЕ СЪС ПРАВОСЛАВИЕТО.ТАКА Е ГОСПОДА МОЖЕ ДА СЕ СМЕЕТЕ,НО МНОГО СКОРО ЩТЕ РЕВЕТЕ ЗА БГ.ЗАТОВА ЕДИНСТВЕННИЯТ ВИНОВНИК ЗА СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ Е АНТИ-БГ,И ПРО-ЗАПАДНИЯ ГЕРБСКИ *** БОКО-СНИМКАТА А НЕ НЯКАКВИ ХОДЖИ И ПОЛИЦЕИСКИ РАЗКРИТИЯ.
75
1
 
3
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ГОСПОДА ТЕЯ ЦИРКОВЕ СА ПЛАНИРАНИ МНОГО ПО НА ЗАПАД,А ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ТИКВАТА ДА ДОИДЕ НА ВЛАСТ Е ЧЕ Е ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТ ПРЕД САЩ,ДА ЗАПОЧНЕ ПЛАНА ЗА ПОЕТАПНО КОНФРОНТИРАНЕ В РОДОПИТЕ НА МИСЮЛМАНИ И ХРИСТИАНИ ЕСКАЛИРАЩТО ДО 5 - ГОДИНИ ВЪВ ОТДЕЛЯНЕ НА РОДОПИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ОМИРОТВОРЯВАНЕТО НА РЕГИОНА ОТ ЧАСТИТЕ НА САЩ В БГ.КАТО СЛЕД ОЩТЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ ТОИ-РЕГИОНАТ ЩТЕ СЕ ОТДЕЛИ КАКТО КОСОВО В СЪРБИЯ.И ЩТЕ ПОЛУЧАТ ЕДНА ДЪГА ОТ ТЪРЦИЯ,БГ,ЗАПАДНА ГЪРЦИЯ,МАКЕДОНИЯ,АЛБАНИЯ,КОСОВО,БОСНА ДО АВСТРИЯ...
74
0
 
1
 
! Отговори
до Петър преди 13 години
НЕ ВСКИЧКИ *** СА ПЕТЪР НО СПЕЦИАЛНО ТИ СИ ***! Има и християни терористи. Дори и на религиозна основа.RAF, IRA, ETA, Ku Klux Klan?
73
1
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 13 години
Да, само дето според Коран (2:62 и 29:46)Евреите и Християните са "хора на Писанието" и бива да бъдат закачани.От друга страна... Във Второзаконие 7:1-5 Бог нарежда на синовете на Израел да наложат геноцид на всички неверници които живеят в близост.Традицията продължава и в Християнството. Говорим за 9 кръстоносни похода между 1095-1272 и множество по малки след това, смъртни наказания за бохоулство, инквизиция, лов на вещици и войни водени между различните християнски течения... Толерантни?
72
2
 
3
 
! Отговори
do vsi4ki преди 13 години
ne vqrvam da ima v bg takiva teroristi tova e fal6 golqm...
71
3
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 13 години
Това ли е сдържаността и толерантността в Корана? Ако и християните бяхме така "толерантни" към тях досега нито един да не е останал.Сура 2,191: "И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."Източник: Коран
70
2
 
6
 
! Отговори
Анинимен преди 13 години
Религията не е от значение за тероризма приятели. Аз съм чел и корана и библията и съм горе долу запознат с основите на бодизма, така че смятам че имам богата обща религиозна култура. В основата си почти всички религии изповядвад здържаност и толерантност към хората. Това което прави едни хора войнствени и "терористи" е ГЛАДА, МИЗЕРИЯТА, БЕЗИСХОДИЦАТА, ПРИНУДАТА....и др. Имам един въпрос към всички:-Как бихте описали действията на Христо Ботев спрямо чужд плавателен съд (Радецки)?тероризъм?!
69
2
 
2
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
кви хора има в българия бе?! говоря за тъпотията, която *** "защо няма християни терористи" е, по-голяма глупост не бях чел от много време.Да съм казал една добра дума за мюсулманите? просто говориш тъпотии. това е сентенцията на моите коментари. Аре, че раб. ден свърши:))
68
5
 
4
 
! Отговори
Петър преди 13 години
И к'во - според теб трябва да има религиозни фанатици в родопите и точка по въпроса. Ако някой има нещо против да си гледа работата зашото има ИРА и ЕТА. Децата трябва да учат корана в училище и да ходят 3 месеца през лятото на мюсюлмански лагер, където да им обясняват добрите чичковци от анадола колко е велик аллах и "смърт за неверниците" Така ли бе ***? 'Баси к'ви хора имало в България не мога да повярвам!!!
67
3
 
7
 
! Отговори
666 преди 13 години
*** мисюлманска *** , дай им само тероризъм.Имам чувството че за друго май не могат да мислят.
66
2
 
3
 
! Отговори
HRANA ZA VSI4KI преди 13 години
да де, искат да се отделят от империята, ама не щото едните са католици а другите не, ами щото кралицата не им е симпатична. Твоите деца кой ги зарибява? И как да те разбирам, че в момента ми е трудно... ако баските взивяват влакове по гарите не те интересува, а сгради нападнати в ню йорк те интересуват ли? Кажи че си искал да си поснеш страхотния лозунг за терористите и точка. не невлизай в спорове които не можеш да спечелиш. Спори се на спорни теми, не се спори за безспорното :)) със здраве
65
1
 
2
 
! Отговори
pilot преди 13 години
Ti si pilot, kolkoto baba mi kosmonavt => Ехо, къде прочете да твърдя че съм пилот? Има един колега тук с име Аменхотеп. Мислиш ли сериозно че е точно фараона?flying schoola deto sa go posehstavali ima trenjior za Boeing => В този flying school сигурно има и тренажор за jogging. Това че са тичали по-пътеката не ги прави спортисти нали?ne e tolkova slojno da upravliash samolet koito e vyv vyzduha, bez kacane i izlitane =>Ти изби рибата с тази изцепка! Питай някой който лети да ти каже :-)
64
2
 
3
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Републиканските екстремисти в Северна Ирландия се борят за отделяне на тази провинция от Британската империя. Точно както кюрдите се борят срещу турците. Може да са прави, може и да не са - но ти може да си сигурен, че няма да зарибяват твоите деца да *** в името на аллах. Може да си сигурен и че няма да взривят сграда в Германия или Турция например, защото това не им влиза в работата. А за сметка на това ислямисти друсат с хероин деца и ги взривяват в името на една ***!
63
3
 
2
 
! Отговори
HRANA ZA VSI4KI преди 13 години
ОСВЕН РАФ ВСИЧКИ ДРУГИ СА АКТИВНИ.И ПОНЕЖЕ ЯВНО ТИ МНОГО РАЗБИРАШ, ЗА КАКВО Е КОНФЛИКТА В СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ? А? АЙДЕ ДА ТЕ ВИДИМ, МНОГОЗНАЙКО :)
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Bednite pomaci" t.n. rabotqt tam kadeto rabotqt i hristiqnite,v tozi region kakvoto e za hristiqnina,takova e i za pomaka,pomacite raboteha po stroezhite na Bansko i kurortite,pomacite kakto i hristiqnite rabotqt i v chuzhbina,pomacite si poluchavat i pensiite i pomoshtite ILI S EDNA DUMA -STIGA DEMAGOGIQ I EVTIN SELSKI POPULIZAM!!!!!Nishto ne e po-razlichno otkolkoto za hristiqnina TE SA SI TAKIVA,SMOTANI I PROSTI!Turcite dori ne nosqt shalvari a poglednete gi pomacite!!!!!