Клетка на радикални ислямисти действала у нас

Ал Уакф Ал Ислями е ударена при акция на МВР и ДАНС
Обновена: 6 окт 2010 14:34 | 6 окт 2010 12:12,
91
Клетка на радикални ислямисти действала у нас
Снимка: БГНЕС

При специализирана съвместна операция прокуратурата, ДАНС и МВР разбиха дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями”, съобщиха от МВР.

Фондация „Ал Уакф Ал Ислами” е учредена в Айндховен (Холандия) и се финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия.

След атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ централата й е закрита, след като са разкрити контакти между нейни структури и групата, подготвила и извършила мащабните терористични атаки.

Акцията се провежда в Благоевградско, Пазарджишко и Смолянско.

При мащабното разследване у нас са направени редица обиски, претърсвания и изземвания на установени жилища и офиси, ползвани от нелегалната структура.

Открити са голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред.

Иззети са финансови документи, сочещи незаконно финансиране на активистите и нарушения на данъчното законодателство от тяхна страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: МВРДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
2
 
! Отговори
666 преди 13 години
nai-nakraq trezvo misle6ti hora!! dano stavat vse pove4e...bravo:)))
40
3
 
5
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
*** си пилоте, и то пълен! Саадам Хюсеин за такива като теб е бил нещо като самарянин. Такъв трябва да е и Кадафи.
39
11
 
15
 
! Отговори
Националистико преди 13 години
Мръсните американо-евреи измислиха цялата тая история с терористите, за да ограбват богатствата на миролюбивите арабски народи! Събудете се хора! Долу Америка!Сега започнаха да промиват мозъка и тук, уж имало терористи! Да бе, да! Никакви терористи няма, само работа на ЦРУ и МОСАД. Съсипаха цяла източна Европа, разграбвайки я със своите ***, а после с измисления тероризъм погнаха и арабския свят. ГАДОВЕ МРЪСНИ АМЕРИКАНСКИ!
38
6
 
30
 
! Отговори
pilot преди 13 години
"пълен ****т може да мисли,че американците са си срутили небостъргачите" хаха... пълен *** може да мисли че някой обучен да управлява едномоторна чесна може да се качи и управлява Боинг. Това е да се научиш да караш трабант и после да се качиш в болид на формула едно и състезаваш.на американо им трябваха войни, срутиха кулите и американския народ реши че трябва да "спаси" света и почнаха наред... където има петрол (и хероин).Ислямски тероризъм... ха-ха-ха
37
4
 
9
 
! Отговори
eellyyy преди 13 години
до Кремена от Стара Загора. Уважаема, когато се изявявате по какъвто и да е начин в публичното пространство ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА.!!!!!!!!!!!!!!!Ако ли пък нямате такава, свалете си от гугъл. Така ако продължавате със сигурност ще забравите да пишете на български и ако Ви се наложи да пишете ще допускате елементарни правописни грешки.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко човека са арестувани и какви са - българи, турци, араби или някакви други?
35
2
 
2
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
DO KREMENA -- PONE SI SVERI 4ASOVNIKA . PR4EGLEDAI ISTORIA DE PORTUGAL - INISIO SECULO VINTI , POSLE PISI PROSTOTIITE SI !
34
3
 
23
 
! Отговори
Владо преди 13 години
До голяма степен е идиотско и да си мислиш, че брадат чичак, обитаващ пещера може да отвлече няколко самолета, да мине през НОРАД без да го засекат и да има 75% успеваемост, при положение, че една от целите е Пентагона. Има за какво ти да помислиш...
33
3
 
7
 
! Отговори
хит преди 13 години
това на снимката ли е Ал Уакф Ал Ислями?
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кога ще арестуват християнските сектанти?Преди да са направили някое масово самоубийство!
31
5
 
5
 
! Отговори
# преди 13 години
тоя на снимката май не е много трезвен
30
3
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Еййй, ще се сетите бе! Ама тия джихадистки секти у нас са много повече от една. За да им ханете главата е най-добре да влезнете в Главното Мюфтийство и да заключите Мустафа Алиш Хаджи!
29
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пълен *** може да мисли,че американците са си срутили небостъргачите
28
1
 
2
 
! Отговори
поипои преди 13 години
поправка ... Ring of power.. сори
27
4
 
7
 
! Отговори
поипои преди 13 години
Май само ти не си разбрал, че небостъргачите си ги сринаха американците. Гледай Rong of power, и после пак ще си говорим.
26
0
 
10
 
! Отговори
doco преди 13 години
до 25 Първо се научи да пишеш правилно името на иранския президент! И второ- ако живееш в България е НЕДОПУСТИМО да развиваш теории на конспирацията от каквито и да е било кръгове! Или си български гражданин или не! Ако си от вторите- отивай там където слънце не огрява!Там ще те ОПРАВЯТ. По отношение на статията- в България няма място за радикални групировки, които да пропагандират религиозно мислене, различно от традиционното!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специализирана съвместна операция по пресичане дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация Ал Уакф Ал Ислями се е провела днес, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е реализирана при съвместни действия на прокуратура, МВР и ДАНС. Днес окръжните прокуратури в Благоевград, Пазарджик и Смолян, във взаимодействие с МВР и ДАНС, проведоха специализирана операция по пресичане дейността на нерегистрирания български клон на ислямистката организация Ал Уакф Ал Ислями. Извършени са процесуални действия /обиски, претърсвания и изземвания/ на установени жилища и офиси, ползвани от нелегалната структура. Открити са голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред. Иззети са финансови документи, сочещи незаконно финансиране на активистите и нарушения на данъчното законодателство от тяхна страна. Фондация Ал Уакф Ал Ислами е учредена в гр. Айндховен, Холандия, и се финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия.След атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ централата й е закрита, след като са разкрити контакти между нейни структури и групата, подготвила и извършила мащабните терористични атаки.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти ги изкара от НЦИОМ
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега ще се окаже ,че това са най най болните терористи на света,*** то хрема ,*** то грип остра нужда от спешна операция на пикочния мехур през носа и какво ли не.Като ги осъдят за тогава да се хвалят.
22
6
 
8
 
! Отговори
АХМЕД АХМЕДИДЖАН преди 13 години
Не е верно.Това са американо-масоно-ционистки провокатори.Доверете ни се.Ние ще ви ОПРАВИМ.