Клетка на радикални ислямисти действала у нас

Ал Уакф Ал Ислями е ударена при акция на МВР и ДАНС
Обновена: 6 окт 2010 14:34 | 6 окт 2010 12:12,
91
Клетка на радикални ислямисти действала у нас
Снимка: БГНЕС

При специализирана съвместна операция прокуратурата, ДАНС и МВР разбиха дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями”, съобщиха от МВР.

Фондация „Ал Уакф Ал Ислами” е учредена в Айндховен (Холандия) и се финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия.

След атентатите на 11 септември 2001 година в САЩ централата й е закрита, след като са разкрити контакти между нейни структури и групата, подготвила и извършила мащабните терористични атаки.

Акцията се провежда в Благоевградско, Пазарджишко и Смолянско.

При мащабното разследване у нас са направени редица обиски, претърсвания и изземвания на установени жилища и офиси, ползвани от нелегалната структура.

Открити са голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред.

Иззети са финансови документи, сочещи незаконно финансиране на активистите и нарушения на данъчното законодателство от тяхна страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: МВРДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
6
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Първо - вече не са активни - т.е това е в миналото и не ме интересува.Второ - тях не ги е.е за религията и никога не са изтъквали религиозни причини за тяхната борба - борели са се за други неща а не за "Смърт за неверниците"Така че не се прави на разбирач и още веднъж:НЕ ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ СА ТЕРОРИСТИ, НО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МЮСЮЛМАНИ!Амин!
60
1
 
6
 
! Отговори
bobi преди 13 години
в един друг новинарски сайт има новина как в село лъжница населението не пускат МВР и ДАНС да изнесат литературата и компютара на селксия имам.защо тук нищо не се споменава по този повод?
59
1
 
11
 
! Отговори
doco преди 13 години
Тъй като акцията е на територията на областите Бл-град, Пазарджик и Смолян мога да ви кажа, че преобладаващото население в планинските части на тези области е от българи с мюсюлманско вероизповедание или т.н. помаци, а не от турци. Живеещите в тези райони са бедни хора, които получават мес. помощи от такива организации и секти, за да изповядват публично исляма и да приобщават към него нови и нови хора. Ето къде отиват парите от радикалните фондации. Дянков и Ц.Ц.трябва да пресекат това
58
5
 
5
 
! Отговори
HRANA ZA VSI4KI преди 13 години
ААА, А БАСКИТЕ КАКВИ СА БРЕ? ИЛИ СЕВЕРНО ИРЛАНДЦИТЕ? А РАФ ПРЕЗ 8О-ТЕ?АИ СТИГА ГЛУПОСТИ ДРУНКАХТЕ
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Контра - Атака ти си една турска ***.'чезвай към анадола
56
6
 
10
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Защо няма терористи християни, будисти, мормони, шамани или някакви други.НЕ ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ СА ТЕРОРИСТИ, НО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МЮСЮЛМАНИ!Амин!
55
3
 
7
 
! Отговори
лудост преди 13 години
до контра-АтакаТи си напълно луд, няма такива сури в Корана, не черни и петни светата вяра, колкото и дълго да живееш пак ще идеш при Всевишния-а там лъжи не вървят и езикът сам казва истината,какато и всяка част от тялото на човека.Лъжеш ,и всеки що годе усведомен тук в този форум го знае. И аз ще ти кажа нещо от Библията ``Те са слепи за да видят, глухи за да чуят истината`.Амин..Въпреки,че ти си луд и не разбираш и от Амин.Що се отнася до тези които се гласят или правят тероризъм те са в Ада
54
2
 
5
 
! Отговори
ак47 преди 13 години
мн интересна тема :) скоро света ше са обърка яко .. ходи ми са на война честна дума !
53
3
 
3
 
! Отговори
viva преди 13 години
Vlastta pak iska da otkloni obshtestvenoto vnimanie ot deistvitelnite problemi na balgarina a te sa glad bezrabotisa nedoimak bezpari4ie lipsa na zdravni griji i drugi i s pobmoshta na poslushnoto pale nare4eno DANS ni vavli4a v nesashtestvuvashti za nashite uslovia problemi progledni nai posle балгарски narode!!!!!!
52
3
 
6
 
! Отговори
бат сали преди 13 години
Френският изследовател на обществата и религиите професор JacquesRollet прави следното заключение: Ислямската религия осъжда насилието итерора. Терористите вземат за идеология възгледите на *** Теймие,реализират на практика идеите на хора като Хасан Ель-Бенна, СейидКутуб, Мевдуди, които чертаят траекторията си около него, като така сеоформили сегашните радикални групи. Техни последователи и разпространители са Мустафа Хаджи и неговото обкръжение, разбира се с подкрепата на ДПС.
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАРИТЕ НА ДПС ИДВАТ ТОЧНО ОТ ТАМ , И ЗА ТОВА СЕ ПРАВЯТ НА ТОЛКОВА ВЕЛИКИ .
50
6
 
5
 
! Отговори
Смех до сълзи! преди 13 години
Братя,ето как се прави PR!Общи фрази,половинчати и безмислени послания с две думи ала-бала, с които се прикрива неправенето на нещо полезно,но пък за сметка на това се защитават заплати доста над обичайното ниво в страната!Самите термини"салафити","ислямистка организация" са термини които звучат по така и някак авторитетно!По това ще ги познаете,по чуждиците и особената сериозност,когато говорят за неща, които и те не разбират!Странно,в Европа преди дни обявиха тревога и хоп тук акцийка!Смях :)
49
3
 
3
 
! Отговори
za 43 преди 13 години
Ti si pilot, kolkoto baba mi kosmonavt.............flying schoola deto sa go posehstavali ima trenjior za Boeing.............ne e tolkova slojno da upravliash samolet koito e vyv vyzduha, bez kacane i izlitane
48
4
 
16
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Ето цитати от "миролюбивия" Коран :"Война се заповядва да водите срещу неверниците""Те няма да ви наранят, освен много леко, и ако се бият с вас, те ще ви обърнат гръб и никой няма да им помогне""тези които са били убити в бой, истина, ще залича престъпленията им, и ще ги въведа в прелестни градини""не вземайте приятели между тях, додето не приемат Божията религия и ако се отвърнат от Вярата, вземайте ги и ги убивайте, дето ги намерите""Аллах наистина е обещал Едема на всеки правоверен, но Аллах е предпочел тези които се бият за вярата, пред тези които стоят мирни""Аз ще хвърля ужас в сърдцата на неверниците. Следователно отрежи техните глави и краищата на техните пръсти""Не е било дадено на никой пророк да си присвои пленници, додето не е извършил голямо клане на неверници на земята""Ако не излизате на война, когато сте повикани, ще ви накаже Аллах с тежко наказание и ще постави друг народ на вашето място.""О истински вярващи, водете война против неверниците, които са близо до вас""Когато срещнете неверници, отрежете им техните глави додето направете едно голямо клане между тях и вържете ги във верига""Господи, не оставяй никое от семействата на неверниците на Земята. Защото ако ги оставиш, те ще прелъстят твоите служители и ще родят зло и невярващо поколение""Наистина бездетен ще бъде този, който те мрази""Никой народ не ще бъде наказан преди своето определено време. Нито пък ще им се дава отсрочка"А ето как ще посрещнат в Едема, загиналите Шахиди в Джихад:"Там ще ги приемат красиви девици, задържащи очите си да не гледат никой друг, освен своите съпрузи""И ние ще ги оженим за девици, имащи големи черни очи. И определени младежи да им служат ще бъдат около тях, красиви като бисери, скрити в своите черупки"Накрая Мохамед им обещава цялата земя:"Ние непременно ще погубим нечестивите и ще направим да живеете на земята след тях"Та ... който си мисли, че може да има мирно съвместно съществуване с Исляма, той просто е един самоубиец
47
2
 
7
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Преди години, уволнен имам в една джамия ми каза, че уахабитите му донесли литература, и поискали от него да проповядва тяхната сектаТой отказал и не след дълго бил уволнен. Според него тогавашния главен мюфтия в БГ е прикрит уахабит, тъй като е учил в Йордания.
46
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
искаме имената и градовете в които са действали.
45
1
 
6
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
кримено ***, много си проста!
44
3
 
1
 
! Отговори
redaktora... преди 13 години
ne moga da razbera kfo pravi toq na snimkata ot nsbop tam, kato akciqta e na dans i na mvr, dnes.bg vzemete napravete aktualni snimki nai posle!!!
43
2
 
6
 
! Отговори
Феликс преди 13 години
добра новина!
42
3
 
4
 
! Отговори
pilot преди 13 години
Дедо, на това дъждовно време, сипи си една греяна ракия на това време и си гледай бабичката!Световните проблеми остави на нас.Садам и Кадафи са дълбоки води за теб. Ако се съди по езика ти.