Трактора помагал финансово на ГЕРБ

Петров: С "Октопод" Цветанов опита да прикрие участие в далавера за 1 млн. евро
Обновена: 15 окт 2010 07:05 | 15 окт 2010 07:03,
303
Трактора помагал финансово на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Като формален лидер на ГЕРБ , настоящият вътрешен министър Цветан Цветанов неведнъж се е възползвал от съдействието на Алексей Петров за финансиране на партията през „чисти“ фирми.

Това пише журналистът Явор Дачков в сайта „Гласове“, след като се срещна с бившия съветник в ДАНС, който бе пуснат под домашен арест.

Според Петров е имало парични преводи за различни суми (без да уточни стойността) към партия ГЕРБ от различни фирми, включително и от „Лев корпорация“.  Той казва, че разполага с документи за всички извършени преводи.

Той твърди, че операция „Октопод“ е целяла да прикрие крупна далавера, в която вътрешният министър е замесен пряко.

По думите му по време на управлението на Бойко Борисов като кмет на София към общината се обърнал бизнесмен, представител на голям белгийски фонд, който предложил да изгради система за сигурност в столичното метро.

Поискал 1 млн. евро гаранция, за да реализира инвестицията. Така кметът Бойко Борисов се обърнал към Алексей Петров и поискал да помогне за набирането на средства в качеството му на председател на Съюза за стопанска инциатива (ССИ).

Общината не е имала право сама да осигурява тези пари, а е трябвало да влезе в публично-частно партньорство, твърди Алексей Петров.

Той осигурил парите от частни фирми, а преди това се разбрали с Борисов всеки да излъчи по един отговорник за проекта – Петров посочил Боян Чуков (по това време зам.-председател на ССИ), а Бойко Борисов – своя зам.-кмет по сигурността Цветан Цветанов.

Така договорът с белгийците бил подписан, но малко по-късно станало ясно, че парите, внесени за гаранция, ги няма.

Още тогава прокуратурата образува проверка срещу Боян Чуков, но кой знае защо – не и срещу Цветан Цветанов, казва Алексей Петров. По думите му целият случай е документиран и в прокуратурата, и в общината.

Според бившия съветник в ДАНС чрез спецакцията „Октопод“ Цветан Цветанов се е опитал да се добере до документите по случая, с които разполага и самият Петров.

Още по темата

Задържането му целяло да бъде неутрализиран като неудобен свидетел на тази случка.

Алексей Петров казва, че Бойко Борисов няма друго отношение към аферата с белгийците освен формалната му роля като кмет, който сключва напълно законна сделка в интерес на общината и който е делегирал всички изпълнителски функции по нея на Цветан Цветанов.

Той отказва да говори за отношенията си с Борисов, но изтъкна разликата в поведение на премиера и на вътрешния министър по делото „Октопод“.

По думите му Цветан Цветанов има много силен личен мотив по това дело, което обяснява и непремерените му от юридическа гледна точка изказвания.

“През всичките месеци за делото „Октопод“ Цветанов говореше като за лична кауза и аз много добре го разбирах“, заявява Алексей Петров пред „Гласове“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
5
 
! Отговори
ANEVAS преди 13 години
HA SEGA CECKO MAI 6TE SMENI TRAKTORA V KILIIKATA. EDIN MILON..SLADKO GI E GU6NAL CECKO I SEGA MU SE PLA4E . KAKVO 6TE PRAVI GERB BEZ CECKO SE PITA.GOVORI SE 4E SI E KUPIL 6 APARTAMENTA.AKO E TAKA OT KUDE PARI4KITE SA DO6LI? OTGOVR - SPESTIL GI E OT ZAPLATATA SI - 3000LEVA.DA SA MU 4ESTIT.
229
5
 
6
 
! Отговори
до милен преди 13 години
абе пич много си кух .пишеш идиотизми и си вярваш .петров като барета е спасявал заложници а ти сигурно си спасявал *** на маика си .за разлика от теб него го знаят в българия а теб с това геиско име никои .така че миленчо по добре не пиши за неща от които е разбираш .сигурно и ти си от дупелизците на герб но мълчи защото си куха леика.и да пазиш *** на маика си добре че стават бели
228
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А СЕГА АЛЕКСЕИЧО ДА ВЗЕМЕ ДА ИМ ИЗКАРА КИРЛИВИТЕ РИЗИ,ЗА ДА ВИДИ СЛЕПИЯ НАРОД НА КАКВИ ХОРА СЕ Е ВЪЗХИШТАВАЛ ДО СЕГА, И НАДЯВАЛ ЧЕ ТЕЗИ ЩЕ ОПРАВЯТ БГ ,,ПО СКОРО ЩЕ Я ЗАТРИЯТ.
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЧНО ТАКА,МНОГО СИ ПРАВ,ТОЗИ Е М----ТА В СТАДОТО,.
226
5
 
7
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Кой е всъщност АлексейПетров? Работил ли е за държавата, внедрен ли е бил в ъндерграунда или последният го е внедрил в службите, чий покровител е бил и кой го е покровителствал? Въпроси, въпроси...?Алексей Петров не е сложна фигура. Тези, които са го избрали и разчитали на него, в момента се чудят какво да правят, тъй като той е определено от избраните. Той е *** от Тетевенско, а значителна част от тези хора нямат самочувствие, комплексирани са. В същото време обаче имат енергия да ръгат напред. И това е той. Интелектуалният му багаж определено не е голям, но волята му е много силна. Правим в момента всъщност психоинтелектуален портрет на Трактора. Той е по-скоро трактор, отколкото интелект. Даже това, че е доктор на науките не означава кой знае какво. Да не говоря пък за книгите му. Едната му я написа генерал Стоян Андреев и доколкото ми е известно, не му е платил още. Така че относно интелектуалните му качества всичко е ясно, но в същото време има много организационни. Волеви и амбициозен е, и затова е избран. Бил е барета, малко е работил в Шесто, той няма качества за там. Той си е, както руснаците имат една дума, солдафон, от солдат. Значи каквото му кажат, това прави.Той е комплексиран и за да прикрива комплекса си , прави неща, които един нормален човек никога не би направил. Жесток е! Имам някакви данни за това, че е участвал в разстрел, като оставим това, че уж бил заловил шпионин, имам сведения, които не съм ги проучил до края, за един германец, който се опитал да бяга през границата, навремето преди 10-ти ноември. Възможно е той да е участвал в инцидента, но това е в сферата на догатките.Срещу Алексей Петров има няколко атентата. Срещу мен защо няма атентати? А срещу Вас има ли? Явно, че тук става дума за ъндерграунд. За този разстрел, за който толко много се приказва-при басейна, има две версии. По-вероятната е, че хората на Йоца Амстердама са го гърмяли за несвършена работа, т.е. да го извадят от затвора. Другата версия е, че е стрелял един шиптар, когото той е пребил и човекът търси отмъщение.И двата случая са показателни, че Алексей Петров дълбоко е свързан с ъндерграунда.Другото, което е изключително важно е, че шефът на на управление B на НСС, полковник Николай Начев, скандално изгонен от там, отиде моментално да работи при Трактора. И сега е един от арестуваните. Той, изнесе изключително много информация със себе си, а Петров е нямал основание да я получава.
225
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в съседната килия - Цветанчо, нали така ?
224
0
 
3
 
! Отговори
иии преди 13 години
Сгрешил човека на времето - помагал .А сега кой ще им помага като не си ценят хората ?
223
3
 
10
 
! Отговори
цецко да се маха преди 13 години
човекът с големият реитинг но с малкото пишле ц.ц. за провалът на делата които скалъпва с удобни прокурори трябва да се маха.некадърник които не може жена си деса метреса да оправи как ще оправи престъпноста.а и б.б защо не си зададе въпросът откъде ц.ц има пари да си купи 6 апартамента дали това не са парите дадени от петров.и дали тези пари не седят зад скалъпените обвинения .*** държавата щом цеци е вицепремиер .не е ли време мвр да направи акция некадърния цецо цветанов и да го изгони
222
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ААААА ЦВЕТАНЧО МАМИН НЕНАГЛЕДЕН , ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ Б---УК ,ЗНАЧИ ТАКА СИ КУПИ 6 АПАРТАМЕНТА А /?
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" Проявих гражданска доблест и признах, че в резултат на натиск през 2001 година съм предложил Алексей Петров да бъде назначен. Сгънали са ме и са го пробутали този човек. Това каза бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на НТВ по отношение назначаването на Алексей Петров в службите за сигурност.Атанасов обясни и че в деня, в който президентът Георги Първанов е спечели изборите, е поискал оставката му и той я е подал.По думите на Атанасов в кадровото дело на служителя под прикритие Алексей Петров има заповед за уволнение от месец февруари 2003 г.Заповедта дошла от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов и ексшефа на НСС Иван Чобанов го уволнил.Тази заповед до ден днешен не е отменена, а Алексей Петров е продължил да бъде служител до 2008 година, каза Атанасов.По думите на Атанасов лично президентът се е намесил и затова заповедта не е приведена в действие.Петканов и Иван Чобанов трябва да излязат и да обяснят защо, коментира той. Самият Петканов отрече да е издавал заповед за уволнението на Алексей Петров като офицер в службите.
220
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На това се казва "Храни куче,да те хапе"
219
10
 
11
 
! Отговори
българин преди 13 години
Хора, повярвайте....тази гад Алексей Петров трябва да е вътре в панделата. Зад всички отвличания,изнудвания,рекети и зад цялата проституция стои той. Нещо повече той е злобен и гаден ***, който прибира пари от хорското нещастие
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
202-А кой е Ханс?!?! Вашият ник също е "Анонимен"! Да не говорите сам на себе си? А откога ви е това чувство:))))))))))))))))))))
217
1
 
5
 
! Отговори
до 187 преди 13 години
Цветанов го барна за да не могат да говорят другите и да замаже очите на народа и ЕС, че нещо се прави против мафията в БГ. Пи-ар дет се вика. А го пуснаха, за да не им извади кирливите ризи с Боко, щото ако се беше забатачило делото щяха да им лъснат далаверите. сигурно всички канали за контрабанда са минавали през мутренския ни премиер и приближените му. Не е случайно, че няма нито един осъден досега от всички дето ги хващаха в Акциите с гръмки имена.
216
5
 
10
 
! Отговори
Милен преди 13 години
На хората им писна да ги занимавате с този *** Ал.Петров! От обикновен бияч в отряда на баретите ДС са го издигнали до някакви несъвместими с интелигентността му постове.
215
0
 
3
 
! Отговори
Съдията преди 13 години
219 Доказателствата на Цветанов не са достатъчни...... Да се арестува....Ние сме неподкупни!
214
5
 
10
 
! Отговори
Предполагам че ... преди 13 години
Според мен Трактора не си е внесъл поредната вноска в ГЕРБ и Бат Бойко го е прибрал да не му съсипва застраховатерния бизнес ...
213
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
201 Ханс, ти не се обаждай или да метнем ДПС а?
212
8
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 13 години
Обикновенно приказките на Яне и Компания(Петров) са злобарски измишльотини. Всеки много знае но никой не може да докаже. Докато Цецо поне има някакв доказателствен ресурс за представяне в съда.
211
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ЛИ ДАЛАВЕРИТЕ НЯМА ДА СЕ ОКАЗАТ МНОГО ПО-ГОЛЕМИ ОТ ТЕЗИ ЕДИН МИЛИОН ЕВРО И ЗА ТОВА НЕПРЕМЕННО АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗАТВОРЕН. НАИСТИНА ОЧАКВАМ МНОГО ИНТЕРЕСНИ И ДРАМАТИЧНИ ПОСЛЕДВАЩИ СЕРИАЛИ ОТ ТАЗИ БЪЛГАРСКА САГА, КОЯТО ДОКАЗВА ЗАГНИЛАТА ОТ ВСЯКЪДЕ БЪЛГАРСКА УПРАВЛЕНСКА ПОЛИТИКА СРАСНАЛА СЕ С МАФИЯТА, КОЯТО НЯКОЙ НАРИЧАТ БИЗНЕС.