Трактора помагал финансово на ГЕРБ

Петров: С "Октопод" Цветанов опита да прикрие участие в далавера за 1 млн. евро
Обновена: 15 окт 2010 07:05 | 15 окт 2010 07:03,
303
Трактора помагал финансово на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Като формален лидер на ГЕРБ , настоящият вътрешен министър Цветан Цветанов неведнъж се е възползвал от съдействието на Алексей Петров за финансиране на партията през „чисти“ фирми.

Това пише журналистът Явор Дачков в сайта „Гласове“, след като се срещна с бившия съветник в ДАНС, който бе пуснат под домашен арест.

Според Петров е имало парични преводи за различни суми (без да уточни стойността) към партия ГЕРБ от различни фирми, включително и от „Лев корпорация“.  Той казва, че разполага с документи за всички извършени преводи.

Той твърди, че операция „Октопод“ е целяла да прикрие крупна далавера, в която вътрешният министър е замесен пряко.

По думите му по време на управлението на Бойко Борисов като кмет на София към общината се обърнал бизнесмен, представител на голям белгийски фонд, който предложил да изгради система за сигурност в столичното метро.

Поискал 1 млн. евро гаранция, за да реализира инвестицията. Така кметът Бойко Борисов се обърнал към Алексей Петров и поискал да помогне за набирането на средства в качеството му на председател на Съюза за стопанска инциатива (ССИ).

Общината не е имала право сама да осигурява тези пари, а е трябвало да влезе в публично-частно партньорство, твърди Алексей Петров.

Той осигурил парите от частни фирми, а преди това се разбрали с Борисов всеки да излъчи по един отговорник за проекта – Петров посочил Боян Чуков (по това време зам.-председател на ССИ), а Бойко Борисов – своя зам.-кмет по сигурността Цветан Цветанов.

Така договорът с белгийците бил подписан, но малко по-късно станало ясно, че парите, внесени за гаранция, ги няма.

Още тогава прокуратурата образува проверка срещу Боян Чуков, но кой знае защо – не и срещу Цветан Цветанов, казва Алексей Петров. По думите му целият случай е документиран и в прокуратурата, и в общината.

Според бившия съветник в ДАНС чрез спецакцията „Октопод“ Цветан Цветанов се е опитал да се добере до документите по случая, с които разполага и самият Петров.

Още по темата

Задържането му целяло да бъде неутрализиран като неудобен свидетел на тази случка.

Алексей Петров казва, че Бойко Борисов няма друго отношение към аферата с белгийците освен формалната му роля като кмет, който сключва напълно законна сделка в интерес на общината и който е делегирал всички изпълнителски функции по нея на Цветан Цветанов.

Той отказва да говори за отношенията си с Борисов, но изтъкна разликата в поведение на премиера и на вътрешния министър по делото „Октопод“.

По думите му Цветан Цветанов има много силен личен мотив по това дело, което обяснява и непремерените му от юридическа гледна точка изказвания.

“През всичките месеци за делото „Октопод“ Цветанов говореше като за лична кауза и аз много добре го разбирах“, заявява Алексей Петров пред „Гласове“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че то и Хитлер го е интересувала идеята за чистата германска нация:))) И не са милион лева, а милон евра:) Четете бе:) Знам,че за вас това са джобни,но....
209
2
 
5
 
! Отговори
физиономии преди 13 години
Малко мяза на Божидар Искренов - Гиби.И той навремето нещо със Сираков спореха кой по-гоям мъж.
208
1
 
8
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Да уж е само за 1 000 000 лв. Но човек не трябва да гледа само до пред носа си!Иначе Волен не ме интересува, а ме вълнува идеята за възмездие и възстановяване на българския дух!
207
1
 
9
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Най-лошото е че и сегашния зам. Министър на МВР - Павлин Димитров е от бившите ДС и уж е завършил школата в КГБ, както от ДС е и Петко Сертов, бившия шев на ДАНС и уж приближен на Първанов (Гоце).Общо взето всичко се върти до някакви агенти които контролират цялата система, защото няма по-голям инструмент за контрол от службите!
206
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пък аз познавам мошениците само по ника им:))) АП е бледо копие на Стринка Сийка:)))))))))))
205
0
 
6
 
! Отговори
сс преди 13 години
европа си има европол а ние в българия ......?!? ..... МУТРОПОЛцветанов vs петров .....от това би излязъл добър сценарий само тия от пробг да вземат да разчепкат случая
204
7
 
9
 
! Отговори
Стринка Сийка преди 13 години
Познавам мошениците само като им видя физиономиятаАлексей Петров има чисто мошеническа физиономия, хитри очи, злорада усмивка
203
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тази статия не беше ли за едни 1 млн.евра и ББ,ЦЦ и АП и т.н. Явно Атака докато е копала землянките за партизанската война,обявена от Воленчо, не и остава време да чете:)))))))
202
1
 
6
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Иначе се говори, че Сертов е в много близки отношения с първанов и оръжейния бос Николай Гигов. Общо взето - всичко е ясно, покровителстване от президента и ДАНС на групировки и бизнес в който има много пари!Иначе, тъй като президента е хитър, най-вероятно сметките му са в чужди банки, и там са парите с които са натрупани от такива приятелски кръгове!
201
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излиза , че Левски се е борил за свободата на един алчен народ. Няма наяждане за българската лакомия. Само ако е можел да прозре какво ще се случи след век половина в България, едва ли Дякона щеше да си мръдне пръста за нас и нашата свобода. От нас не става нищо! Само кардци, лицемери, измамници и комплексирани газари - това сме ние! На почет са *** в България. Колкото по-голям *** си, толкова повече те уважават. ако спазваш закона, всички ти се присмиват.
200
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Де да знам дали е вярно това или не.Но си спомням, че за изборите Боко и Цецко се изтъпаниха официално и казаха, че тъй като партията им досега не е била в НС и няма субсидия те щяли да си финансират кампанията като си заложат къщите. Защото не искали случайно да попаднат на мръсни спонсорски пари. Обаче като развъртяха кампанията се видя, че не е за някакви си стотина хиляди - колкото биха взели срещу къщите си.Та така.
199
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че как няма да го свалят!Нали има СМС за тази цел! Едни журналисти говореха затова! Само чакаме кога ще излезне в днес.бг статия за обществената поръка на МВР с 4,56лв. за литър бензин:))))))) Май няма да я пуснат,а:))) Пак ли има СМС:)))
198
0
 
7
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Не знам защо реши че е бил ШЕФ на ДАНС?Той е бил назначен там уж като служител от Петко Сертов, но някой казват, че има пръст и ген. Атанас Атанасов. Всички тези шефове също са за разследване. Мислите ли, че тяхните имоти не трябва да се разследват?А Трактора е по-ниско ниво, обслужващо тези на по-високите нива - генерали и политици.
197
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Абе от днес.бг четат внимателно какво се пише в коментарите и се поправят - свалиха Алексей от първото място. Тука им давам кредит.
196
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бягай да свидетлстваш:) Ти си направо златна мина за ЦЦ:)))))))))) С пост 191 направо трошиш всички мивки като ортаците си ББ и ЦЦ.Явно си бил и ДАНС! Да не си станал с мълчанието си и съучастник на рекетите,убийствата,побоищата и т.н. Аз пък се надявам истината да излезе наяве, а не АП да бъде преборен от ЦЦ,както е вашето мнение:) А иначе и Хитлер е влезнал в учебниците по история:) Въпроса е кой с какво влиза в историята, останалото е самоцел:)))))))
195
0
 
4
 
! Отговори
мд преди 13 години
Ако имах пари щях да направя сапунка със заглавие "Битката на титаните А.П vs Б.Б" единият шеф на ДАНС ,другият бивш главен секретар ,и 2 -та са имали достъп до доста секретна информация и разработки срещу хора,сега чакаме как ще завърши срещата ама ми се струва ,че ще е DOUBLE K.O
194
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аре бе....писна ми от ченгета под всякаква форма. За 20 год. тия съсипаха България и я доведоха до БВП преди 30та. Изгониха милион и половина в чужбина. Затриха 500000 пенсионери. Не се накрадоха, не се наядоха. Седнали да си ги мерят...и спектакли да ми разцъкват с придворните си шутове.
193
1
 
7
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
тепърва ще има интересни новини, стига разбира се да не ги цензурират или недай си боже да затворят устата на източника
192
1
 
15
 
! Отговори
f.p. преди 13 години
Газят дълбоки води всичките - И Ц.Ц. и А.П. и Б.Б. Не знам каква е интригата (това с борбата срещу мафията е ала бала), но играят милиони. Свалиха ръкавиците. Засега само фабрикуват слухове и доноси, но няма да се учудя ако някой отгърми. Даже най-вероятно това е плана. Ако можеше да се залага, бих заложил стотачка че А.П. няма да го бъде.
191
1
 
7
 
! Отговори
мд преди 13 години
Ти добре ги пишеш тия работи ,ама си същият като Цецо ,Октоподи и какви ли не още акции тип сапунки ,ама как така за тия 50 човека дето хванаха за 1 не намериха доказателства,явно не е виновен съда а разследващите органи във Милицията дето не могат да си свършат работата и сега прехварлят вината на съда,вярно ,че съда не е цвете за мирисане ,ама тоя път си мисля ,че са прави хората