Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”

Крадците задигнали 340 кг ценни метали от митнически склад
Обновена: 18 окт 2010 22:01 | 18 окт 2010 22:00,
455
Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”
Операция "Леярите" Снимка: БГНЕС

Скандален обир е извършен миналата нощ от митнически склад на летище София. Откраднати са над 340 кг злато, сребро и платина, конфискувани при операция "Леярите",

Ценните метали са съхранявани в склад на Терминал 1 на столичното летище, съобщи БНТ.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че по неизяснени засега причини СОТ-охраната на склада е била изключена.

В склада са съхранявани и конфискувани контрабандни цигари, алкохол, черна и бяла техника, но крадците не са проявили интерес към тях.

Неизвестните за сега крадци са разбили последователно две помещения на складовете за митническо съхранение на летище "София". 
 

Първият склад е бил празен, тогава пробиват дупка в стената между него и второто помещение. Там се е съхранявало златото, среброто и платината, конфискувани при операция "Леярите".

Още по темата

„За голямо съжаление не е бил включен СОТ, който е допълнителна защитна преграда за евентуални престъпни деяния, които са се случили. В момента колегите правят оглед и продължават издирването на лицата, които са извършили това престъпление”, коментира още Цветан Цветанов.

От три каси по първоначални данни са задигнати 320 килограма злато, 20 килограма сребро и 1 килограм платина. 
 

Според информация на БНТ охранителната система е била изключена с код в неделя към 19 часа. Освен това касите с ценните метали са били оставени отворени.

След като крадците са прибрали плячката си, необезпокявани успели дори да разхвърлят косми и полеят всичко с алкохол, за да заличат следите си.

Антимафиоти проведоха акция "Леярите" на 19 август. Тогава зад решетките попаднаха 5-ма уличени, че незаконно изнасят за Турция платина, злато и сребро. Разследващите намериха и доказателства, че част от ценните метали са крадени.

По думите на Цветан Цветанов кражбата сега няма да попречи на досъдебното производство, защото са иззети съответните части от материала и естествено и експертизите доказват всичко, което е необходимо.

От Агенция "Митници", които отговарят за складовете за митническо съхранение, са отказали коментар.
.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още по темата: обир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР и Митница станаха за резил. За кражбата вече съобщават по световни новинарски телевизионни канали :(
402
0
 
10
 
! Отговори
Я преди 13 години
Костов!Костов!Затова мълчи цяла седница.Трябват пари за изборите!Костов Президент!!
401
0
 
13
 
! Отговори
О преди 13 години
Сега да освободят "леярите".Наново да топят злато ,после арест, конфискация на златото и пак "кражба".
400
1
 
25
 
! Отговори
попа преди 13 години
За съжаление тая кражба е поредната подигравка с гласоподавателя, че разбирате ли, ето ние хващаме престъпниците, оправяме държавата, вие само ни гледайте как ще направим България рай...За съжаление за чий х*..й ми е че 5ма "леяри" кибичат в ареста и с моите данъци ги храня, когато не можа 1 стотинка от конфискуваните 340 кила злато да иде в бюджета и да ми намалят осигуровките поне...Подигравка с обикновените хора като мене.Няма и да го намерят това злато.
399
1
 
10
 
! Отговори
гадател преди 13 години
Сега Цветанов ще си купи следващата десятка имоти за нито лев кеш и ще ги изплаща с 900 лв от заплата. 31547 Евро на кило злато * 320 са над 10 милиона евро без да смятаме платината и среброто.
398
1
 
7
 
! Отговори
,,Lari,, преди 13 години
KRAINO VREME E, TAZI DARJAVA DA NE FIGURIRA POVE4E.TOVA E VYRXYT.SAMO EDIN KATO PINO4ET, SHTE VI OPRAVI.IZVERGI,OLIGOFRENI.VSI4KI STE ZA URANOVITE MINI.SAMO TAM VI E MQSTOTO,KORUMPIRANI MOSHENIZI.
397
1
 
4
 
! Отговори
СКЛАДОДЪРЖАТЕЛ преди 13 години
393добавен от: Анонимен преди 45 минути колко човека знаят,че там се държи тази стока?кой се е подписал,когато се е оставила на съхранение?има домакин и складодържател и т.н.?СКЛАДОДЪРЖАТЕЛ.................!!!!!!Боже , колко простотия има по форумите.....
396
3
 
23
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
НЕКАДЪРНИЦИ...може ли да оставите 320 кила злато на склад на село, до сайвана...ЕГАТИ "КОМПЕТЕНТНИТЕ" МИЛИЦИОНЕРИ...С М Е Х - С М Е Х - С М Е ХЦецко, оставки няма ли да има бе "НЕКОРУМПИРАН" министър такъв...
395
5
 
3
 
! Отговори
zhikan преди 13 години
браво,това е удар,хареса ми!дано не ги хванат,да си харчат парите със здраве,кадърните хора без значение в коя област "работят" заслужават това!!!
394
3
 
9
 
! Отговори
margi преди 13 години
Абе, то е ясно кой го е откраднал. Симеон Дянков ще да е. Нали все не стигат парите, сега ще запълни някоя и друга дупка в бюджета.Никой не може да ме убеди, че това е случайна кражба. Всъщност ми прилича на онова, което се случи с джакпота преди известно време. Някой беше го спечелил, ама не се появи да си вземе парите.
393
1
 
20
 
! Отговори
501 преди 13 години
Станишев е виновен :))))))))))))
392
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе защо по никоя телевизия не съобщават за тази новина,а само по радиата и интернет сайтовете.Много странна ситуация
391
0
 
16
 
! Отговори
ж преди 13 години
Подигравката с народа върви с пълна сила.Но и ние си го заслужаваме.
390
0
 
31
 
! Отговори
СОТю преди 13 години
Абе пичове, защо разбихте стената? Бях оставил ключа под изтривалката...
389
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди време помня бяхо обрали от едно чейнджбюро 500 000лв. и от СОТ-а си мислили тогава, че е фалшив сигнала... оказа се май, че по закон толкова пари не се държат в чейндж бюрата и трябва да са на съхранение в БАНКА. А сега какво става ? над 10 милиона злато го съхраняват в някакъв склад, все едно са хванали 1 контейнер с фалшиви дрехи от Китай... Цветанов няма ли да си подаде оставката вкрай на сметка ?
388
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колко човека знаят,че там се държи тази стока?кой се е подписал,когато се е оставила на съхранение?има домакин и складодържател и т.н.?
387
0
 
8
 
! Отговори
няма няма преди 13 години
Направо да ги хващат всички там отговорни за сигурността на склада, видеонаблюдението и бой докато се разбере къде е златото. То е ясно, че не е някой случайно минаващ, който видял, че лампата на СОТ-а не свети .....
386
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОГА ЛИ ЩЕ ПРОЧЕТЕМ "ОТКРАДНАХА НИ КАТО ДЪРЖАВА"???
385
1
 
6
 
! Отговори
луна преди 13 години
ами като са казали къде са скрили торбите със злато и сребро как няма да ги отмъкнат и мното интересно че точно по време на крежбата цитирам "За голямо съжаление не е бил включен СОТ, който е допълнителна защитна преграда за евентуални престъпни деяния, които са се случили". От това може да излезе касов филм с ъс заглавие "Как обир под носа на Цветанов"
384
1
 
4
 
! Отговори
@@@ преди 13 години
А сега викаш ко конфискуваха в полза ГЕРБу....