Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”

Крадците задигнали 340 кг ценни метали от митнически склад
Обновена: 18 окт 2010 22:01 | 18 окт 2010 22:00,
455
Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”
Операция "Леярите" Снимка: БГНЕС

Скандален обир е извършен миналата нощ от митнически склад на летище София. Откраднати са над 340 кг злато, сребро и платина, конфискувани при операция "Леярите",

Ценните метали са съхранявани в склад на Терминал 1 на столичното летище, съобщи БНТ.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че по неизяснени засега причини СОТ-охраната на склада е била изключена.

В склада са съхранявани и конфискувани контрабандни цигари, алкохол, черна и бяла техника, но крадците не са проявили интерес към тях.

Неизвестните за сега крадци са разбили последователно две помещения на складовете за митническо съхранение на летище "София". 
 

Първият склад е бил празен, тогава пробиват дупка в стената между него и второто помещение. Там се е съхранявало златото, среброто и платината, конфискувани при операция "Леярите".

Още по темата

„За голямо съжаление не е бил включен СОТ, който е допълнителна защитна преграда за евентуални престъпни деяния, които са се случили. В момента колегите правят оглед и продължават издирването на лицата, които са извършили това престъпление”, коментира още Цветан Цветанов.

От три каси по първоначални данни са задигнати 320 килограма злато, 20 килограма сребро и 1 килограм платина. 
 

Според информация на БНТ охранителната система е била изключена с код в неделя към 19 часа. Освен това касите с ценните метали са били оставени отворени.

След като крадците са прибрали плячката си, необезпокявани успели дори да разхвърлят косми и полеят всичко с алкохол, за да заличат следите си.

Антимафиоти проведоха акция "Леярите" на 19 август. Тогава зад решетките попаднаха 5-ма уличени, че незаконно изнасят за Турция платина, злато и сребро. Разследващите намериха и доказателства, че част от ценните метали са крадени.

По думите на Цветан Цветанов кражбата сега няма да попречи на досъдебното производство, защото са иззети съответните части от материала и естествено и експертизите доказват всичко, което е необходимо.

От Агенция "Митници", които отговарят за складовете за митническо съхранение, са отказали коментар.
.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още по темата: обир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
0
 
0
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
ти гледа ли по тв леярната на "чистите обвиняеми" бре? Аре кажете друг форум бе, моля ВА!
382
1
 
4
 
! Отговори
Сметката преди 13 години
Не е възможно обвиняемите да са чисти. Проблемът е в това , че тези които ги обвиняват вече са мръсни.
381
1
 
2
 
! Отговори
@@@ преди 13 години
Е ако се окаже, че обвиняемите са чисти какво става тогава ?
380
1
 
4
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Т'ва е по-смешно и от имената на акциите на Цветанов! Като започнаха нещата да заговеждават преди две години си мислех как ше доближим беззаконието на 94 - 95, но текущото е много над очакванията ми!Последното, което очаквам да се случи, и то няма да е далеч във времето, е някой отчаян, отруден човечец да убие показно някой от "елита" пред пармалента примерно...
379
3
 
4
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
преди две години нямаше да се случи, щото нямаше да са го конфискували, ***!
378
0
 
0
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Ей,провали ми ударчето!Що не траеш!
377
2
 
8
 
! Отговори
@@@ преди 13 години
Това ако се бе случило преди 2 години щеше да се вдигне шум до небесата и ББ щеше да приказва всеки ден колко са некадърни Станишевци....Сега има просто мълчание... все едно са е открадната една златна гривна на улицата...
376
1
 
7
 
! Отговори
Сметката преди 13 години
Ако златото е наистина 340 кг. то само неговата цена ( без среброто и платината) е 20 млн.лв., при 1400 долара за тройунция. Това са много пари. Очаквам да ни отклонят вниманието с други циркъджилъци. Като чета коментарите виждам , че някои от пишещите вече са тръгнали в друга посока. А трябва само да питаме - къде са 20-те млн..лв. ? Цветанов и Танов да кажат. Току-що чух за нова полицейска акция в кв. "Лозенец", за ДДС. Въпросът е кой позволи да бъде откраднато златото ?
375
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
имат вкус! момчета, пратете някое синджирче, за абитуриентския ми бал...
374
1
 
23
 
! Отговори
user преди 13 години
Цената само на златото по курса днес е 10 112 000 EURO. "Според НАРЕДБА I-171 на МВР за съхранение на цености над 20 000000 лв е необходим трезор клас XIII (най-високия възможен клас) с обходен коридор фрашкан с датчици и стени от стоманобетон с дебелина над 1м и над 150кг стомана на м2. В БГ само БНБ има такъв..." копирано от друг сайт, но ми допадна и реших да го цитирам. Цецо, физкултурнико, отивай си, аман от консултанти като теб и Доган.
373
0
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Я па сега чекам следващата новина дека че пише как са свили на крадците откраднатото
372
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 13 години
и не само комунистическа ...Т.Е.Б. - Това Е България !!!
371
4
 
5
 
! Отговори
HRANA ZA VSI4KI преди 13 години
някой може ли да ми каже форум в който да не преобладава комунистическата ***? бих искал да си пиша с нормални хора
370
0
 
4
 
! Отговори
БГ преди 13 години
хаххахах МВР-тата отдавна са го продали и разделили пая, а тази "скандална новина" е замиване на положението. 1 въпрос - някой вярва ли, че конфискуваните наркотици за милиони се изгарят наистина,а контрабандните стоки се унищожават???
369
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
veroqtno ima i ohranitelni kameri no i te sa bili izkliu4eni sigurno kak moje pri tolkova mnogo blagorodni metali da se podhojda s takava nebrejnost vsi4ko e bilo naglaseno ot vytre6en 4ovek
368
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е нагласена работа от всякъде. Възможно е златото да е изнесено предварително и другото да е само цирк. Цялата работа смърди. Мога да се обзаложа че следствието няма нищо да разкрие
367
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тва е бил Маугли кои друг космат ще прави обири
366
1
 
3
 
! Отговори
бай Митничар преди 13 години
а ще снимате имотите а , а видехте ли ко става а , де го сега хеликоптера , ааааа .... ми то момчета пари при пари отиват .........
365
0
 
1
 
! Отговори
ani преди 13 години
някои са гледали доста крими филми..."От местопрестъплението.....Маями,Лас Вегас,Ню Йорк......и прочие.Всичко им поднасят на тепсия и престъпниците се изучиха на цялата съвременна методика на криминалистите.Жалко за хвърлени пари на данъкоплатеца на вятъра.
364
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че защо е било нужно да разбиват стени, плиткоумна инсценировка, те са си изключили СОТ-а остави ли са касите отворени, какво повече да коментираме...