Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”

Крадците задигнали 340 кг ценни метали от митнически склад
Обновена: 18 окт 2010 22:01 | 18 окт 2010 22:00,
455
Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”
Операция "Леярите" Снимка: БГНЕС

Скандален обир е извършен миналата нощ от митнически склад на летище София. Откраднати са над 340 кг злато, сребро и платина, конфискувани при операция "Леярите",

Ценните метали са съхранявани в склад на Терминал 1 на столичното летище, съобщи БНТ.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че по неизяснени засега причини СОТ-охраната на склада е била изключена.

В склада са съхранявани и конфискувани контрабандни цигари, алкохол, черна и бяла техника, но крадците не са проявили интерес към тях.

Неизвестните за сега крадци са разбили последователно две помещения на складовете за митническо съхранение на летище "София". 
 

Първият склад е бил празен, тогава пробиват дупка в стената между него и второто помещение. Там се е съхранявало златото, среброто и платината, конфискувани при операция "Леярите".

Още по темата

„За голямо съжаление не е бил включен СОТ, който е допълнителна защитна преграда за евентуални престъпни деяния, които са се случили. В момента колегите правят оглед и продължават издирването на лицата, които са извършили това престъпление”, коментира още Цветан Цветанов.

От три каси по първоначални данни са задигнати 320 килограма злато, 20 килограма сребро и 1 килограм платина. 
 

Според информация на БНТ охранителната система е била изключена с код в неделя към 19 часа. Освен това касите с ценните метали са били оставени отворени.

След като крадците са прибрали плячката си, необезпокявани успели дори да разхвърлят косми и полеят всичко с алкохол, за да заличат следите си.

Антимафиоти проведоха акция "Леярите" на 19 август. Тогава зад решетките попаднаха 5-ма уличени, че незаконно изнасят за Турция платина, злато и сребро. Разследващите намериха и доказателства, че част от ценните метали са крадени.

По думите на Цветан Цветанов кражбата сега няма да попречи на досъдебното производство, защото са иззети съответните части от материала и естествено и експертизите доказват всичко, което е необходимо.

От Агенция "Митници", които отговарят за складовете за митническо съхранение, са отказали коментар.
.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още по темата: обир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
0
 
! Отговори
Холивуд преди 13 години
Айде Цецко да бега да снима! Ама най-вероятно е замесен, защото стената е разбита, а той с един багер копаше в софийско...
362
0
 
13
 
! Отговори
xaaxax преди 13 години
a защо не кажете чий е СОТ-а ? :) АРКУС, ИПОН или някой близък на тях ? и защо сот-а е бил изключен,предполагам има и жива въоражена охрана в тия складове... + това който е бил е знаел за какво отива после ми разправяйте с акциите си че правите нещо...те и наркотиците така изчезват от складовете на МВР :)
361
1
 
2
 
! Отговори
Библейчо преди 13 години
По космите им ще ги познаете...
360
1
 
13
 
! Отговори
бай Иван от Ихтиман преди 13 години
а сега що няма 5 минути клип по всички телевизии по повод "Акцията " на ЦЕКО ?!? А дали с това злато Цецо няма да си плати 6-те апартамента в тузарските столични квартали
359
1
 
5
 
! Отговори
ЦуЦу преди 13 години
Да, ама нашите евроатлантически приятели казват, че сме големи пичове... Особено Уорлик...
358
2
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Е браво.Само това мога да кажа.Дай Боже всекиму такава заработка.
357
1
 
4
 
! Отговори
ейййййййй преди 13 години
сега Цецо ще го открие и ще го дари в благотворителната акция, където участва като герой в клипа . Ако и това стане го признавам за майстор на акции и режисьор .... но едва ли Ама пък поне дето се казва по един косъм за спомен ще им остане
356
1
 
17
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Айде сега някой да ми каже, че това не е нагласена вътрешна работа! Това си е обир от полицаи или митничари!И после ще искат повече пари! Целия народ знае, че те са най-големите престъпници!
355
1
 
13
 
! Отговори
@@@ преди 13 години
Абе защо телевизиите премълчават тази новина ?
354
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бафмааму!Тия се изхрачиха в лицето на Цецко и милиардлевовата ни милиция.Сега чакаме МВР Пикчърс да ни обясни как някой друг е виновен.
353
0
 
38
 
! Отговори
ШЕРЛОК ХОЛМС преди 13 години
СЛЕД КАТО ИМА РАЗХВЪРЛЯНИ КОСМИ И АЛКОХОЛ - ТО ОБИРА Е ИЗВЪРШЕН ОТ ПИЯНИ ФРИЗЬОРИ. НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ - ТАМ ТЪРСЕТЕ, ВЕРВАЙТЕ МИИСКРЕНО ВАШ - ШЕРЛОК ХОЛМС
352
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Златото е отпътувало за топлите страни. Като врътнат още и някоя друга делавера, Цецо и Боко ще го последват!
351
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разхвърляли косми. Браво, това е много умно, даже и да намерят някакво тяхно ДНК на място, няма да могат да докажат нищо. Това даже и във филм не съм го гледал.
350
0
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Освен, че СОТ-а е бил спрян, а касите отворени, е имало и кутия бонбони Мерси върху касата. Също така съвсем случайно отпред е била спряна баничарка, с още по-случайно забравени клщчове на таблото. Най-случайно в райнона не е имало полицейско присъствие, тъй като някакви си 300 кила злато не са кой знае какво. По-важно е да има засади по пътищата, че дечурлигата са гладни и без "тъч-телефони" не им върви комуникацията в училище. Смешна работа.
349
0
 
18
 
! Отговори
сс преди 13 години
я се сетете кой е знаел къде е златото ......май полициятаи сега вица, родната полиция го пази ,ама вече на друго място , може би в склад на цеко галфона!!!!смях..........това е родната милиция
348
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е обирът на века за десетки милиони левове. Цецко колко пари за подслушване и камери и накрая нищо. Само за клипове по телевизията мислиш.
347
1
 
18
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Сега Цецко ще си купи още 6 апартамента.То е от ясно, по-ясно.
346
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецко цецко ужас като ураган се срути рейтинга ти скъпо момче. А може би не яне янев го прави а твоя приятел бойко ти рути рейтинга и показва истини на света. Че нали го беше засенчил по едно време
345
0
 
11
 
! Отговори
cocain boss преди 13 години
SME6NICI
344
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
БРАВО!Това не го може всеки.