Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”

Крадците задигнали 340 кг ценни метали от митнически склад
Обновена: 18 окт 2010 22:01 | 18 окт 2010 22:00,
455
Скандален обир! Свиха златото, взето от „Леярите”
Операция "Леярите" Снимка: БГНЕС

Скандален обир е извършен миналата нощ от митнически склад на летище София. Откраднати са над 340 кг злато, сребро и платина, конфискувани при операция "Леярите",

Ценните метали са съхранявани в склад на Терминал 1 на столичното летище, съобщи БНТ.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че по неизяснени засега причини СОТ-охраната на склада е била изключена.

В склада са съхранявани и конфискувани контрабандни цигари, алкохол, черна и бяла техника, но крадците не са проявили интерес към тях.

Неизвестните за сега крадци са разбили последователно две помещения на складовете за митническо съхранение на летище "София". 
 

Първият склад е бил празен, тогава пробиват дупка в стената между него и второто помещение. Там се е съхранявало златото, среброто и платината, конфискувани при операция "Леярите".

Още по темата

„За голямо съжаление не е бил включен СОТ, който е допълнителна защитна преграда за евентуални престъпни деяния, които са се случили. В момента колегите правят оглед и продължават издирването на лицата, които са извършили това престъпление”, коментира още Цветан Цветанов.

От три каси по първоначални данни са задигнати 320 килограма злато, 20 килограма сребро и 1 килограм платина. 
 

Според информация на БНТ охранителната система е била изключена с код в неделя към 19 часа. Освен това касите с ценните метали са били оставени отворени.

След като крадците са прибрали плячката си, необезпокявани успели дори да разхвърлят косми и полеят всичко с алкохол, за да заличат следите си.

Антимафиоти проведоха акция "Леярите" на 19 август. Тогава зад решетките попаднаха 5-ма уличени, че незаконно изнасят за Турция платина, злато и сребро. Разследващите намериха и доказателства, че част от ценните метали са крадени.

По думите на Цветан Цветанов кражбата сега няма да попречи на досъдебното производство, защото са иззети съответните части от материала и естествено и експертизите доказват всичко, което е необходимо.

От Агенция "Митници", които отговарят за складовете за митническо съхранение, са отказали коментар.
.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още по темата: обир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 13 години
хора, стягайте ***!!! явно са ни намислили много сериозен GANGBANG !!!
422
0
 
4
 
! Отговори
Родолюбец-Патриот преди 13 години
Абе това е... това е просто... какво беше?... А, да, сетих се - това е България... )))))))))))))
421
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
До 423: Срам го е :)
420
1
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Пич,тази петиция означава да признаем че сме по-низши от другите европейци. Нещо, което никой уважаващ себе си народ не би наоравил. Нещо повече мислиш ли, че това би помогнало? Ще умрат от смях като разберат за тази петиция. Тя е аналогична на идеята на другаря Тодор Живков доброволно да сдадем независимостта си и да станем 17та република на съветския съюз! За какво са воювали дядовците и прадядовците ни?!!! Нещо повече ти ако се имаш за по-малък от останалите, аз несподелям твоето мнение.
419
0
 
2
 
! Отговори
Лично мнение преди 13 години
Има места на които и 5000 да ти плащат на месец,не си залужава да се работи
418
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петьо, поне сам да си беше подписал петицията, че няма нито един подпис...
417
2
 
25
 
! Отговори
Сотаджия преди 13 години
На КОЙ *** МИНИСТЪР - ДЯНКОВ или ЦВЕТАНОВ МУ Е ХРУМНАЛО, ЧЕ 320?!?!?!?! КГ ЗЛАТО СЕ ОХРАНЯВАТ СЪС СОТ?!??!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!? АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦЕЦКО БЛЕДНЕЯТ ПРЕД ТАЗИ И З Д Ъ Н К А!!!!!!!!! ОСТАВКА НА ТОВА МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!!
416
1
 
14
 
! Отговори
нло преди 13 години
ТОЯ *** ЦВЕТАНОВ НЕ СЕ ЛИ ОСЕТИ ЧЕ СОТА РАБОТИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СРЕЩУ ПРОЦЕНТ ОТ ПЛЯЧКАТА.
415
4
 
15
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Писна ли ви да гласувате и после да псувате?Омръзна ли ви да ви управлява една и съща ДС мафия, оцветена във всички възможни цветове?Страхувате ли се, че за когото и да гласувате резултата ще е един и същ - поголовен грабеж под крилото на държавата, убийства и тотално беззаконие за "богопомазаните" политици и "бизнесмени"?Искате ли промяна?Изходът е само един - СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, НАЗНАЧЕНО ОТ ЕС.Линк на петицията: bgpetition/iskame-pravitelstvo-ot-ES/index.html
414
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DA.
413
0
 
6
 
! Отговори
,,Lari,, преди 13 години
SPOMNETE SI ZA STADIONA V SANTQGO...SPOMNETE SI ZA 4EXIQ...NABLIJAVA...
412
1
 
3
 
! Отговори
shmatka преди 13 години
dostatachno parichki za da se podslushvat neudobnite.VSICHKI . div fashizam
411
1
 
5
 
! Отговори
shmatka преди 13 години
abe, tozi..... kak beshe.... BB , toi zashto malchi -na izpit po angliiski li e
410
4
 
10
 
! Отговори
ime преди 13 години
В момента тече акция ЗЛАТОТО, хеликоптер кръжи над страната за да го засенеме за последно. Носят се слухове, че дянков го е свил за да позакърпи бюджета. Колко благородно! Боко да излиза пред камерите!
409
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щото, батенце, по новините го съобщиха вчера :)
408
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 13 години
да, достъпа през работно време е строг, ама отиди към 23.30-24.00 пред сградата на Митницата и виж дали някой ще те пита "к,во праиш тука" или "що паркираш тука"
407
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тука има мнооо *** мат,риал!!!Какво общо има министъра на Вътрешните работи с подчинените на министъра на Финансите??? *** Митници е поделение на Министерство на финансите.Там има отдел "Митнически и валутни нарушения", който е отговорен за митнически складове за отговорно пазене на конфискуваните стоки, както и за реализацията им /връщане срещу заплащане на мита,данъци и такси или продажбата им на търг/ след завършване на митническото дознание и издаване на наказателно постановление.
406
1
 
26
 
! Отговори
iff преди 13 години
Работя в спедиторска фирма близо до летището и знам колко труден е достъпът до него-складове,самолети-има различни зони за сигурност.Трябва да ви споделя,че МНОГО "вътрешни" хора са замесени.Този обир е нещо голямо,но ежедневно стават кражби от самите разтоварачи(хамали) на летището и началниците им ги покриват.Независимо дали става дума за багажа на хората,които "летят" или куриерски фирми.МВР нищо не може или не иска да направи по въпроса.Лично съм свидетел.Ставаме за смях,а и няма оправия!!!
405
2
 
4
 
! Отговори
демократ,та дрънка преди 13 години
А бе,човек,голям майтапчия си, бе!Себе си ли да хванат!?По-тъпо звучаща кражба до сега не е имало!Ама тия приятелчета ни смятат за електорални *** и май са прави,а!?Ти как мислиш?:)))))))
404
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голям смях, още се кикотя пред монитора...