4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица

Телцето на новороденото е открито в камера за биологични отпадъци
Обновена: 2 дек 2010 14:35 | 1 дек 2010 14:19,
109
4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица
Снимка: БГНЕС

Четирима лекари от болницата „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица са задържани по случая с откритото мъртво бебе, съобщи МВР.

Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство.

Арестувани са началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров, акушер-гинеколозите Стефан Лазаров, Михаил Милатович и педиатърът д-р Катя Гецова. По първоначална информация д-р Лазаров е израждал бебето.

В неделя следобед в родилното отделение на болницата постъпило 17-годишно момиче от Лясковец, което родило преждевременно.

Непосредствено след това медицинският екип съобщил на майката, че детето е родено мъртво.

Бебето било оставено в стая в отделението, а случайно минала покрай него служителка забелязала, че то се движи, и съобщила на лекарите.

Новороденото е преместено в кувьоз, след това на няколко пъти е извеждано оттам и местено по неясни причини. Детето е починало около 20 часа след раждането.

Тялото на бебето е открито в камера, в която се съхраняват биологични отпадъци, предназначени за изпращане в София за изгаряне, съобщи директорът на полицията във Велико Търново комисар Живко Коцев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Това е абсолютно недопустимо и поставя под въпрос редица други раждания и действия в тази болница”, коментира той.

Още по темата

Сигналът в полицията е подаден от майката, която се усъмнила в твърденията на лекарите, уточняват от МВР.

В отделението са изпратени полицаи от Горна Оряховица и Велико Търново, екип на териториалното звено „Борба с организираната престъпност“, съдебен лекар и прокурор. В болницата тече и проверка на Инспектората на здравното министерство.

16 служители на болницата са разпитани, иззета е медицинска документация.

Телцето на новороденото е изпратено за съдебномедицинска експертиза в Александровска болница в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: смърт на новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
8
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 13 години
Прав си 90% от лекарите са алчни корумпираи и некадърни,Думата човечност отдавна я няма само искат и искат.Лошото е ,че има и свястни лекари,но те остават в сянката но бялата мафия, а това си е чист аборт.
83
5
 
12
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Според нециганския, европейски закон, вероятно и швейцарския - това не е бебе и не е човек, а абортиран плод. От научна гледна точка е толкова недоразвит, че лошите хора, които са писали законите са действали според научната фактология. АДСКИ СМЕШНО е без да се знае това бебе как е заченато и какво го е очаквало, и какво са му мислили зрелите родители на 17, да се съди.... Гроб? Мислите ли, че на Бай *** му е до погребение?! Жалки сте! И това на гърба на учени хора, които си плащат данъците..
82
1
 
7
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 13 години
може лекарите да не са виновни ,сега всеки си приказва каквото си иска.
81
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умряло е след 20 часа и какво? Борили са се, не са го спасили, това е.... Цинга манга вдига вой.... някакви си хора, на които всичко им е криво го виждат и коментарите ги виждаме.... Колко ужасно е, че трупът на плода (според българското законодателство това не е било дете) е хвърлен при биологичните отпадъци - ако бяха писали как с любов е попаднало при милия патолог по-добре ли щеше да звучи..... Само така българи: Костов е виновен! Милите, горките *** и власт на мизерниците! Другите са зли
80
0
 
11
 
! Отговори
Хипократчо преди 13 години
Много от изказващите се тук,са с мозъци като на 4-5 месечен плод.Въпреки,че най - вероятно са се родили след нормална бременост.
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не заслужават! Сега са "Бог да прости милата душица и да накаже тези зли лекари", след 5мин ще излезе заглавие за скапан ***, изнасилил момиче и същите тези НЕРАСИСТИ ще започнат заканите там. Не им обръщай внимание - те са неграмотни, накъдърни и интерпретират непълния разказ на журналисти и вижданията на неграмотен полицай.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Присъда за мъртъв плод? Това е българчето (с малка буква) - види в нета нещо лошо и веднага вкара лекарите в затвора! Прочетете малко законодателството, вижте не учебник, а в гугъл какво пише за родените през 5 месец и така.... Отделно: ГОВОРИМ ЗА АБОРТ, А НЕ ЗА РАЖДАНЕ....
77
5
 
6
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
абе и аз съм седнал тука да уча, че да ви лекувам, абе що си не..., малкия пръст не заслужавате а си мръдна за вас, *** си в мизерията ***
76
2
 
8
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
присъда за какво?
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Утре ще ги пуснат..а след това присъдата ще им бъде глаба.
74
2
 
5
 
! Отговори
miron преди 13 години
Да прав си Пожарникар, аз съм роден и израснал в този град и не един или два пъти ми се е налагало да посещавам въпросната болница и бих казал че на лекарите там им липсва всякакъв професионализъм, да не говорим колко са корумпирани, не им ли бутнеш нещо не ти обръщат никакво внимани. Може би трябваше да я закрият тази болница защото те и без това като видят зор и пращат в Велико Търново без да ти обърнат внимание.
73
0
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
tazi vmesto da gi pocherpi se obadila uj de pak za pari li govorim?
72
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отвратена, всеки студент по медицина ще ти каже, че когато се прави прекъсване на бременността на 5ти месец бременност, плодът мърда, прилича на човек, буди умиление. Но това не го прави човек. Според правилата в медицината и според законите на България, ако не преживее една седмица, се записва като аборт. Дали ти харесва или не, фактите са такива, това не е убийство, за каквото се разследват лекарите.
71
3
 
7
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
още един дето не си е пил хапчетата, споко бе човек, никой не е приритал да те лекува, мри си в мизерията и нищетата
70
16
 
6
 
! Отговори
Joe преди 13 години
Този случай припомня за швейцарката, която не искаше да роди в габровската болница. Направо е страшно, мъртво бебе в камера за биологични отпадъци!! А гроб?Лекарите бих пъхнал там. Те и всички които ги подкрепят са истинските "***" (защото не спират да правят "***")
69
1
 
15
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
О, повярвай ми, и аз си пожелавам да попадна на компетентни като мен, а не на хора, които вярват на сълзливи разкази на журналисти. Потърси и намери, има из интернет достатъчно информация по случая. В един по-ранен коментар ясно обясних какво означава дете и аборт. И се надявам да можеш да направиш разлика между двете, а не да ревеш като повечето в този форум "Убийци!". За да научиш децата си на уважение, трябва да знаеш какво е това. Чао и успех!
68
12
 
2
 
! Отговори
отвратена преди 13 години
Да, "компетентен", прочетох :" Детето е починало около 20 часа след раждането". А ти какво прочете? Щом е починало 20 часа след като е родено не може да е родено мъртво, нали? Не, не лая. Само ти пожелавам и ти като това бебе да случиш да попаднеш на "компетентни" като самия теб. Не виждам никъде каквото и да е споменаване на сърдечен масаж... може би си чел друг статия? и да, ще науча децата си именно на това: на уважение. както към живите, така и към мъртвите.
67
1
 
14
 
! Отговори
Пожарникар преди 13 години
Защо ми се струва, че някой пак мисли как да компрометира болницата? Лятото беше пред закриване... Има нещо мътно в цялата история...Но ако е истина - тези "доктори" трябва да си получат заслуженото!
66
2
 
9
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
Според законите на България сексът със 17-годишни не е престъпление. Престъпление е до 14-годишна възраст.
65
2
 
5
 
! Отговори
pozor ministre-i vyn преди 13 години
iskam da vidia novinata 4e 4 bebeta sa zadyrjani zastoto iskali da napusnat hladilnikyt po bez pampersi....takowa idiotsko zag;lavie vcera dvama, dneska 4ma utre celata bolnica a v drugi den ste se okaja ce Ministryryt na zdraveopazvaneto imal diploma ot Germansko, istinska, no bil s falsiva bremennost...