Варненският апелативен съд пак остави Сумиста в ареста

На обжалването на мерките имаше засилено полицейско присъствие
Обновена: 11 яну 2011 13:28 | 11 яну 2011 13:28,
5
Варненският апелативен съд пак остави Сумиста в ареста
Снимка: Булфото

Варненският апелативен съд потвърди решението на Шуменския окръжен съд и остави в ареста Петър Стоянов – Сумиста, великотърновския бизнесмен Георги Вълев и Петър Атмаджов. Тримата бяха задържани при акция "Килърите 2".

Съдът отказа да измени мерките им за неотклонение в по-леки. Мотивите на съда са, че могат да се укрият и да извършат ново престъпление.

За Георги Вълев съдът допълни, че в събираните доказателства по делото са налице заплахи към свидетел и финансов натиск, като по този начин Вълев може да попречи на разкриване на престъплението.

Тримата са обвинени, че като участници в организиране на престъпна група са помагачи и подбудители за убийствата на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Бившият председател на федерацията по сумо Петър Стоянов беше докаран в Апелативния съд под засилена полицейска охрана за обжалването на мярката си за неотклонение.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: СумистаКилърите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
#### преди 13 години
много ми е интересно да разбера,как е възможно Вълев хем да е в ареста,хем да оказва натиск върху свидетелите...какви са тези глупости,бе хора?като пишете нещо ,първо помислете малко...*** ти измислиците...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩО?
3
1
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Мисля,че посланик Уорлик ще го направи. първо ще отнеме визите на шефовете на СГС и САС заради съмнения за нераглементирани контакти с престъпници. после шефовете на съдилищата нека се оплакват,че това не е вярно.То ако янките решат да проверят прецизно дали съдиите отсъждат както трябва или въз основа на финикийските знаци насреща, не вярвам някой чернодрешковец да остане с виза за обетованта страна. Ами да ходят в Русия на екскурзия, а не в Гърция,Турция, Фран ция,Италия , а децата им да учат в Англия и САЩ! Нали говорителката на ВКП се изцепи,че в БГ важат собствени закони! Добре,ама защо на гл. прокурор набиваха канчето почти 2 часа! И защо г-жа Кожухарова не предупреди г-н Уорлик, че България е независима страна; май и на нея може да вземат визата
2
2
 
2
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Във връзка с работата на съдийките от САС бих припомнил един виц за тях: Преди няколко месеца съдийките Михова,Митева и Рушанова от САС за няколко часа оправдаха групата Всичко коз,отнесла ДДС на стойност няколко десетки милиони лв и Килърите,след което решили да се почерпят в ресторант. Там пяла Богдана Карадочева.Пийнали съдийките и една от тях отишла при певицата. Представила се и помолила Богдана да ги поздрави с песен по неин избор. Карадочева откликнала и след малко извисила глас: Ние сме без-на-деж-ден слуучайй! Съдийките набързо напуснали заведението. Коментарът е ,че щом и певиците знаят какво представляват съдилищата в БГ и какви съдии работят в тях, какво ли остава за тези,които са имали нещастието да използват услугите на юристи. Затова посланик Уорлик се е заканил, че заради лошата им работа ще им отнеме визите за САЩ.
1
4
 
1
 
! Отговори
MG преди 13 години
Добре че това разследване е в ръцете на ШОкрП и по-нататък работата ще се поеме от ШОкрС! Иначе, както искаше адвокат Василев делото да се поеме от Софийския градски съд и по-нататък от Софийския на ген.Пенгезов апелативен съд, тези досега да са пуснати от някоя предана на шефа си съдийка,та дори и са приели извинения от съдийския състав за нанесените морални вреди!та дори да са им подарили и по един пистолет Макаров и по един автомат АК на изпровод як!