Бомбата – година след показния арест на Алексей

Четирима еврокомисари са на посещение у нас
Обновена: 10 фев 2011 14:49 | 10 фев 2011 11:02,
193
Бомбата – година след показния арест на Алексей
Снимка: Булфото

Прокуратурата е започнала разследване по повод избухналото взривно устройство пред редакцията на вестник "Галерия“.

„Когато колегите открият извършител, ние сме готови да реагираме, като го привлечем към наказателна отговорност“, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов пред "Фокус".

Бомбата е била поставена на стълбите пред входната врата на сградата на издателство "Милениум", където се намира и вестник "Галерия".

В момента столичните полицаи издирват и разпитват свидетели, преглеждат записи, назначени били всички нужни експертизи, съобщи шефът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Още по темата

„Прокуратурата е поставена в риск – да бъде въвлечена в политическа игра“, бе коментарът на зам. главния прокурор Галина Тонева. Тя бе категорична, че държавното обвинение ще направи всичко необходимо „да не се превърнем в основен играч на предстоящите избори, което би довело до подмяна вота на избирателите с този на решенията на прокурорите“.

Считаният за приближен до Алексей Петров в. „Галерия“ нашумя в публичното пространство, след като той разпространи скандалните записи на шефа на „Митниците“ Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов и хора от властта, и се развихри СРС гейт.

Главният редактор на изданието Кристина Патрашкова пък сама си спомни, че днес, 10 февруари, се навършва точно една година от показния арест на Алексей Петров, сочен за глава на „Октопода“.

Бившата барета обаче беше пуснат под домашен арест на 12 октомври миналата година, а преди три дни мярката му беше променена в „подписка“.

След излизането му от ареста поетапно започнаха да избухват скандали, насочени срещу властта.

Първоначално беше атакуван вътрешният министър Цветан Цветанов с аферата за шестте му апартамента, която също тръгна от „Галерия“ и беше доразвита от РЗС и Яне Янев.

Последваха информации за финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ от фирми, приближени до Алексей Петров, до избухването на СРС гейт.

В разгара на скандала с подслушванията самият премиер Бойко Борисов поиска вот на доверие от парламента.

Бомбата пред в. „Галерия“ пък избухна в деня, в който на посещение у нас са четирима еврокомисари.

Това са комисарят за вътрешни работи Сесилия Малмстрьом, комисарят по здравеопазването Джон Дали, комисарят по финансово планиране и бюджет Януш Левандовски и комисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни.

Страната ни очаква и доклада на ЕК за готовността на страната ни за присъединяване към Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
4
 
! Отговори
до186 и 187 преди 13 години
Точно така приятели.Това е тъжната истина .Тия мракобеси комунистите не се спират пред нищо.Тяхната максима е " след нас и потоп.Или ние или никой".Имах един колега в службата от Своге е ама е женен тук и на банкет все парадираше че е комунист, от стар партизански род и ми се отвращаваше всеки път като удари няколко ракии и да се пъчи и да вика: Я съм си комунист и такъв ке си умра.Ние тая власт с кръв сме я взели и без кръв няма да я дадеме.За съжаление само че без кръв няма да ги махнем май.
185
2
 
7
 
! Отговори
зоро преди 13 години
И слепите и глухите разбраха,че става дума за постановка-искат да компрометират правителството и пред еврокомисарите и обществото.Виждам как Серго,Гоце и Доган си потриват доволно ръцете от цялата ситуация,вкл. и от подкрепата на Костов за искането на оставката на Цветанов,който уж не бил успешен министър.Да не би Р.Петков да беше по-Успешен,бе Ваньо?
184
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно не си запознат с история на БКП, родител на БСП, ДПС, РЗС, НДСВ и СДС. Първия бомбен атентат е дело на БКП, взривили са църква по време на погребение и са загинали стотици невинни, предимно деца и жени. Този гаден атентат беше най-голямата гордост на партията и се изучаваше задължително по история на БКП в университетите. Какво се е променило от тогава?? Нищо, народиха много партии с различни имена, които с помощта на ДС правят същото: Лъжи, кражби, убийства, компромати, бомби и т.н....
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Юбилей е - трябват и фоеверки.
182
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бих предложил на западни антимафиоти да разследват всички случаи.За обучените от ДС кадри,чийто творения са последните събития с флашки,откраднати коли с "ценна"информация,взривове ,трябват професионалисти,разследвали и разбили мафиотски сртуктори,но не на родна почва.Чак тогава ще има разкрития.
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nqkoi hora si pravqt kakvotooooo si poiskat,a nie si byrkame s pras4e v ....tva e nekoi dyrjavi mahnaha komynista i vkaraha zakon komynistite da ne zastavat na visoki postove,a nie si byrkame s pra4e v ....xaxaxaxaxa
180
7
 
11
 
! Отговори
риалист преди 13 години
Вече наистина започвам да искам предсрочни избори. ГЕРБ ще размаже всякакви *** и *** като Янка, СерГЕЙ, Гумен, Трактор и други подобни ***! Днес театърът вече се превърна във водевил. Кой си мислят, че ще им се хване на сценария - и за "откраднатия" джип със суперсекретната информация (смях, смах, смяяяяяях), и за инсценирания взрив на издателството на "вестник" (всъщност, партенка на ДС) Галерия. Смешници!!!
179
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
petrov prezident
178
5
 
8
 
! Отговори
поля преди 13 години
Не мога да повярвам колко са елементарни тия, звучат като *** виц за Иванчо и Марийка..и пеленачетата са наясно че са се самовзривили. Но е много обидно за нас -зрителите и слушателите- да ни разиграват такъв аматьорски театър..
177
5
 
16
 
! Отговори
Любо Кулезич преди 13 години
Първото, което ми направи впечатление докато гледах репортажите и интервютата сутринта, беше нестествено нахилената Патрашкова. Четейки коментарите виждам, че не съм само аз с това съмнение. Нормално ли е да ти взривят работното място, вторият ти дом и ти да се радваш на това. Може ако си ненормален, неадекватен мазохист или ако това те удовлетворява по друга причина. Склонен съм да приема първото, но по-вероятното е второто. Няма ли кой да я посъветва, да не е толкова радостна от случилото се?
176
7
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 13 години
Днес Гоце, Ал. Петров и Сие. ДС-креатури изгубиха и последния си грамотен избирател! Това вече преля чашата! Да не сме *** бе, ей?!!! Сега чакаме Съргей Дмитриевич, Гоце фон Сирищник, Гаргамел, Янка и Румен Фонтана да ревнат "В защита на свободното слово!". Да искат оставки, да яхат червената кобила и да сънуват министерски съвет.... НЕ! НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРЖА!!! На изборите съм твърдо за ГЕРБ!
175
6
 
20
 
! Отговори
елф преди 13 години
Защо са ни терористи като си имаме комунисти?!
174
5
 
16
 
! Отговори
МИТКО-КЪМ 166 преди 13 години
САМО С ЕДНО МАЛКО УТОЧНЕНИЕ - КОГАТО ЗАПАДНЯЦИТЕ КАЗВАТ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАФИЯТА,ТЕ НЯМАТ ПРЕДВИД ПРАВИТЕЛСТВОТО И МИНИСТРИТЕ... НЕ ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА СВЪРЗАНИ.... ИМАТ ПРЕДВИД АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ,БРАТЯ ГАЛЕВИ,*** И Т.Н. - ЗАЩОТО ТЕ СА ТЕЗИ,КОИТО ВСЪЩНОСТ УПРАВЛЯВАТ!! ПРОСТО НЕ МОГАТ ДА СЕ НАЗОВАТ НЕЩАТА ОТКРИТО!
173
6
 
20
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
НЯМА ПО-ДОБЪР НАЧИН ДА БЪДЕ ДИСКРЕДИТИРАНА ВЛАСТТА В ДЕНЯ НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА ЕВРОКОМИСАРИТЕ! *** СА ТОЛКОВА ЖАЛКИ И ПЛОСКИ В НЕВЪЗМОЖНОСТТА СИ ДА ИЗМИСЛЯТ НИЩО НОВО И ОРИГИНАЛНО..... ПРОЗИРА ЯСНО ПОЧЕРКЪТ НА ХОРА КАТО АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ - НЕИНТЕЛИГЕНТНИ,НО ИЗТЪКАНИ ОТ БЕЗКРАЙНО ЗЛО!!
172
5
 
9
 
! Отговори
ТИ преди 13 години
Погледнете, кои ресорни еврокомисари идват, колко сме добре в техните области и оттам е лесен извода за бомбата....
171
9
 
21
 
! Отговори
БСП----МАФИЯ преди 13 години
БСП-МАФИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ ТЕРОРИСТИЧНОТО СИ МИНАЛО...ТАКОВА ЩЕ ИМ Е И БЪДЕЩЕТО-ТЕРОРИЗЪМ,ДОНОСИ,МРЪСОТИИ,КОМПРОМАТИ,МАНИПУЛАЦИИ,ЛЪЖИ,ПРОПАГАНДИ И Т.Н......НИЩО ДРУГО НЕ СТАВА ОТ БПЛШЕВИШКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ
170
24
 
19
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"КОЙТО ПУБЛИКУВА ФЛАШКА,ОТ БАТ' РАЗБОЙКО ЩЕ ОТНЕСЕ БОМБАШКА"Народна Мъдрост
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BUILGARSKI HAIDUTIU KO OCAKVA6
168
4
 
11
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Как може бе в България за първи път се случва подобно нещо,какво е това взривове ние не знаем....!!!!
167
3
 
11
 
! Отговори
до 166 преди 13 години
Западняците всичко лошо могат да ни припишат , ама да не забравяме , че те по лесно се манипулират.