Бомбата – година след показния арест на Алексей

Четирима еврокомисари са на посещение у нас
Обновена: 10 фев 2011 14:49 | 10 фев 2011 11:02,
193
Бомбата – година след показния арест на Алексей
Снимка: Булфото

Прокуратурата е започнала разследване по повод избухналото взривно устройство пред редакцията на вестник "Галерия“.

„Когато колегите открият извършител, ние сме готови да реагираме, като го привлечем към наказателна отговорност“, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов пред "Фокус".

Бомбата е била поставена на стълбите пред входната врата на сградата на издателство "Милениум", където се намира и вестник "Галерия".

В момента столичните полицаи издирват и разпитват свидетели, преглеждат записи, назначени били всички нужни експертизи, съобщи шефът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Още по темата

„Прокуратурата е поставена в риск – да бъде въвлечена в политическа игра“, бе коментарът на зам. главния прокурор Галина Тонева. Тя бе категорична, че държавното обвинение ще направи всичко необходимо „да не се превърнем в основен играч на предстоящите избори, което би довело до подмяна вота на избирателите с този на решенията на прокурорите“.

Считаният за приближен до Алексей Петров в. „Галерия“ нашумя в публичното пространство, след като той разпространи скандалните записи на шефа на „Митниците“ Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов и хора от властта, и се развихри СРС гейт.

Главният редактор на изданието Кристина Патрашкова пък сама си спомни, че днес, 10 февруари, се навършва точно една година от показния арест на Алексей Петров, сочен за глава на „Октопода“.

Бившата барета обаче беше пуснат под домашен арест на 12 октомври миналата година, а преди три дни мярката му беше променена в „подписка“.

След излизането му от ареста поетапно започнаха да избухват скандали, насочени срещу властта.

Първоначално беше атакуван вътрешният министър Цветан Цветанов с аферата за шестте му апартамента, която също тръгна от „Галерия“ и беше доразвита от РЗС и Яне Янев.

Последваха информации за финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ от фирми, приближени до Алексей Петров, до избухването на СРС гейт.

В разгара на скандала с подслушванията самият премиер Бойко Борисов поиска вот на доверие от парламента.

Бомбата пред в. „Галерия“ пък избухна в деня, в който на посещение у нас са четирима еврокомисари.

Това са комисарят за вътрешни работи Сесилия Малмстрьом, комисарят по здравеопазването Джон Дали, комисарят по финансово планиране и бюджет Януш Левандовски и комисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни.

Страната ни очаква и доклада на ЕК за готовността на страната ни за присъединяване към Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
14
 
33
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
Евала на ***, никой не може да ги мине по комбинации. Дай им само да плюят, компроментират, предават, взривяват...Даже и собствената си майка могат да взривят. Църкви взривяваха.Безбожници и предатели на Рода Български.
165
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А не Ви ли се струва твърде подозрително, че много бързо след взрива Костов /преди него и М. Димитров/ се появиха в студията на ТВ.
164
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората го предрекоха:"Конгрешънъл куотърли":Бойко Борисов е свързан с българската мафия !"Ди Велт" : Борисов използва мафиотски методи"Кронен Цайтунг": България се управлява от мафията
163
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко не успя да избяга от миналото си! Методите му същите:)
162
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха, платените драскачи яко копи-пействат едно и също под всяка тема, естествено, това са текстовете, спуснати им от Позитано, по тези текстове ги разпознават онбашиите, които им плащат на края на седмицата :)
161
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кирил-добрев-контрабандиста плаща ли добре на на цъкачите на минусчета?
160
2
 
9
 
! Отговори
до 153 преди 13 години
И той, и аз те издържаме, ***. Некадърници като теб не могат дори името да си напишат правилно.
159
2
 
6
 
! Отговори
до 153 преди 13 години
:) с коментара си единствено доказваш това което написах по надолу.
158
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този атентат организиран от мутрата Бойко, отвори тежка рана в сърцето на ГЕРБ, която никога няма да заздравей!
157
3
 
11
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Всички ни вкараха във филма, без да ни питат искаме ли мутренски изпълнения. А ние искаме просто да живеем като в нормалните държави...европейски имам предвид, че като погледнем отвъд океана, там също по този начин си решават конфликтите...благодарим, но това не искаме! Добре, че този път Уорлик поне мълчи...и по-добре, защото иначе трябва да си ходи. Явно разбра, че е недолюбван в България.
156
3
 
6
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Всички на вкараха ни във филма, без да ни питат искаме ли мутренски изпълнения. А ние искаме просто да живеем като в нормалните държави...европейски имам предвид, че като погледнем отвъд океана, там също по този начин си решават конфликтите...благодарим, но това не искаме! Добре, че този път Уорлик поне мълчи...и по-добре, защото иначе трябва да си ходи. Явно разбра, че е недолюбван в България.
155
7
 
19
 
! Отговори
gotin преди 13 години
Цветанов - оставкаАл. Петров - обратно в затвора
154
4
 
10
 
! Отговори
novak преди 13 години
stiga idiotstini i maloumni zirkove. teva sa qne qnev i kompaniq
153
9
 
14
 
! Отговори
попов преди 13 години
131,132 пиши си името *** щото Боко и Цоко ще ти връчат медал или ще те нагласят на топло местенце.В селото на баба ми за 3 (три) дни обраха 7(седем)къщи и изнесоха телевизори,печки,перални,легла и зимнина.Дего Цоко ,къде са му полицаите,къде му е сигурността?Слепи дечурлига сте!
152
18
 
34
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Рецепта за оцеляване: Яще повечко дюнери,пийте само бира"Леденика",ритайте мачлета с митничарчета и се пазете от "калинки "...жилят.
151
13
 
31
 
! Отговори
форумен мишок - 150 преди 13 години
Ти ли ме издържаш бе ***? От кога милиционерите са почнали да произвеждат нещо? Гербави ***, издържали. Мишо Бирата може, ама другите едва ли :)))
150
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кирил-добрев-контрабандиста се притеснявал че се връщали времената на мутрите
149
22
 
9
 
! Отговори
яне каза преди 13 години
таен обожател на патрашкова е сложил бомбата....искал да и оправи захапката,сега приличала на разгонен булдог
148
21
 
11
 
! Отговори
:) преди 13 години
Последно време в България се появиха хора т.н "Форумни Мишоци" които свалят правителства по Интернет , и вдигат виртуални революции вместо да се замислят какво наистина правят за страната си и че винаги им е виновен някой.Църкайте си тука , половината народ само мрънка докато другата половина ги издържа.
147
15
 
28
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Ха-ха-ха Тиквата отвръща на удъра :))) Мутренска им работа! А услужливите милиционери и прокурори во главе с Цуцко сега ще ни обяснят как тия са се самовзривили :))) Точно както Борилски и сестрите от Пазарджик се самоубиха :)))