Бомбата – година след показния арест на Алексей

Четирима еврокомисари са на посещение у нас
Обновена: 10 фев 2011 14:49 | 10 фев 2011 11:02,
193
Бомбата – година след показния арест на Алексей
Снимка: Булфото

Прокуратурата е започнала разследване по повод избухналото взривно устройство пред редакцията на вестник "Галерия“.

„Когато колегите открият извършител, ние сме готови да реагираме, като го привлечем към наказателна отговорност“, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов пред "Фокус".

Бомбата е била поставена на стълбите пред входната врата на сградата на издателство "Милениум", където се намира и вестник "Галерия".

В момента столичните полицаи издирват и разпитват свидетели, преглеждат записи, назначени били всички нужни експертизи, съобщи шефът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Още по темата

„Прокуратурата е поставена в риск – да бъде въвлечена в политическа игра“, бе коментарът на зам. главния прокурор Галина Тонева. Тя бе категорична, че държавното обвинение ще направи всичко необходимо „да не се превърнем в основен играч на предстоящите избори, което би довело до подмяна вота на избирателите с този на решенията на прокурорите“.

Считаният за приближен до Алексей Петров в. „Галерия“ нашумя в публичното пространство, след като той разпространи скандалните записи на шефа на „Митниците“ Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов и хора от властта, и се развихри СРС гейт.

Главният редактор на изданието Кристина Патрашкова пък сама си спомни, че днес, 10 февруари, се навършва точно една година от показния арест на Алексей Петров, сочен за глава на „Октопода“.

Бившата барета обаче беше пуснат под домашен арест на 12 октомври миналата година, а преди три дни мярката му беше променена в „подписка“.

След излизането му от ареста поетапно започнаха да избухват скандали, насочени срещу властта.

Първоначално беше атакуван вътрешният министър Цветан Цветанов с аферата за шестте му апартамента, която също тръгна от „Галерия“ и беше доразвита от РЗС и Яне Янев.

Последваха информации за финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ от фирми, приближени до Алексей Петров, до избухването на СРС гейт.

В разгара на скандала с подслушванията самият премиер Бойко Борисов поиска вот на доверие от парламента.

Бомбата пред в. „Галерия“ пък избухна в деня, в който на посещение у нас са четирима еврокомисари.

Това са комисарят за вътрешни работи Сесилия Малмстрьом, комисарят по здравеопазването Джон Дали, комисарят по финансово планиране и бюджет Януш Левандовски и комисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни.

Страната ни очаква и доклада на ЕК за готовността на страната ни за присъединяване към Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
27
 
20
 
! Отговори
Vasco преди 13 години
Следващият ход на Трактора е да застреля Яне-то - само и само да го препише на Бойко. Нищо чудно да се отърве и от Патрашкова. И тя много знае...
145
14
 
32
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"ДА НЕ БИ ФЛАШКА ОТ ТРАКТОРА ДОКОСВАЛО,НЕ БИ БОМБА ОТ БУДА ОТНЕСАЛО"Народна Мъдрост
144
7
 
10
 
! Отговори
123 преди 13 години
Кво се пънете, ей герберасти, той ББ си е пътник вече, със или без взривове, правителството му е обречено, ама айде пийте по една леденика да не сте капо. Ще ви изметем с парцалките като дойдат избори, няма страшно.
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Започна предизборно разчистване на сметки в БСП/БКП
142
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е, че най-малко интерес от такова "шумно" мероприятие имат Цвъ и Бо. От това не следва автоматично изводът, че ги гърми земекопната машина. Галерия си е създала достатъчно врагове, за да бъде кръгът от "заподозрени" достатъчно широк. Бе ще изчерпа дебата със самоцитиране: Иван Костов рече: "Интерес имат тези, които атакуват правителството" И моментално бе застрелян от упор от най-симпатичния ми сутрешен ***: "Значи Вие?" Семпло, нали?
141
7
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 13 години
Доволната физиономия на Патрашкова е нещо, което всички камери сутринта заснеха. Но какво да се прави, професионалните актьори са много скъпи, а на тия, евтините, дето ДС ги е обучавала, все им личи като играят. :))))))
140
1
 
9
 
! Отговори
отчаян преди 13 години
завинаги ли участваме в милиционерския филм ???
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 134 Гражданин за EРБТака бива. Личи твоя почерк
138
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тъпо
137
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберастите започнаха да спамят яко форума с раздадените им флашки.Няма ли кой да им направи един баннннннннннннннннннннннн?Eдна и съща статия я пействат по няколко пъти - слаба координация.
136
6
 
5
 
! Отговори
bg.. преди 13 години
това е дело на партизаните от позитано 20...тези безбожници са способни на всичко...тази партия трябва да се забрани.!с всичките и сателитиа членовете и ръководството и трябва да се заселят в Скравена,за да чуват гласовете на хилядите избити от тях невини...ПЕТЪР ГОГОВ -----ПРЕЗИДЕНТ
135
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей! Само с подслушване не се мина! Взеха да взривяват! Вече ще чакаме и жертвите!
134
8
 
7
 
! Отговори
GANGSTA преди 13 години
Тези сами са си инсценирали акта, както и евентуално някой от мутричките за които са писали им е набрал и ги е шутнал с взрива. Това е опит да се дестабилизира Правителството, както и явен опит за скандал срещу Цветанов заради активната работа срещу престъпността и то точно в деня когато идват 4 Еврокомисари! Подла схема
133
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафията в България се завръща.Вече си има и Правителство.Честито, балъчета.... и да не забравите да ръкопляскате на обозначените моменти
132
5
 
8
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 113 / Ето ти още една..."КОЙТО СЪБИРА ПАДНАЛИТЕ ОТ ТРАКТОРА ФЛАШКИ НА ПОЛЕТО,МУ БОМБАТ РЕДАКЦИЯТА ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ"Народна Мъдрост
131
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TЕРОРИСТИЧЕН АКТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!Едва ли дори самата Люба Кулезич е знаела колко ще се окаже права когато нарече преди две седмици Дачков и Патрашкова - "терористи" и то в ефир! И по-точно ги кръсти - "съществото ПатраДачкова" и заяви: "а, вие, вие сте терористи"! Евала на Люба Кулезич.Защото днес едно е ясно Цветанов се оказа прав и българското правителство и цялата ни държава наистина са мишена на организиранатапрестъпност, защото беше извършен терористичен атентат срещу България! По изключително добре измислен сценарии! След като БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО повече от една година МВР смачка организираната престъпност и мафията и няма поръчкови убийства и отвличания за първи път от 89-та година за толкова дълъг период от време! МВР изкопа труповете на НАГЛИТЕ и разкри 13 от отвличанията им с къщите, ДНК пробите дрехите и всичко! Разкри "КИЛЪРИТЕ" където са замесени и хора на Гоце и поръчковите им убийства във връзка с фалита на банките и сега в деня в който 4-рима еврокомисари включително този по вътрешна сигурност идват в Б-я, ТРАКТОРА след циркаджията Янев УПОТРЕБИ по необходимост и съществото кръстено от Кулезич-ПатраДачков! Пак, че не ги уби! Николай Колев и ямболската адвокатка нямаха този късмет. Защото Цветанов беше първият който каза на глас, че именно трактора е организирал убийството на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка в съучастие с знаете кого!И забележете сценарияя САМО ДВА ДЕНА СЛЕД КАТО ГОЦЕ-ПОРЪЧИТЕЛЯТ, ОБЯВИ ЧЕ СВИКВА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ! Вече всички знаят кой е поръчителя и кой контролира трактора- ДС И ГОЦЕ!Но това не е удар срещу Цветанов или поне не само срещу Цветанов! Това е терористичен акт срещу България и опит да бъде взривено не самочленството в Шенген, но и доверието на ЕК към българското правителство за справянето в борбата срещу организираната престъпност!Сценария е ясен:1 ТРАКТОРА употребява циркаджията Яне.2 Сини и червени атакуват Цветанов.3 Гоце свиква съвета по национална сигурност.4 В деня в който 4еврокомисари пристигат включително този по вътрешен ред и правосъдие и който съвпада с ареста на трактора по ОКОТПОД той удря и употребява съществото ПатраДачкова!Да се надяваме че Малстрьом ще подкрепи правителството срещу атентаторите! Защото това е тяхната цел - да разколебае ЕК!Следващата стъпка е ясна - ТРАКТОРА ЩЕ УБИВА! Както беше убит прокурор Николай Колев!пс Един риторичен въпрос - защо Патрашкова цяла сутрин е така ухилена и щастлива???
130
6
 
10
 
! Отговори
гларус преди 13 години
Няма да мине само с тази бомба. Тепърва започва атаката с-у правителството и вероятно ще има убииства. Напълно възможно е да застрелят Яне Янев или някой друг, с цел да се дестабилизира правителството. Очаквам и атака с-у банковия сектор, дано не се случи най лошото.
129
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TЕРОРИСТИЧЕН АКТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!Едва ли дори самата Люба Кулезич е знаела колко ще се окаже права когато нарече преди две седмици Дачков и Патрашкова - "терористи" и то в ефир! И по-точно ги кръсти - "съществото ПатраДачкова" и заяви: "а, вие, вие сте терористи"! Евала на Люба Кулезич.Защото днес едно е ясно Цветанов се оказа прав и българското правителство и цялата ни държава наистина са мишена на организиранатапрестъпност, защото беше извършен терористичен атентат срещу България! По изключително добре измислен сценарии! След като БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО повече от една година МВР смачка организираната престъпност и мафията и няма поръчкови убийства и отвличания за първи път от 89-та година за толкова дълъг период от време! МВР изкопа труповете на НАГЛИТЕ и разкри 13 от отвличанията им с къщите, ДНК пробите дрехите и всичко! Разкри "КИЛЪРИТЕ" където са замесени и хора на Гоце и поръчковите им убийства във връзка с фалита на банките и сега в деня в който 4-рима еврокомисари включително този по вътрешна сигурност идват в Б-я, ТРАКТОРА след циркаджията Янев УПОТРЕБИ по необходимост и съществото кръстено от Кулезич-ПатраДачков! Пак, че не ги уби! Николай Колев и ямболската адвокатка нямаха този късмет. Защото Цветанов беше първият който каза на глас, че именно трактора е организирал убийството на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка в съучастие с знаете кого!И забележете сценарияя САМО ДВА ДЕНА СЛЕД КАТО ГОЦЕ-ПОРЪЧИТЕЛЯТ, ОБЯВИ ЧЕ СВИКВА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ! Вече всички знаят кой е поръчителя и кой контролира трактора- ДС И ГОЦЕ!Но това не е удар срещу Цветанов или поне не само срещу Цветанов! Това е терористичен акт срещу България и опит да бъде взривено не самочленството в Шенген, но и доверието на ЕК към българското правителство за справянето в борбата срещу организираната престъпност!Сценария е ясен:1 ТРАКТОРА употребява циркаджията Яне.2 Сини и червени атакуват Цветанов.3 Гоце свиква съвета по национална сигурност.4 В деня в който 4еврокомисари пристигат включително този по вътрешен ред и правосъдие и който съвпада с ареста на трактора по ОКОТПОД той удря и употребява съществото ПатраДачкова!Да се надяваме че Малстрьом ще подкрепи правителството срещу атентаторите! Защото това е тяхната цел - да разколебае ЕК!Следващата стъпка е ясна - ТРАКТОРА ЩЕ УБИВА! Както беше убит прокурор Николай Колев!пс Един риторичен въпрос - защо Патрашкова цяла сутрин е така ухилена и щастлива???
128
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите сега казват, че тези са се самовзривили! Добре! Защо обаче когато Боко каза, че ще го трепят и то няколко пъти не го обвиниха в лъжа:)))))))))))))))Защо на Юрген Рот осигури Боко охрана, а на Боби Цанков - не! Защо единият го убиха, а другият - не! Май нещо за Боцко чакахме:)))
127
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко е с цел да се дестабилзира правителството и да отклонят вниманието на хората от реалните проблеми в страната!!!!!Тез *** от Галерия не са добре!