Закопчаха шефа на БОП във Велико Търново

Повдигнато му е обвинение за разгласяване на държавна тайна
Обновена: 12 мар 2011 19:32 | 12 мар 2011 10:00,
78
Закопчаха шефа на БОП във Велико Търново
Снимка: Булфото

За  72 часа в Ловеч е бил задържан началникът на териториалното звено на службата за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров. 

Повдигнато му е обвинение  за разгласяване на държавна тайна, съобщи за БТА прокурор Валентин Вълков от окръжната  прокуратура в Ловеч. Тодоров е закопчан в петък по обяд.

Mинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че срещу Тодоров има образувани четири досъдебни производства.

Арестуваният шеф на антимафиотите е разработвал лекарите от болницата в Горна Оряховица. Цветанов обаче не коментира за изтичането на каква информация става дума, нито дали задържането е свързано с разследването на медиците.

42-годишният Тодоров е в  системата на МВР от 1991 г. Бил е началник на ведомствената  охрана на "Захарни Заводи - Горна Оряховица" и е работил в  криминалния отдел на районното полицейско управление в града.  Шеф е на БОП в във Велико Търново от март 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
4
 
! Отговори
физкултурник преди 13 години
ГОРДЕЯ СЕ СЪС КОЛЕГИТЕ СИ ,колкото работа сме свършили и изнесли .
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
освен това трябва , по-скоро много е наложително и е крайно време, да се научим да си избираме възможно най-читавите между политиците (тея в момента дори не са в групата на последните, щото са пълни лаици в политиката, видяли като жабите, че коня го подковават и си завдигали и те краката) ... тъпчем 22 години на едно и също място, всеки следващ се има за "месия", докато не го оствирим и не сложим на негово място поредния... ми явно не работи тая стратегия(нашата, на избирателите)
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва цялата полицейска и съдебна система да работи на ротационен принцип - непрекъснато да ги местят в различни части на страната. Това да да не може местните партийни феодали да се договарят с тях за протекция и закрила на мошеничествата си. Или пък да поискаме целева помощ от ЕС - наблюдаващи полицейски инспектори, прокурори и съдии прикачени до всеки от нашите - пак със същата цел - принудително вкарване на съдебната система в нормални релси. Иначе то това нашето на нищо не прилича.
72
2
 
8
 
! Отговори
справедлижост преди 13 години
арестуваите и директора на ОДМВР Велико Търново, но в лудницата.Кадър е на комунистите,човек на Б.Б.-ненормалник.
71
2
 
11
 
! Отговори
хм преди 13 години
Шеф е на БОП в във Велико Търново от март 2010 г. де сте, бе , гербери ? кой ви ги избира все такива ?а министъра с 6-те апартамента да не се прави на ни лук ял ни лук мирисал, точно тий като министър си използва за лични нужди служебното положение и не си мери изобщо приказките, то не бяха лъжи и клевети, не бяха произнесени на изуст присъди, без да има право на това, нито пък доказателства, просто няма нещо което д ае почнал и да не е свършило с гаф... пълен трап
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А КЪДЕ Е ОТГОВОРНОСТТА ( БЕЗОТГОВОРНОСТТА ) НА ДИРЕКТОРА НА ОД МВР - ТЪРНОВО ?АЙДЕ НОВИЯ СКОРОШЕН, МОЖЕ ТОЙ ДА МУ Е СКРОИЛ ШАПКАТА, АМИ ПРЕДНИЯ?Я В ПАНДЕЛАТА И ТОЙ, ЧЕ ДА ВИДИШ ТОГАВА КАК ВСИЧКИ НАЧАЛНИЦИ ЩЕ ИЗГОНЯТ ПЪРВИ САМИ КОРУМПОИРАНИТЕ *** ОТ МВР.ХВАНЕШ ЛИ НЯКОЙ, А НАЧАЛНИКА Е МОЖЕЛО ДА ЗНАЕ, В ПАНДЕЛАТА ДВАМАТА. ЕЙ ТЪЙ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ.В ТУРЦИЯ ПО 40-50 ЧОВЕКА ГИ АРЕСТУВАТ И ЖАЛНА ИМ МАЙКА.
69
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Джонатан Суифт беше казал (чрез един от своите герои - кралят на кралството на великаните), че понятието "държавна тайна" е абсурдно - защото какво е това, което трябва да се крие от гражданите на една държава и най-вече защо? Щом управниците крият нещо, значи СЪВЕСТА ИМ НЕ Е ЧИСТА !!!
68
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавни тайни имат само държавите.Ние каква държава сме? Ние сме територия. Да пускат човека.
67
4
 
2
 
! Отговори
revlio преди 13 години
тия комунисти се изтрепаха един друг
66
0
 
6
 
! Отговори
Аркан преди 13 години
Гоше, Кмете, да знаеш селския ковач, оня бедния, ко убаво го начуква ...
65
11
 
2
 
! Отговори
Гошко Хубавеца преди 13 години
Едно не мога да си обясня! В миналото преди 20 години всички бяхме комунисти,социалисти,комсомолци и пионери.Естествено ,че всички са били такива!Е, сега да продължаваме да бъдем такива ли? То много готини страни има за пример Северна Корея, Куба и още няколко които даже незнам!От 256 държави !!!Значи БКП,БСП и т.н. всичко е УТОПИЯ! Лъжат много!Нека да видим ГЕРБ как ще се справи. Засега не е толкова зле.Кои са по достойни ще видим след избори. ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕМ!!!
64
0
 
8
 
! Отговори
Аркан преди 13 години
"Селски тарикати" сте - това е вярно, а ние сме овчедушни - това също е вярно, но има такава приказка: "Да пази Господ от гнева на добрия човек." Когато чашата прелее, а това няма да е много далече във времето, то и Господ не може да Ви помогне. Видов ден, обичайно е на 28 Юни.
63
1
 
6
 
! Отговори
едмон преди 13 години
а ина4е за последните 20 години в града има само 1 убииство ,но и него не можаха да разкрият!
62
3
 
5
 
! Отговори
герб преди 13 години
Ште ви оправляваме штото сме тарикати. Вие сте мат*риал.
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е само във Велико Търново, навсякъде е и тук в София е така. И в МС и в НС, и в съдилищата и в ДАНС и в БОП. Не ни е толкова бедна фантацията, но ни е слаба трезвата мисъл. И някой, ако си мисли, че това са промени в статуквото, то ще остане тежко разочарован - това са действия в подкрепа на статуквото, просто кормилото го държи друг сега, иначе всичко си е същото.
60
0
 
23
 
! Отговори
едмон дантес преди 13 години
бедна вие фантазията какво става в търново-как са се оплели прокурои,съдии и полицаи.това е 4удо.съдиите даниел минов,теодор милев-,слав40 павлов,евг.па4иков-това са хора на красио,алкохолици,корумпирани типове,слуги на местните бандити.царе са да наредят някого,който не може да плати.вие знаете ли друг слу4аи на първа инстанция да ти дадат 3 год/минимума/,а на втора 15-/макса/.това става в търново..
59
0
 
2
 
! Отговори
61 преди 13 години
нарочно написах противозенитните, защото такива няма, за да ти илюстрирам безсмилието на такова обвинение.
58
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Помисли малко, Цецо и той прави поразия след поразия за ГЕРБ, но него не го арестуват, напротив кътат си го, че даже мине, не мине и някоя декларацийка гласуват парламентарната група на ГЕРБ. А този, за да бде арестуван е застанал срещу частните интерси на Бащицата или на някой друг. Иначе помисли, каква толкова страшна държавна тайна е можел да издаде - къде са ни противозенитните установки или?!
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този го назначиха от ГЕРБ ако не знаеш.
56
0
 
4
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
58КАЖИ ИМ ГО, ТЕ НЕ МИ ВЯРВАТ.А СЕРГИ БЕШЕ ТОЛКОВА МИЛ СНОЩИ..ТОЛКОВА НЕЖЕН..