Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден

Петима са приети в болница след мелето в Аджисан махала
Обновена: 26 апр 2011 11:31 | 26 апр 2011 10:45,
141
Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден
Снимка: Булфото

Зрелищен масов бой окървави един от ромските квартали на Пловдив – Аджисан махала. Резултатът от него – изпотрошени коли и прозорци и петима ранени, които са приети в болница.

Скандалът избухнал между два ромски клана, които имат стари търкания помежду си.

Спречкването е станало в късния следобед в понеделник, като за минути се събрали около стотина души. Скандалът прераснал в меле, в което някои от участници извадили ножове.

"Ангел Бубов дойде пред дома ми с двамата си синове и беше въоръжен с бухалки и брадви”, заяви пред Dnes.bg Ашим Асан, който е председател на мюфтийското настоятелство в Пловдив.

По думите му нападателите започнали да бият семейството му, като него ударили с бухалка и брадва, жена му – с желязо по главата, сина му проболи с нож, а дъщеря му порязали с брадва по ръката. Тогава се намесили и хора от квартала.

Семейството на Асан било прието в болница заедно с 50-годишен мъж, който бил един от нападателите.

"Всичко идва от ДПС, които готвят протести срещу държавата, в четвъртък вдигат Столипиново на бунт”, твърди Ашим Асан.

Той казва, че е получил предупреждение за вчерашното меле, че се готвело нещо страшно срещу него след празниците.

"Основният нападател – Ангел Бубов, е наркотрафикант, който държи наркопазара в Пловдив и цяла Южна България и има самочувствието на Господ, той и близките му са цигани, които се преселиха от Столипиново в Аджисан махала", твърди Асан.

Според нападнатия шеф на мюфтийското настоятелство подбудителите на мелето са покровителствани от различни хора в Пловдив, които искат да вземат властта над джамията в града и да се разполагат с имотите на мюсюлманите.

"Няма да оставя нещата така – кръв ще се лее”, закани се Асан.

"Все още издирваме основните подбудители на масовия бой и тези, които са ранили хора", заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

До момента няма арестувани. По думите му работата на полицаите се затруднява заради голямото струпване на хора на едно място.

След случилото се в района е осигурено засилено полицейско присъствие.

Прокуратурата е образувала дело срещу неизвестен извършител, правят се разпити на свидетели, съобщи за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
7
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
118 Ааааа това го знаем, но за жалост Тато отзовава генерала в София и нещата утихват. Ако беше го оставил още малко, като пружинки щяха да станата циганорите.
113
2
 
35
 
! Отговори
Българин преди 13 години
...1978 година. През една топла вечер млад мъж и бременната му съпруга се разхождат в кв. Изгрев - в близост до Столипиново, когато са нападнати от представители на мръсното *** племе, вероятно с цел грабеж. Тъй като младежът оказва съпротива, той и съпругата му са брутално заклани. Това което отвратителните престъпници не знаят е, че убитият от тях човек е племенник на страховитият комунистически генерал Стою Неделчев - Чочоолу известен с прозвището си Пантерата - легендарен партизанин и командир.Реакцията на генерала е ужасяваща, но и достойна за пример и уважение. Цялата старозагорска танкова бригада е вдигната по тревога, насочва се към Пловдив и буквално прегазва мангалският развъдник. В мръсното гето нахлуват тежковъоръжени военни и милиционери и започва поголовно смазване на гнусната раса - безмилостен бой без оглед пол и възраст. Въведен е вечерен час за хъхрещата ***, както и непрекъснато наблюдение в гетото. Ако някой *** се опитвал да изпълзи от гетото след вечерният час, е бил безжалостно смилан от бой. Възрастните пловдивчани твърдят, че тогава градът както никога е бил спокоен, сигурен и тих.
112
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 13 години
114 - Генерал Чочоолу е показал как трябва да се действа срещу ***.Знаеш ли колко лесно стават по-ниски от тревата?
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох, ама полицията пак ли се е намесила? Що не ги оставят ей така да вилнеят, че дано се изтрепят веднъж завинаги!
110
0
 
9
 
! Отговори
Алчо преди 13 години
Лошото в случаят е,че няма утрепани ***.А требеше да има поне десетина души,тогава щеше да е добре.
109
0
 
8
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
111,имах предвид, когато полицаите НЕ СА изправени срещу баби и старци както пред парламента, а срещу хора, които от 20 и повече години живеят недосегаеми и защитавани отн всички закони, които нямат чувство за държава и държавност, и паразитирането им на гърба на обществото е толкова дълбоко заложена, че даже и в ДНК-то им я има сигурно.Бас ловя, че ще има бити полицаи, а началниците им, които "Разпръскваха тълпата " стачкуващи преди време ,ще си прехвърлят топката и ще ни залъгват със Страсбур
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Римляни в тая мааала никога не е имало и няма да имат. Не обиждайте хората живяли някога в тази империя властвала над целия познат тогава свят. Става въпрос за чисто *** работа, в която са си намесени само и единствено ***!
107
0
 
10
 
! Отговори
До 99 Фродо преди 13 години
Хахах. Да.Не случайно е приликата в имената "Саруман" със "Сюлеиман" и "Саурон" със "Сау-ром".Дано българските депутати(Ам-гъл) да паднат по-скоро във вулкана на Мордор.
106
0
 
2
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Бабите и дядовците все ще се намери кой да ги защити.
105
0
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Бе тая власт няма ли огнестрелно оръжие , муниции??? Кво толкова им се церемонят та не ги избият не мога да разбера???Следващият път когато някой се изцепи в медийте че сме *** държава ще го разбера напълно , защото случай като този доказват точно това.
104
1
 
9
 
! Отговори
МЕХМЕТ МУСА И ЧАСТ преди 13 години
Тази фамилия ангел бубови непременно трябва да се изселят от аджисан махала Понеже големия син на ангел бубов оглавява раион централен от квотата на ДПС Постоянно говорят че са били недосегаеми и никои нищо неможели да им направи И едновременно са наркодилъри и имат и чадъри от някои полицаи На 28 този месец от столипиново се организира митинг против правителството точно от тези лица със съдеиствието на ДПС
103
0
 
20
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Помните ли как "Нашата полиция" биеше баби и старци пред парламента по заповед на Станишевия кабинет?И тогава имаше предварителна информация в нета за протеста, знаеше се всичко за организацията му и полицията се организира.Хайде сега да видим, като се вдигне Столипиново по същия сценарии, какво ще правят полицаите?Когато те са изправени срещу баби и старци?Хайде сега да видим и политиците, купували гласове за по кебапче и бира какво ще кажат на електората си?
102
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 13 години
лошо!!!нема мртви ***!!!!ще се увеличи популацията!!!!КАСТРАЦИЯ!!!!!
101
0
 
17
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Ще се усетите Софиянци. Кой бил Софиянец кой ***. Ще се усетите пред мръсната *** която прави гардът ви гето. Това са ***.
100
0
 
13
 
! Отговори
joe преди 13 години
Статията е лъжовна.Има деклариран удар с желязо по главата на едната ***.От къде ще вземе *** желязо бре?Всичкото желязо е на вторични суровини.Неква манипулация е това.Веднага да се извините на циганорите.
99
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лошото е че всички *** са живи
98
0
 
9
 
! Отговори
*88 преди 13 години
след време и по страшно ще става
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Zatvorete gi v GETO. daite im alkohol i shte vidite kak sami shte se izbiat.
96
0
 
13
 
! Отговори
яро преди 13 години
ми то тва не никаква новина-това за тях си е ежедневие,все едно да напишат за жителите на некой софийски квартал"станаха и отидоха на работа" .....:)
95
0
 
10
 
! Отговори
панацея преди 13 години
Задава се " *** грип" да се пазят много ...........