Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден

Петима са приети в болница след мелето в Аджисан махала
Обновена: 26 апр 2011 11:31 | 26 апр 2011 10:45,
141
Кръв, ножове и масов бой в ромска махала за Великден
Снимка: Булфото

Зрелищен масов бой окървави един от ромските квартали на Пловдив – Аджисан махала. Резултатът от него – изпотрошени коли и прозорци и петима ранени, които са приети в болница.

Скандалът избухнал между два ромски клана, които имат стари търкания помежду си.

Спречкването е станало в късния следобед в понеделник, като за минути се събрали около стотина души. Скандалът прераснал в меле, в което някои от участници извадили ножове.

"Ангел Бубов дойде пред дома ми с двамата си синове и беше въоръжен с бухалки и брадви”, заяви пред Dnes.bg Ашим Асан, който е председател на мюфтийското настоятелство в Пловдив.

По думите му нападателите започнали да бият семейството му, като него ударили с бухалка и брадва, жена му – с желязо по главата, сина му проболи с нож, а дъщеря му порязали с брадва по ръката. Тогава се намесили и хора от квартала.

Семейството на Асан било прието в болница заедно с 50-годишен мъж, който бил един от нападателите.

"Всичко идва от ДПС, които готвят протести срещу държавата, в четвъртък вдигат Столипиново на бунт”, твърди Ашим Асан.

Той казва, че е получил предупреждение за вчерашното меле, че се готвело нещо страшно срещу него след празниците.

"Основният нападател – Ангел Бубов, е наркотрафикант, който държи наркопазара в Пловдив и цяла Южна България и има самочувствието на Господ, той и близките му са цигани, които се преселиха от Столипиново в Аджисан махала", твърди Асан.

Според нападнатия шеф на мюфтийското настоятелство подбудителите на мелето са покровителствани от различни хора в Пловдив, които искат да вземат властта над джамията в града и да се разполагат с имотите на мюсюлманите.

"Няма да оставя нещата така – кръв ще се лее”, закани се Асан.

"Все още издирваме основните подбудители на масовия бой и тези, които са ранили хора", заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

До момента няма арестувани. По думите му работата на полицаите се затруднява заради голямото струпване на хора на едно място.

След случилото се в района е осигурено засилено полицейско присъствие.

Прокуратурата е образувала дело срещу неизвестен извършител, правят се разпити на свидетели, съобщи за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
37
 
! Отговори
Узунов преди 13 години
Неграмотници,защо ми премахнахте коментара!!!Кое не ви хареса?Пак ще кажа,спрете да ги наричате роми!!!Това са ***!!!!Време Аушвиц иТреблинка отново да бъдат пуснати в експлоатация
73
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***&Душмани,ведно против България"няма да ме учуди,проверените по случая да се окажат с бръснати глави"а не мухамедани и ***.
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докога Ашим и синът му ще се разкарват на свобода. Сума ти поразии направиха . За много по-малко хората лежат по затворите с години.
71
3
 
10
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
ВМРО:Трудно ще е човек да се оправя с ***, защитаващите ги милиционери, и не да си боже, да дойдат свидетелите на йехова да ги благославят.
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
---------По думите му нападателите започнали да бият семейството му, като него ударили с бухалка и брадва,Стига бе ,този да не е Дънкан Мак Клауд То бива лъжи ,но на моменти се увличат
69
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чете ли някой какво са направили в Унгария? Граждански въоръжени отряди които патрулират и пазят от *** набези. Май и тук ще трябва да го направиме скоро!
68
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало - фабриките за *** !!! Какво чакате, ами не започвате нова серия "Дуру-дуру" .Явно има много материал.След Аджи Асан махала е ред на Шекера, Столипиново , Факултето ............Товарете ги във вагоните и почвайте !
67
1
 
5
 
! Отговори
Мрън българомрън преди 13 години
56Важното е да си плащат данъците и да спазват законите. Което те смятам че правят, за разлика от огромното мнозинство от *** и необразовани скинхед-хулигани.
66
0
 
32
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
Мчтая за момента в който и в БГ ще мога да си сложа табела на имота: "Внимание частна собственост! Не преминавай! Стреля се без предупреждение!" Да видим тогава как ще се дисциплинираме набързо.
65
4
 
8
 
! Отговори
ОБРЪСНАТ СТАР РОМ преди 13 години
ВИЖДАТЕ ЛИ ОБРЪСНАТИЯ СТАР РОМ-***...ТОЙ Е С ВЪЗПИТАНИЕ ОТ ТОДОР ЖИВКОВ А ДНЕШНИТЕ РОМИ-*** СА КАТО БЪЛГАРСКИТЕ ***-ЕДНАКВО БРАДЯСАЛИ И ЕДНАКВО БЪРКАТ ПО КОФИТЕ ЗА *** ЗАЩОТО ДНЕШНИТЕ КАПИТАЛИСТИ НЕ ИСКАНТ ДА ДАВАТ РАБОТА ЗАПЛАТИ А ИСКАТ ДА ПЪЛНЯТ ГУШКИ И ЧУЖДИ НЕВЕСТИ И МОМЕТА
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***-мюсолмани и при това наркотрафиканти... Да вдигнеме една висока бетонна ограда там и после една малка сладка атомна бомбичка...
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''След случилото се в района е осигурено засилено полицейско присъствие''...СМЕШНИЦИ!!!
62
0
 
9
 
! Отговори
PPP преди 13 години
*** не са хомо сапиенс, те са хомо травлес - пътуващи хора означава...
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
крадливите на дребно *** са в кашонени къщи,а на крадящите на едро и тия,които се занимават с наркотици имат палати,ама за тях няма НАП...защо ли?
60
0
 
17
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 13 години
Полицията не си мърда пръста за да направи нещо по проблема с ***. Като има струпмаве на хора с водоструйката да ги разпръснат (тъкмо ще се разпаднат и кашонените им къщички. Обиски в домовете на заподозряните (кой знае какви арсенали, наркотици и др. неща ще намерят). Масови арести с пускане под гаранция срещу няколко хилядарки (доказани доходи). 24 часово наблюдение в кварталите и т.н. Никой не може да ме убеди, че полицията е безсилна, ако това е така оставка и да дойде някой по-силен!
59
0
 
26
 
! Отговори
ЗОРО преди 13 години
Те се трепат,а кой ще им плаща за лечението?Те нямат усигуровки.Всичко от нашия джоб !Не съм съгласен.Парите който се получават от Европа да влизат в здравната каса , а не за пиене и чалга!
58
7
 
1
 
! Отговори
Basibozuk преди 13 години
И какво очакваш да стане, да има кръв по улиците.Недораляк неден.Недей да предизвикваш социално напрежение, защото те малките камъни бутат колата.Не ни стигат проблемите ами и остава само да се бием помежду си.
57
0
 
14
 
! Отговори
анимал планет преди 13 години
''работата на полицаите се затруднява заради голямото струпване на хора на едно място''...вие пък,кога ли не сте затруднени,по-добре се разспускайте да не ни ядете от парите и вие,а сега ще им платим на *** и престоя в болница,задето са си преразпределяли зоните на влияние,а между другото може и да идат една тумба и да ошамарят и лекуващия доктор,ако не им харесва лечението,така и така нищо няма да им направят на любимите на всички политици електорат...идат избори все пак
56
0
 
15
 
! Отговори
кастрация преди 13 години
Що ли не съм изненадан, само заглавието прочетох, статията не, по - щеше да е странно ако заглавието гласеше: "В ромска махала всичко мина ,мирно и тихо на празника"
55
0
 
22
 
! Отговори
Афганистанец преди 13 години
*** трябва да живеят заедно с животните - в гората.Там им е мястото -при себеподобните.Затова ние допускаме в населените с афганистанци места само *** , които владеят занаят имат професии и се трудят , не крадат , не изнасилват и не убиват.Останалите в гората, *** държим без паспорти(за да не ги продават),те нямат права и не им се полагат и помощи.Ако се появят в градовете и селата ни крадливите *** - ядат здрав бой и затова не смеят да припарват по светло.