Двама починаха след масов бой в ромския квартал в Чирпан

Мъжът е умрял на място, а жената в болница
12 фев 2012 16:10, Елка Василева
234
Двама починаха след масов бой в ромския квартал в Чирпан
Снимка: архив, Булфото

Мъж и жена починаха след масов бой в ромския квартал в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Вчера около 22.10 ч. в Районно управление "Полиция" - Чирпан е получено съобщение за сбиване в ромския квартал на града. На ул. "Победа" № 112 се спречкват две групи хора, всичките от града.

Причина за скандала са реплики, разменени между жени от двете ромски фамилии по повод съпруга на една от тях. След употреба на алкохол една от фамилиите решава да защити честта си и атакува другата, въоръжена с подръчни средства - брадви, мотики, вили, лопати, дървени сапове и метални тръби.

От масовото сбиване 43-годишният Ч.Д. е ударен с тъп предмет по главата и загива на място.

Пострадали са 34-годишният И.И. и брат му И.Д., 45- годишен, които с фрактури на черепа и са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан. Оставен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, е 21-годишният Д.Д., който е получил фрактура на лявата раменна кост, причинена от изстрел със самоделно огнестрелно оръжие, изработено от тръба.

18-годишният П.С. е получил нараняване в областта на главата, причинено от удар с тъп предмет, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

41-годишната К.А. е приета в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан с фрактура на черепа, причинена от удар с твърд предмет, където въпреки медицинските грижи почива.

На местопроизшествието е извършен оглед, като са проведени претърсвания и изземвания на четири адреса, разположени на чирпанската улица "Победа". Намерени и иззети са самоделно направен пистолет, неустановен модел и калибър, брадва, две мотики, вила, две лопати, три дървени сапа и метална тръба, с които са били въоръжени, сбилите се фамилии.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че убийството на Ч.Д. е извършено от 31-годишния К.С. от Чирпан, а убийството на К.А. - от 21-годишния Д.Д. от Чирпан.

Констатирано е, че спрямо самия Д.Д. е извършен опит за убийство от 24-годишния Т.Т. от Чирпан, който със самоделно огнестрелно оръжие, пригодено за стрелба с патрони 12-ти калибър, му е причинил фрактура на лявата раменна кост.

К.С., брат му – Б.С. и Т.Т. са задържани за срок до 24 часа, а Д.Д. е приет за лечение. Случаят е докладван в Старозагорска окръжна прокуратура, работата по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Чирпан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
8
 
32
 
! Отговори
Ali преди 12 години
maika vi da *** Balgarska gnusna ,pak 6te va ebem 500godini samo po4akaite o6te malko.
146
8
 
32
 
! Отговори
do 224 преди 12 години
Overkill
145
10
 
32
 
! Отговори
manchester преди 12 години
*** в мола *** в космоса
144
8
 
41
 
! Отговори
Ал преди 12 години
За пореден път полицията грубо нарушава правата на ***.Масовите побои и убийства са част от техните обичаи и традиции.А традициите трябва да се уважават.Затова при подобни случаи полицията трябва да огради гетото и да изчака няколко дни битките да стихнат поради изчерпване на материала.След това да пуснат няколко боклукджийски коли да съберат труповете.
143
9
 
41
 
! Отговори
хмммм преди 12 години
Преди два месеца г-н Станишев предложи детските да се вдигнат от 35лв. на 50лв. Наглед много хуманно, на практика това е про-*** мярка и анти-българска, защото знаем кой основно се възползва от тях при ограничението от 350лв. бруто. Хора не гласувайте за БСП, за който си искате, но не за БСП и за еничера Станишев. И моля да обясните на вашите по-възрастни роднини, че техните пенсии за ниски, защото 3.5 милиарда отиват за детски и социални САМО за ***. 3.5 милиарда!!!
142
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e lowa rabota ma ei go na
141
9
 
49
 
! Отговори
Zeitgeist преди 12 години
Ало, полицията сега с какво ще копаят кабели Вие сте им взели всички сечива
140
9
 
35
 
! Отговори
малък Кондьо преди 12 години
тия са се маризили за да се згреят, братчеда видял двама да се бъхтят и той се присъйденил , по късно излязла снахата и децата изобщо цялата рода, щото се изчерпало атамното гориво, а студа е по-силен от тока
139
10
 
59
 
! Отговори
Хетфиелд преди 12 години
Само двама? Жалко, да се бяха избили целите фамилии!
138
8
 
47
 
! Отговори
краси преди 12 години
Браво!
137
8
 
62
 
! Отговори
оТ Б.Х. преди 12 години
К.С.,!!!!!! брат му Б.С.!!!!!! и Т.Т.!!!!!!са задържани за срок до 24 часа, а Д.Д.!!!!!! е приет за лечение.Олеле майко!!!За късмет Ф.Ф.и жена му Ц.Ю.са добре.Ха хА ХА ха ха ха
136
9
 
53
 
! Отговори
mladen преди 12 години
bravo,samo tova da se 4uva-4e ostanali po-malko *** v bg
135
9
 
66
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
най сетне една блага новина :P
134
38
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само робското славянско *** може да гласува, работи и плаща данъци в този Незаконен Задунаевски Колониален *** създаден преди 133 години от Руски *** за 32 тона злато за да храни комунисти и милиционери които се пенсионират на 45 години с 1000 левапенсия вместо да им ВИДИ СМЕТКАТА.Ние Българите си прибираме заработеното КЕШ а на милиционери и комунисти плащаме данъци и осигоровки само под формата на ОЛОВО и ДИНАМИТС "български" работодател, "български" договор и "българска" работна заплата си бършим *** след като сме нахранили славяно комунистическите ***.АКО СИ БЪЛГАРИН:НЕ ГЛАСУВАЙНЕ РАБОТИНЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА, ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКАДА СЕ ЛИКВИДИРА !!!Истинския Българин ходи на избори в Задунаевска губерния създадена преди 133 години от Руски *** за 32 тона злато само с ОЛОВО И ДИНАМИТ
133
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХИЛАР - НЕЧЛЕНОРАЗДЕЛНА РЕЧ ЛИ Е ТОВА?
132
10
 
50
 
! Отговори
тр преди 12 години
Алкохолът не прощава!Дали са здравно осигурени и кой плаща лечението?
131
19
 
33
 
! Отговори
Хилар преди 12 години
Бах ти показното упражнение с подръчни средства са направили тия Роми на българите само от любовна ревност и солидарност, а кой знае на какво ли ще са способни, ако имат се даде повече власт и модерно оръжие !
130
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 192 . Няма да сте мнозинство.Разработено е етническо оръжие и няма да остане жив ***. Затова Хилари дойде да ви види, преди да сте влезли в Червената книга.
129
10
 
63
 
! Отговори
У-у-у-у преди 12 години
Браво,браво,браво...дай боже само такива новини,по 5 на ден най-малко !!!!
128
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** затова имат такава съдба , защото кълнат когато им кажат истината в очите, и когато ги натирят заради мързела и кражбите им.