Бременна с BMW блъсна линейка в София

Тежката катастрофа се размина без сериозни наранявания
Обновена: 5 юни 2012 09:44 | 5 юни 2012 08:00,
225

Снимка: Булфото

Лек автомобил BMW блъсна линейка кръстовището на столичните булеварди "Константин Величков" и "Сливница".

Инцидентът станал снощи около 21 часа. 

Колата е управлявана от бременна в петия месец жена, но тя не е пострадала сериозно. Откарана е в болница в шоково състояние. За щастие за бебето няма опасност. 

Инцидентът е станал при преминаване на автомобила на зелен светофар, без да осигури предимство на линейката.

Колата на Спешна помощ возила към болницата възрастен човек. Била е с включени светлини, но без звукова сигнализация. Така челният удар е бил неизбежен.

Според очевидци вината за тежкото ПТП е и на двамата водачи. По случая е образувано следствие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: линейкакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
8
 
! Отговори
азз преди 11 години
пожелавам на тези който искат линейки да се съобразяват със сфетофара,д се повозят в линейка!!!и когато роднините попитат шофьора защо е закъснял,той да им отговори:-вашия човек, макар умирайки,държеше да спирам на всеки червен сфетофар!!!нали се сещате?!
118
6
 
4
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
Бременните жени ,нямат право да шофират ....,иначе вината е на линейкаджията!
117
7
 
7
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Тия *** в БМВ-тата не мрът ли!
116
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще изкарат жената виновна
115
3
 
8
 
! Отговори
алоо,...Бг преди 11 години
По бай Тошово време ,....."Нямат право да се возят на предните седалки /камо ли да шофират/,бременни ,и деца до 16 годишна възраст ,....сега защо не е така ?
114
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето от тези катастрофи са по вина на шофьорите на линейките. Те нямат представа как трябва да се кара. От доста години живея в германия, тук линейката е надула сирената но въпреки това спира на всеки светофар, оглежда се да не лети някой джигит и преминава. А не както у нас, хвърчът линейки и полицейски коли и си мислят че всеки трябва да се съобразява с тях. Докато не се промени начина на каране на линейките няма да сплът проишествията!
113
5
 
2
 
! Отговори
....? преди 11 години
ЗАЩО СА ВИНОВНИ И ДВАМАТА....?Значи вината е на водачът на линейката .....,нали винаги те са защитени ,а сега ----и двамата.....????
112
8
 
6
 
! Отговори
Ira преди 11 години
Така ще е докато им купуват книките на малките пикли! Поне правилата за двиение да учат!!!
111
0
 
13
 
! Отговори
до 126 преди 11 години
Това важи за ---БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ !А там има специална лента за такива автомобили със спец предназначение,по която други не минават !В Бг всичко е обратно ,.водачите на линейки минават през кръстовищата без да намаляват /повечето от тях/,останалите участници в движението почти не дават път/предимство ,като отбият встрани/,няма ленти за такива специални автомобили,а ако има те ,лентите ще бъдат задръстени от мутреси ,и джигити ,политици и ***!Какъв е резултатът от цялата работа ,*** ДО ШИЯ!
110
1
 
8
 
! Отговори
Ambulance преди 11 години
23.06.2011Линейка катастрофира в столицата, докато транспортираше родилка и новороденото й бебе. Инцидентът стана малко след 4 часа тази сутрин на кръстовището на булевардите Тодор Александров и Константин Величков. Катастрофата е предизвикана от 20-годишната Николет Вълчева, която се врязала в линейката с аудито си. Тя слушала силно музика в колата и не е чула звуковия сигнал на спешния автомобил01.11.2010Пловдив-Автобус удари линейка пътуваща за катастрофа..Линейката е била с включени светлини и сигнал06.10.2008Линейка се удари в микробус на бул.Васил Левски в София.микробусат прави обратен завой в забранена зона.Линейката е била с включени светлини и сигнали.21.08.2008Фолксваген блъсна линейка на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко". Колата на "Бърза помощ" е превозвала жена с инсулт.Жената умира. Виновник за катастрофата е водачът на фолксвагена. Той не е дал предимство на линейката, която е била в специален режим на движение - с пусната сирена и светлини.7 юли 2008 - Доктор Загина В Линейка На Бърза Помощ след удар с БМВ.Линейката е била с включени светлинен и звуков сигнал.Октомври 2008жена от Шумен умря в кола на Бърза помощ, след като лек автомобил се натресе челно в нея.Линейката е била с всички включени сигнали"Нужни са законови промени с цел максимално строги санкции за водачите, които предизвикват катастрофи с линейки. На такива шофьори трябва да се вземат книжките", коментира още директорът на Бърза помощ в София д-р Георги Гелев.
109
2
 
2
 
! Отговори
ДО 129 преди 11 години
Дава ти предимство ,но не и ----празна писта ...!
108
0
 
5
 
! Отговори
леееко изключение преди 11 години
"ФЪФ" Бг,линейките имат право на преминаване през кръстовище на червено,само ако водачът на линейката се е убедил ,че е възможно ,без да предизвика ПТП ,.....НО в Бг ТОВА ----ВЪЗМОЖНО ЛИ Е??????????????
107
0
 
17
 
! Отговори
nakata преди 11 години
бивш шофьор на линейка съм с повече от 20 г работа там и ми се е налагало много пъти да преминавам с включени буркан и сирена през кръстовище на червено но ....!!!!! винаги бавно докато се убедя че са ме видяли другите коли.. Иначе при ПТП при тази ситуация аз го отнасям като виновен . Така е и по закон
106
7
 
1
 
! Отговори
има закон ! преди 11 години
Никой няма право да преминава на червен сигнал на сфетофар,....точка!
105
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айййййй Канариииииииииии!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ай ай ай Канариииииии!!!!!!
104
2
 
4
 
! Отговори
само питам ? преди 11 години
А защо и двамата водачи да са виновни ?При възникване на катастрофа ,има само един виновен ....КОЙ?
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори линейката да беше с включена сирена, това не отменя задължението н шофьора и да се огледа, ослуша и да е сигурен, че някой не се е заблеял!Да, така е, но..Забравяте, че СЪЩОТО задължение го има и шофьора на леката кола: независимо, че сигналът на светофара е зелен(осигурява предимство) това не отменя задължението му да се огледа, да се ослуша, да кара със скорост подобаваща на обстановката!Какво ще реши КАТ и евентуално съд е друг филм!За мен и двамата имат вина!!Грубо нарушение на шофьора на линейката е че не е включил сирената и това е факт!
102
0
 
9
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
При изпълнение за служебни задължения,автомобилите със специален режим,пожарни,линейки и полюция имат предимство,когато са с включен звуков или светлинен сигнал.Туй то.Всичко друго е интерпретация
101
1
 
1
 
! Отговори
fee преди 11 години
linekata ne tribvalo da mine v cerveno ako bese pusnal signal da tribva vsi4ki pat da dadat na lineikata
100
0
 
15
 
! Отговори
hh преди 11 години
Хора, зелената светлина не ти гарантира празна писта. Тя просто ти дава предимство.Никой не ти гарантира че някой блейко няма да мине на негово червено . Така че всеки е длъжен да се оглежда ако иска да увеличи шансовете си за оцеляване.