Ни вест от мъжа, дарил 25 бона на майката на "милионера"

Георги Енев мълчи къде са задигнатите 1 млн. и 470 хил. лева
16 юли 2012 19:53,
48
Ни вест от мъжа, дарил 25 бона на майката на "милионера"
Енев продължава да мълчи за парите. Снимка: БТА

"Полицията в Пловдив все още издирва човека, който е оставил 25 хиляди лева пред вратата на Георги Енев", съобщи за Dnes.bg директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Охранителят, който задигна 1 милион и 470 хиляди лева от инкасо автомобил, след което се предаде, все още не казва къде е крупната сума.

Още по темата

Още докато се е укривал, роднините на Енев са предали сумата от 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства.

Майката на охранителя е открила торбата с парите пред вратата на апартамента им на улица "Димитър Талев" №51 в пловдивския район "Южен".

Жената видяла през шпионката силует на мъж, който се отдалечава. След като си тръгнал, тя отворила вратата и пред нея открила чувала със сумата.

Оказва се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието му ще бъде по-леко

Над 100 души, близки и колеги на Георги Енев са разпитани от разследващите. Никой от тях обаче не знае подробности за обира. Самият охранител не казва дали е имал съучастници, но полицията издирва втори човек, свързан с обира на милион и половина лева.

"Право на Георги Енев е да не дава показания, но мълчанието му не улеснява положението, в което се намира", коментира още старши комисар Чонов.

Енев е с постоянна мярка "задържане под стража". Предстои прокуратурата да реши дали да бъде назначена психиатрична експертиза на охранителя-милионер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
65
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
Имаше един герой Хитър Петър ,който казваше:" като вземеш малко от тези който имат много/ чорбаджийте/ не е кражба" ! Народа го е казал...
21
9
 
30
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Ххаха гепил другия път, гледай да не ти мушне някой под вратата някоя банкнота със записан номер и да извика ченгелите, после разправяй че не си крадец и обирджия а ти колко дарения си направил мишко.
20
21
 
63
 
! Отговори
Квазимодо преди 11 години
Чета коментарите и се чудя-какво толкова възхитително е направил г-н Енев ?.............човек ли е спасил,научно откритие ли е направил,дарение на дом за сираци ли е направил.............ами,че той си е най-обикновен крадец(дали е гепил 1,5 млн. или вестници е без значение)......Това ли е идола за съвременен мъж на средна възраст ???
19
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега да съм един полицай да намеря парите *** разправяй после че съм ги намерил.
18
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави сте всички, явно истинския крадец сега е на свобода и му е дал на туй момче 25 хиляди да има за адвокат.
17
3
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, какво стана с онова злато, дето го откраднаха от летището? Съобщиха на две, на три и замълчаха. А за това момче какъв шум вдигат. Дано го затворят за малко и после да си ги харчи с кеф. Поне един от нас, бедните, да си разбере от живота.
16
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУКИТЕ СА РАЗБРАЛИ КЪДЕ СА ПАРИТЕ И СЕГА ГИ ДЕЛКАТ ПАРТИЙНО, А ЦЕЦО СИ ТЪРСИ НОВ ИМОТ ЗА ПОКУПКА ХАХАХА
15
1
 
56
 
! Отговори
ПОТЕН КОН преди 11 години
Е НАЛИ ЗНАЕХА КЪДЕ СА ПАРИТЕ ВЕ...ХАХАХАХА ПАРОДИЯ
14
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който иска да станемилионер дазапочне работа в тая охранителна фирма........как и беше иметобе ?
13
0
 
41
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 13 Абсолютно си прав.Евала на адвоката му,ще си заслужи парите.
12
0
 
43
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Ххаха 2 години самотлъчил се от работа най-много да го уволнят дисциплинарно, а оня как ще докаже че не им е дал 100 хил или им е дал 1 милион и половина ни пари ни номера е записал.
11
1
 
48
 
! Отговори
Ай на бас ! преди 11 години
След като ги няма парите т.е. веществените доказателства, почти съм сигурен , че престъплението "длъжностно присвояване" е невъзможно да бъде доказано. В крайна сметка за да замажат очите на простия овчедушен народец, ще измислят някое малконаказуемо престъпление напр. "злоупотреба с доверие", което се наказва с лишаване от свобода до 2 години. При положение , че Енев не е бил осъждан, то наказанието ще му бъде заменено с административно - глоба от 1000 до 5000 лв.
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега как ще разберат дали в торбата с парите е имало пари или стари вестници като не могат да ги опишат на мен преди малко един ми открадна 2 милиона, а ?????
9
0
 
89
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Искам да попитам, редно ли е така да се оповестява публично адрес на даден гражданин:Майката на охранителя е открила торбата с парите пред вратата на апартамента им на улица "Димитър Талев" 51 в пловдивския район "Южен".
8
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо на първо другия охранител е слязъл да им купи банички защото е бил гладен не е ли престъпление в една европейска държава някой да работи за 175 евро и да отговаря за милиони.
7
1
 
59
 
! Отговори
445 преди 11 години
За този трябва да се заснеме филм
6
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз само разбрах, че туй момче е напуснало работа писнало му е да бачка за 350 лв зарязало автомобила и си било камшика туй не значи че ги е откраднал ако оня скъперник им е бил плащал като хората нямало да напуснат работа. На такъв чорбаджия такъв самар са казали хората сега да ходи да си търси парите.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не става много ясно кой е задигнал парите, първо шефа му трябва да се провери отде има толкоз пари и защо парите не са белязани ако ги открадне някой как ще ги намерят, шефа му е *** и цънцър на всичкото отгоре.
4
2
 
39
 
! Отговори
! преди 11 години
Е- нали уж полицията знаела къде са парите?! Аз мисля, че при Цветанов- човекът си прикупи нов мезонет, а на този му е речено да трае, ако иска да живее, мине- не мине годинка и ще го пуснат- честно!
3
10
 
39
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
хахаха.......страшна логика изкара бе.......бил умен,защото е бил наемен войник.......те там ги избират по коефициент на интелигентност.............ако имаше мозък нямаше да търка наровете в ареста !!!