Роми пребиха двама мъже в нива, помислили ги за охрана

Пострадалите са настанени в болница с фрактури на крайници и ребра
696
Роми пребиха двама мъже в нива, помислили ги за охрана
Ромите събирали царевица от нивите. Снимка: Булфото

Група от близо 20 роми от врачанското село Бутан са пребили двама мъже в землището на град Вълчедръм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал около 19,30 часа в събота. Тогава Георги П. на 38 години, който работел за фирма "Златия агро" - Монтана и Цецко П. на 50 години от фирма "АСМ"-Монтана, били нападнати в царевична нива, докато сменяли спукана гума на автомобила на единия от тях.

Ромите ги помислили за охранители на земеделската продукция и се нахвърлили върху тях с дървени колове.

С множество счупвания на крайници и ребра двамата пострадали са настанени в болницата в Монтана. На техните автомобили - два джипа "Тойота", са нанесени значителни материални щети от ромите.

Нападателите са избягали и в момента се издирват, уточниха от полицейската дирекция в областния град.

Двамата пострадали мъже обясниха, че са отишли на полето, за да уточнят кой къде ще жъне на следващия ден и да начертаят границата между масивите на фирмите.

По същото време ромите събирали мамули, изпаднали от комбайна при жътва на други ниви с царевица на предния ден.

По случая е образувано досъдебно производство, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
0
 
27
 
! Отговори
ДО САКИ преди 11 години
Саки аз съм на 10км от там .Арендаторите са коректни .*** не пробират дали се е блъскал някой възрастен човечец ,или арендатор ,всичко е тяхно и никой не може да ги спре.И днес видях каруца с мръсен и смраден *** който караше царевица,но не съм виждала *** да копае.
476
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***
475
1
 
26
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Това са *** и нямат интегриране - видяхме богатата и можеща държава Франция как ги интегрира - върна ни ги!
474
30
 
1
 
! Отговори
Луиза Соколова до572 преди 11 години
Не мисля че е голям проблем ако на нас работищете се сложи допълнителен данък от 5 процента,или от досегашните ни данъци 10 процента да отидът за интеграцията на ромите.Този етнос се нуждае от помощ и ние можем само да откликнем чрез увеличаване на помощите.Трябва да се разработи специална програма за ромска заетост която да осигурява работа на всички представители на ромският етнос
473
0
 
15
 
! Отговори
хуманиста до Луиза преди 11 години
Те ромите и сега точат държавата ,що да им увеличаваме детските ,напротив трябва да се спрат.*** не могат да бъдат интегрирани.Те трябва да бъдат "претопявани",абе да го кажем по хуманно му.
472
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега ако и по този случай няма осъден ***, значи ли че ако утре видя *** на улицата и го пребия с винкел, защото съм го помислил за крадец, и на мен ще ми се размине? Цвъко, какво ще каже по въпроса ?!? Така е в РОМАния, малката Румъния
471
0
 
21
 
! Отговори
555 преди 11 години
До Луиза Соколова до566На кой българин досега му е дадена помощ от 500 лева затова, че е беден? И детските на *** са почти 4 пъти по-високи от на българчетата.Пък като си толкоз загрижена да им даваш пари, давай им. Аз не ща да давам! Ако пък нямаш свободни пари за даване вземи си един *** у вас и си го интегрирай!
470
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната простотия която чета. Стига с тези роми - та тва са непоправими ***. На МВР му дадоха неколко пъти допълнителни милиони кво праят,кво работят, кво праи независимият съд,да нападнат невинни хора , дори и охранители да са. Ами те нямат страх от закона, нямат респект от полицията, полицаите бият. Що за държава е това?
469
0
 
8
 
! Отговори
ДО ЛУИЗА ОТ СЕВ-Д преди 11 години
ТИ СИ ЛУДА,ИЛИ НЕ СИ ВИЖДАЛА ОСКОТЯЛ *** С КРЪВЯСАЛИ ОЧИ ГОТОВ ДА УБИВА.
468
35
 
1
 
! Отговори
Луиза Соколова до566 преди 11 години
Не се срамувам да защитавам ромите.Време е да ги интегрираме.Децата им ще започнат да ходят на училище,като им увеличим детските от 20 на 100 лева месечно.Също така да се увеличат и помощите за най-бедните роми от 500-до 800 лева за семейство.По този начин ще успеем да ги образоваме и интегрираме по най-добрият и хуманен начин
467
1
 
17
 
! Отговори
--- преди 11 години
Ромскките момичета почват да раждат от 13-14 години и след това живеят на чия сметка.
466
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Луиза Соколова Луиза, такива като теб са срам за България. Ти си по-зле и от "ромите". Ходи да ти направят 15 чавета и се изнасяйте към Индия, откъдето са дошли любимите ти "роми".
465
0
 
12
 
! Отговори
до Луиза преди 11 години
И аз това викам де! Всеки българин да бъде облаган със специален данък "роми", равняващ се примерно на 10% от заплатата. Средствата да отиват за закупуване на ракия и брадви, които да бъдат раздавани безплатно на ромите. По този начин ромският въпрос ще бъде бързо и ефикасно разрешен.
464
0
 
32
 
! Отговори
от СЕВЕРОЗАПАД преди 11 години
Знаете ли колко е страшно да видищ село красиво БЪЛ-СКО село строено от родителите ни с толкова труд разрушено от набезите на ***?Знаете ли колко е ужасно да затвориш в града възрастен човек за да го спасиш от *** набези,а знаете ли как се спи когато знаеш,че възрастната ти майка може да бъде изнасилена или убита? След има или няма 5 г селата в Б-я ще бъдат спомен/Срамувам се ,че моля за помощ и аз не знам вече от кой. но се страхувам жена съм.Мисля че истинските мъже в Б-Я СВЪРШИХА
463
43
 
1
 
! Отговори
Луиза Соколова преди 11 години
Престанете да говорите за ромите се едно са престъпници.Те са хора като нас,но по стечение на обстоятелствата са принудени да крадът.Ако им увеличим помощите ще успеем да ги интегрираме по много добър начин.Вече сме в Европа и е крайно време да помогнем на нуждаещите се роми
462
1
 
25
 
! Отговори
някой преди 11 години
Помислили ги за охрана... основателен повод. Ако пък ги бяха помислили за полицаи, направо щяха да ги очистят.
461
1
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Е тва е моя хелекторат,как че го фанете,хехе,той трябва да яде,какво сте се заяли с моите хора,айде,че идва данко харсъзина с тоягата-пърдон цвъче!
460
0
 
4
 
! Отговори
асс преди 11 години
Саки престани да говнориш глупости! И ако си от тази край с това име си чист ***!
459
0
 
14
 
! Отговори
котис преди 11 години
20 на 2 ***- те така нападат и усещат когато те е страх но когато стане големия сблъсък ще ги видим колко са смели а той май не е много далече.
458
9
 
4
 
! Отговори
до 548 от саки преди 11 години
Напротив ходил съм , аз съм от тоя край, познавам арендаторите , всичките са мутри и кофти типове, битката за нивите е жестока , а ромите пак казвам са инструмент. И отново ви казвам , че арендаторите за жестоки, подли, отмъстителни и ако им застанете на пътя ще ви смелят. Тука става въпрос за много пари.