Задигнаха църковна камбана в шуменско село

Кражбата е станала през нощта на 6-ти срещу 7-ми септември
8 сеп 2012 11:41,
66
Задигнаха църковна камбана в шуменско село
Снимка: Bulphoto

Църковната камбана в шуменското село Косово е била открадната, информират от Областната дирекция на полицията в града.

Кражбата е станала през периода между 20,00 ч. на 6-ти септември и 9,00 ч. на 7-ми септември.

Бронзовата камбана е демонтирана от камбанарията в двора на църковния храм "Св. Атанас".

По случая работят служители от Районно управление "Полиция" - гр. Нови пазар. Започнато е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да заварят два легена и да повесят един черпак, предната беше по-зле!
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
57, преди да даваш "компетентно" мнение, поинтересувай се: хоремаг идва не от "хорски" магазин, а е абревиатура (за да разбереш - това означава "съкращение") на "хотел-ресторант-магазин"! В онова време, което плюеш, в по-малките градове и села в едно и също място се правеха и хотел (т.е. една-две стаи за приходящи), и смесен магазин (т.е. за всичко необходимо), и нещо средно между кръчма и ресторант. Така че явно си хард в главата - т.е. бетонирано твърда!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 51Като прочетох мнението ти, казах си: *** човек!А, че българите са "*** народ" ще каже някой, който не е българин. *** крадат камбани, защото само църквите са без охрана, за разлика от джамии и синагоги.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хорски магазин !!!!!!!хахахаха не знам кой ти е промил мозъка, но ...ХОтелРЕсторантМАГазин ..три в едноелементарно ....
49
2
 
1
 
! Отговори
hard преди 11 години
До do 4 Да ти кажа: казва се и се пише хоремаГ . Това е съкращение от " хорски магазин" Преди повече от 60 години,когато комунистите заграбиха всичко честно,така нарекоха кръчмите,с едно и също име,само,че ги номерираха :Хоремаг 1 , ...2,...3... и т.н.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
........ми гладни сме бате,пари няма,работа нема,леб за децата нема,че береме ,кво да прайме ?
47
3
 
2
 
! Отговори
до 46 Анал итик преди 11 години
Защото, според Библията "Бог създаде човека по свой образ и подобие". Значи и той е същият. Толкова са му силиците.
46
3
 
2
 
! Отговори
до недоволен преди 11 години
"Какво ли бъдеще има народ, който сам си краде камбаните от църквите. Да сте чули да има кражби от катедрали, синагоги или джамии. *** народ, нямам друг коментар за тази постъпка."А ти да си чувал в джамии и синагоги да има камбани? Колко струва 1 кг. бронз на Вторични?
45
1
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
До: sinod***abv.bgОтносно: do svartalishteto narecho "sinod" ,koito ne zhelayat da obyasnyat Parva i Vtora zapovedДата: Събота, 2012, Септември 8 16:52:57 EESTВсяка една империя основана на религия,рано или късно пада с голям трясък ! Всичко е описано в Божиите писания.Някога Римската империя,както и преди нея империи ,както и след нея,конкретно Византийската,която доведе "Гръцкия козел" -сегашния"звяр" на Въртоломей и Бенедикт,отиват в небитието и историята.А сега вие лукави хора наречени "отци" използвате заблудени хора като Бисер Киров в предаването по БНТ,да изкаже колко се е просветлил от "православието".Тогава,когато "Гръцкия козел" бил предаден в мохамеданско владение и робство,което е вследствие на безбожието доведено от Константин,когото вие наричате "свети",както не след дълго ще потъмнее царството на "звяра" описано в Новия завет.Всъщност той/Константин и Елена/ канонизира нечистия дух на идолопоклоничество тогава,на когото сега служи Въртоломей ,Бенедикт, и заблудените по света от "двата агнешки рога" на това зло.Та, колко знае Бисер Киров по въпроса,при положение,че предшествениците му са мохамедани и самият той приема "белега на звяра".Защо вече не се подготвите да отговаряте- директно-медийно относно Първа и Втора заповед на Господа,а не да се прикривате от заблудени хора като Бисер Киров по БНТ и предавания като "Вяра и общество" .
44
1
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
Какво ли бъдеще има народ, който сам си краде камбаните от църквите. Да сте чули да има кражби от катедрали, синагоги или джамии. *** народ, нямам друг коментар за тази постъпка.
43
2
 
2
 
! Отговори
Максим преди 11 години
Селяни, селяниДървен кръст ви купих - потрошихте гоЖелезен кръст ви купих - потопихте гоЗлатен кръст ви купих - потафихте го.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 46Който търси отговори на поставените въпроси, взема Библията и чете. Не пита по форумите!
41
0
 
3
 
! Отговори
Любов преди 11 години
Би ли разбрал, че Христос се е родил? Като гледа хората ще разпознае ли кои са християни, а кои - не? Не по документи, не по това дали се кръстят; т.е. не по някакви външни белези, а дали ще разбере, че Христос е минал от промяната, която би видял в душите на хората? Открояват ли се днешните християни? Открояват ли се по висотата на техния живот, по отношение на духовното култивиране на тяхното сърце, дали са различни от останалите? Не да се отличават егоистично, а за да помогнат спасително и човеколюбиво на цялото човечество, на всички хора. Не знам. Замислям се дали сме такива, каквито Господ иска да бъдем и дали чрез нашия живот свидетелстваме за Христос . Някои пъти другите дори не разбират, че сме християни и някой ще каже: Какво да правя? Да започна да викам и да крещя?Напротив, ако правиш това, ще бъде още по-лошо. Въпросът не е да започнеш да викаш и да казваш това по един формален, външен начин, а другият да те вижда и да разбира, че върху себе си имаш нещо, което се откроява и го привлича, което се откроява и очарова, което се откроява смирено, и когато другият те вижда, и усеща, че сърцето ти е чувствително сърце, омекнало сърце, не е твърдо, да разбере, че си възроден човек, имаш чувствителност, доброта, смирение. Смирение? Велико нещо. И да излъчваш това и то да се вижда, да се предава и да сияе около тебе. Понякога, не го крия, понякога в повечето светски хора, които изобщо не ходят на църква, виждаш красиви елементи, които на първо място християните би трябвало да имат, но ние, християните, ги нямаме, а ги имат тези хора, които не ходят толкова много на църква, не са много църковни, които не ходят на библейски уроци, не са абонирани за християнски списания; те обаче са повече християни в своето поведение: по-честни, по-искрени, по-откровени, не лицемерничат, казват това, което са и го показват. Може да не са свети, но са честни спрямо това, което са и го приемат.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анал итук преди 11 години
Вярата за бог съвсем скоро ще се пропука-ТЕ САТУК,ще настъпи хаос,защото досега сте вярвали в едно,но истината е различна-ТЕСА ТУК.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анал итик преди 11 години
Ако наистина има бог и е бил в състояние да създаде всичко,защо е създал свят ,в който има толкова много болка,защо не ни е създал безгрешни,защо сме смъртни като е можел да ни създаде безгрешни и безсмъртни?Защо умират бебета какъв грях са сторили пък те,това ли е милостивия бог,всевиждащия,всеможещия?Ако аз имах силата да създам нещо,защо да не го направя перфектно,все пак съм бог.
38
1
 
9
 
! Отговори
Вярваща преди 11 години
До Анонимен 26- Точно това и аз щях да напиша- няма начин да не плати прескъпо за тази кражба,много от крадците от църкви и манастири не са се радвали дълго на ''богатството''си .Дори и да не са вярващи .
37
1
 
11
 
! Отговори
Фреш портокал преди 11 години
Това или *** го е сторил или *** българин.Турчин не би влязъл в църква щот ги е гнус и се възприема като предателство спрямо вярата му.
36
3
 
8
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
питай господата от опозицията, заради тях го отлагат за незнам си кой път вечето не бяха протести, шествия, покорвителстване от червено-турската мафия, държаща тези пунктове ...
35
0
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
а ти обади ли се на полицията, каза ли им имената, как ще оставиш това нещо такабе човек !!
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, ония ден ми откраднахте колелото за 700 лв, даже ви знам кои сте, ще го прежаля, ама камбана на църква да вземете, ще ви изрнием един ден плазмодии *** ...