Опасната дупка не е причина за катастрофата край Езерово

При инцидента починаха две жени, а трета се бори за живота си
Обновена: 9 яну 2013 21:05 | 9 яну 2013 21:04,
162
Опасната дупка не е причина за катастрофата край Езерово
Снимка: Булфото

Завърши разпоредената от ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" спешна проверка по повод тежкия пътен инцидент на път III-2008 в близост до село Езерово, съобщиха от агенцията.

Направени са замервания на мястото на инцидента и те показват, че има достатъчна широчина в дясната лента за движение, по която безпрепятствено да премине лек автомобил, разминавайки се с автобус без дупката на платното да оказва влияние на движението.

Още по темата

Припомняме, че зверската катастрофа стана около 7 часа сутринта на 8 януари т.г. в близост до село Езерово.
 

По първоначални данни причината за катастрофата е голяма дупка на пътя. В опит да я избегне „Опел Тигра“ се занесъл по заснежения път и се ударил странично в идващия насреща автобус с работници.

В леката кола пътували три жени, две от които починаха, а третата се бори за живота си.

Анализът на експертите от ОПУ-Варна и централната администрация след направените огледи на място доказват, че технико-експлоатационните характеристики на пътния участък не могат да бъдат категорично квалифицирани като основна причина за възникването на пътно-транспортното произшествие.

Още през миналата година е предвидена рехабилитация на пътя да бъде извършена през 2013 г. Строително-монтажните работи ще започнат през пролетта, посочват от АПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази дупка е от поне 7-8 години!Всички шофьори , които редовно минават от там я знаят!Погледнете асфалта , личи си , че не е правен ремонт отдавна!Погледнете колко паметника на загинали има наоколо!Според мен дупката е виновна за смъртта на двете жени!Тази смърт ще тежи на съвестта на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура"!А защо плащаме данъци?
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък като бях млад шофьор, стремейки се постоянно да карам възможно най-вдясно, на един остър завой стъпих на чакъла и поднесох. Значи виновен за катастрофата е който е изсипал там чакъла, защото аз по принцип карам по допирателната ...мястото на колата е в съответното платно, не посредата да търси най-добрата траектория!
95
4
 
1
 
! Отговори
до 103 преди 11 години
иначе въобще не оправдавам общината, тая дупка си е престъпление, а и от КАТ редовно замазват положението, но в случая вината за катастрофата си е на шофьора ...
94
2
 
3
 
! Отговори
до 103 преди 11 години
Е, щом е нормално за жените да карат по осевата линия, значи не съм рабирач. Ако между платната имаше мантинела, къде щаха да карат? Само да те попитам - ти снимката видя ли я?Ако си бяха карали в платното, сега нямаше да ги обсъждаме. Нищо, че аз не съм разбирач, а ти явно си ...
93
1
 
12
 
! Отговори
До 100 преди 11 години
Голям си разбирач бе.Дупката била в средата на пътя-значи според теб може между двете платна и канал да има.Жените винаги карат на 1-1.5м от банкета.Почти по средата,но без да са в насрещното.И точно дупката е причината жената да се шашне и да завие рязко.Веднъж и на мен така ми написаха в акта -несъобразена скорост ,макар ,че карах с 30км в час а завоя се оказа заледен като стъкло и неопясъчен.Оставаше и "експертите " да кажат друго
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен това "Тиграта" е малко недомислена, с тая линия и изглед лъже хората, че е спортна кола и се предполага да е мощна и стабилна ... ама само се предполага.
91
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да ви е неприятно, в случая "експертите" са прави. Вчера имаше много хубава снимка на дупката - намира се между платната. От дясната страна има предостатъчно място и ако колата се е намирала в своето платно е можела да мине покрай нея дори без да си променя линията на движение. Което значи, че колата не е била в дясното платно още преди дупката!Ако си караш на принципа "сам на пътя", сечеш завоите и се разполагаш нашироко както ти е кеф, не са дупките или насрещните виновни
90
0
 
15
 
! Отговори
един преди 11 години
Нещата ще бъдат такива до момента, в който КАТ не започнат да изписват ясно и четливо в протоколите за ПТП като причина "Лоша пътна настилка", вместо обичайното "Несъобразена с условията скорост", а застрахователите да съдят до дупка фирмите, поддържащи пътя. Жалко за жените! Жалко и за хората, които се гаврят с паметта им под мълчаливото съгласие с властимащите!И колко гадно звучи 'Щяхме да я запълваме, ама снегът попречи'- не е истина, просто не е истина!
89
0
 
17
 
! Отговори
един преди 11 години
Преди няколко дни, на прочутият с дупките си бул "Трети март" в гр. Варна, попаднах в една такава "неопасна дупка". За пореден път отидох да изправят изкривената ми джанта. Оказа се, че и целият шарнир е заминал. За сведение - и двата са сменени преди 7000 км., но десният бе направо ....И както каза майстора, "това колело ще те изпревари някъде по пътя". Платих си ремонта - 80 лв. с джантата.... Ако бях извикал някой от тези специалисти или от КАТ, може би щяха да ме накарат и да запълня дупката
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквано! Тези, които поддържат пътищата и КАТ никога не признават, че основната причина е лошо поддържания път.
87
0
 
9
 
! Отговори
ЕКСПЕРТИ преди 11 години
Значи в БГ има, нова професия, Експерт по Дупки. ***, а пътя защо не е бил изчистен, и колата е поднесла?
86
0
 
12
 
! Отговори
Da da ! преди 11 години
Предлагам да бъде приет нов пътен знак "Внимание на пътя има опасни дупки"
85
1
 
8
 
! Отговори
клей преди 11 години
нагли бели якички,това да не е гигантски слалом ,как може да говорите такива глупости.
84
1
 
21
 
! Отговори
Armin преди 11 години
Е, то оставаше да напишат, че е заради дупка. Нали всичките тия новини са *** на властта...
83
12
 
2
 
! Отговори
Петков преди 11 години
Миналото лято бяха писали, че пътят Бургас-Созопол е много хубав и предразполага към високи скорост.За това там ставали много катастрофи.Сега е виновен лошия път.Тръгнем ли да търсим причини винаги можем да ги намерим ама каква полза.Умрелите са си умрели.Карайте внимателно.Всяка катастрофа е поради нечие невнимание или самонадеяност. Вина не може да се търси само на оня човек, на когото му падна камък върху колата между Смолян и Пампорово.Хайде, със здраве и по-полека.
82
1
 
25
 
! Отговори
Хм преди 11 години
о да - аз съм убеден, че и между асфалта и стратосферата е имало ДОСТАТЪЧНО място, за да може Тигра-та да прелети дупката!!! наглите - по-добре гузно да замълчат!!!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направени са замервания на мястото на инцидента и те показват, че има достатъчна широчина в дясната лента за движение, по която безпрепятствено да премине лек автомобил, разминавайки се с автобус без дупката на платното да оказва влияние на движението......Искам да видя как тези ЕКСПЕРТИ през зимата "на идеално почистеното шосе", с 40км/ч ще успеят да "кривнат" в дясното платно и да се разминат с дупката и с автобус или ТИР, който идва отсреща. Чак тогава ще повярвам на драгите ми "ЕКСПЕРТИ".
80
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 11 години
така ще кажете сега,не е виновна дупката на пътя а събирате парите от винетки и пътни данаци с охота а хората нека се пребиват по пътищата после ще излизате с доклади, че дупките не са виновни
79
2
 
7
 
! Отговори
? преди 11 години
А ЗА ДА ИЗБЕГНАТ ДУПКАТА АКО БЯХА УДАРИЛИ КУЧЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЯХА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ
78
0
 
9
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 11 години
За тях на 100% не е виновна дупката, но я си представете дори и с 40 опит да избегнеш дупка завиваш малко по рязко и естествено занасяш. Дупките по пътищата и перфектното снегопочистване, какво да кажа освен смъртоносен капан. То виц като виц да беше, а то само България било. Политика за загуба на население явно водят нашите управляващи!