Опасната дупка не е причина за катастрофата край Езерово

При инцидента починаха две жени, а трета се бори за живота си
Обновена: 9 яну 2013 21:05 | 9 яну 2013 21:04,
162
Опасната дупка не е причина за катастрофата край Езерово
Снимка: Булфото

Завърши разпоредената от ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" спешна проверка по повод тежкия пътен инцидент на път III-2008 в близост до село Езерово, съобщиха от агенцията.

Направени са замервания на мястото на инцидента и те показват, че има достатъчна широчина в дясната лента за движение, по която безпрепятствено да премине лек автомобил, разминавайки се с автобус без дупката на платното да оказва влияние на движението.

Още по темата

Припомняме, че зверската катастрофа стана около 7 часа сутринта на 8 януари т.г. в близост до село Езерово.
 

По първоначални данни причината за катастрофата е голяма дупка на пътя. В опит да я избегне „Опел Тигра“ се занесъл по заснежения път и се ударил странично в идващия насреща автобус с работници.

В леката кола пътували три жени, две от които починаха, а третата се бори за живота си.

Анализът на експертите от ОПУ-Варна и централната администрация след направените огледи на място доказват, че технико-експлоатационните характеристики на пътния участък не могат да бъдат категорично квалифицирани като основна причина за възникването на пътно-транспортното произшествие.

Още през миналата година е предвидена рехабилитация на пътя да бъде извършена през 2013 г. Строително-монтажните работи ще започнат през пролетта, посочват от АПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
28
 
! Отговори
www преди 11 години
УМРЯЛА ДЪРЖАВА - В ДЯСНОТО ПЛАТНО ИМА МЯСТО ЗА АВТОМОБИЛ ЗНАЧИ ТАЗИ ЯМА МОЖЕ ДА СИ ОСТАНЕ ТАМ И НЕ ПРЕЧИ НА НИКОГО - ДАНО ДА СЕ СЛУЧИ НА ШЕФА НА АГЕНЦИЯ ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА . ДАЙ БОЖЕ -
76
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужасъг та Варненските експерти надмина всякакъв цинизъм. Това не са хора, това са ***.
75
25
 
8
 
Отговори
со преди 11 години
нека има дупки, станишев асвалт не яде!
74
33
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Е много са нахални тези " експерти " .Пътя си е добре , и е планирано да се рехабилитират през 2013.Пътят не е опасен . Значи дупка до дупка от години на пътя не са причини за катастрофи , при заледяване през ноща и сутринта ?Оправдаха се набързо !
73
32
 
17
 
Отговори
къде е тази дупка преди 11 години
За експертите от инжстрой това не е дупка, това е технологичен отворВъв варна дупки няма
72
32
 
17
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Пътя отговаря ли на нормите? Не, и това е очевидно....дали може да се мине не е въпроса. Човек не може да кара като на ски слалум и едновременно да следи пътна обстановкаи т.н.Ако не знаеш дупката, видиш в поледният момент и пробваш да избегнеш? Или сива дупка на сив асвалт се вижда мнооого лесно а?Ако техен човек беше блъснал някой, само тогава дупката щеше да е виновна.
71
32
 
33
 
Отговори
Реалист преди 11 години
Как дупката ще бъде причина за катастрофата. Никога! Лоша пътна инфраструктура, даже никаква. Пътищата ни са в окаяно състояние, като след бомбандировка. Дупка до дупка и в дупката дупка. Поне два пъти в годината сменям шарнири, биалети...Редовен клиент на автосервизите съм.Това от добрите пътища в БГ. АПИ съществува само като структура, по-добре да я ликвидират. Още едни търтеи на гърба на данъкоплатеца.
70
35
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Карайте големи коли! Вместо опел тигра - опел омега. Голямата кола пази много добре при удар.
69
35
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
"Дупката" се вижда на снимката между остатъците от Тиграта и Нивата, точно до конуса. Лично аз си мисля, че жената се е спускала твърде бързо и не е могла да вземе завоя.
68
34
 
16
 
Отговори
компир преди 11 години
Като се запълни дупката, тиквата с дупка в мозъка няма ли да резне лентичката на запълнената дупка
67
34
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
А как точно преценихте реакцията на жената,управлявала леката кола?------------------------ По резултатите от реакцията.
66
34
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Как точно преценихте дали може или не може да се разминат колата и автобуса?----------------------- С рулетка.
65
40
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
минавайки през дупката колата подскача нагоре,водачката изтървава волана и колата поднася---------------- 1. Не се кара с голяма скорост по разбит път. 2. Не се кара с голяма скорост, когато е хлъзгаво. 3. Когато има неравности, волана се държи здраво. Ръцете са за да управляваш колата, а не да си ги подпираш на геврека.
64
35
 
5
 
Отговори
ганю преди 11 години
КАКТО КАРАМЕ С ФАРОВЕ МНОГО КАТАСТРОФИ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....ЗАКОНОТВОРЕЦА *** ДЕТО ГО ИЗМИСЛИ ДА НЯМА ПЪТНА ПОМОЩ И ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА
63
33
 
33
 
Отговори
Тракторист преди 11 години
ДОбре бе,мили ми "държавници",не ви ли е срам да се оправдавате,а!Как точно преценихте дали може или не може да се разминат колата и автобуса?А как точно преценихте реакцията на жената,управлявала леката кола?Вие сте ***!Ако в останалата част на Европа се случи подобно нещо,на секундата ще излетят куп ръководители от местата си,ще има огромно обещетение за посрадалите,а да не говорим,че отсечката тутакси ще бъде затворена и поправена!Срамота!Да ви пи..м на лентите и чудото...
62
32
 
6
 
Отговори
anonimen преди 11 години
xa xa koi 6te priznae 4e imenno dupkata e pri4ina za katastrofata nali pak 6te ni sadqt po evropeiskite sadili6ta
61
33
 
23
 
Отговори
К. Йорданов преди 11 години
Във Варна се молим да завали сняг че да запълни дупките, няма такъв помиярски град
60
41
 
4
 
Отговори
bh преди 11 години
Ама чакай малко бе!? Амчи тая дискусия съвсем на криво е тръгнала ! Амчи къде са тия дето кога Бойко реже лентички и инспектира магистрали и пътища да разправят разпалено и да се надъхват като агитката на Левски че мерси но не ядем магистрали и пътища!? Те магистралите май наистина не се ядат ама имат някаква друга функция май... Къде са тия бе!? АЛО!?
59
32
 
40
 
Отговори
мак преди 11 години
Естествено, че няма да има виновни, освен пътуващите в колата. Лесно е на спецовете от агенцията да мерят - стоят си здраво на земята и имат много време да направят изводи. Но шофьорът няма време за реакция, за да уцели точно мястото за разминаване с дупката и с автобуса. И какво сега, да оставим дупките по пътищата, понеже не са опасни? Пак институциите ще се измъкнат от отговорност за несвършена работа.
58
20
 
11
 
Отговори
ПОЛИЦАЙ УШЕВ преди 11 години
ЗАОБИКАЛЯЙТЕ ДУПКИТЕ,МОЖЕ И ПО 4ЕРНО ДА МИНИТЕ-НЯМА ВСЕКИ ПЪТ ДА СЕ РАЗПРАВЯМ С ВАС