Опасната дупка не е причина за катастрофата край Езерово

При инцидента починаха две жени, а трета се бори за живота си
Обновена: 9 яну 2013 21:05 | 9 яну 2013 21:04,
162
Опасната дупка не е причина за катастрофата край Езерово
Снимка: Булфото

Завърши разпоредената от ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" спешна проверка по повод тежкия пътен инцидент на път III-2008 в близост до село Езерово, съобщиха от агенцията.

Направени са замервания на мястото на инцидента и те показват, че има достатъчна широчина в дясната лента за движение, по която безпрепятствено да премине лек автомобил, разминавайки се с автобус без дупката на платното да оказва влияние на движението.

Още по темата

Припомняме, че зверската катастрофа стана около 7 часа сутринта на 8 януари т.г. в близост до село Езерово.
 

По първоначални данни причината за катастрофата е голяма дупка на пътя. В опит да я избегне „Опел Тигра“ се занесъл по заснежения път и се ударил странично в идващия насреща автобус с работници.

В леката кола пътували три жени, две от които починаха, а третата се бори за живота си.

Анализът на експертите от ОПУ-Варна и централната администрация след направените огледи на място доказват, че технико-експлоатационните характеристики на пътния участък не могат да бъдат категорично квалифицирани като основна причина за възникването на пътно-транспортното произшествие.

Още през миналата година е предвидена рехабилитация на пътя да бъде извършена през 2013 г. Строително-монтажните работи ще започнат през пролетта, посочват от АПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
каква държава е това? тези, които са отговорни за поддръжката на пътя, сами направили проверка и казали, че не е заради това. все едно да чакаш от изнасилвач да направи преглед на изнасилената и да каже, че нищо й няма.
116
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В 7 часа е още тъмно и е възможно дупката да е видяна в последния момент. Опитът да се избегне води до завъртане на колата в заледен участък. Шофьорът на автобуса е свидетел на произшествието, а ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" би трябвало да бъдат осъдени за лъжлива експертиза.
115
1
 
49
 
! Отговори
Joli преди 11 години
УДИВИТЕЛНО Е, ЧЕ ИМА КОМЕНТАРИ КЪДЕ Е БИЛА ДУПКАТА, МОЖЕ ЛИ Е ДА СЕ ИЗБЕГНЕ, ШОФЬОРЪТ Е ЖЕНА И Т.Н.В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ НИКОЙ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ, КОЯТО ОТНЕМА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ. А КАКВО Е ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА?"СТРОЯТ МАГИСТРАЛИ", ЗАЩОТО ТАМ КОМИСИОННИТЕ СЕ ИЗМЕРВАТ В МИЛИОНИ И МОГАТ ДА СЕ РЕЖАТ ЛЕНТИЧКИ, А С ДУПКИТЕ НЕ СТОЯТ ТАКА НЕЩАТА.
114
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дупката наистина не е виновна.Виновни са всички безхаберници, отговорни за качеството на пътищата ни.И какво като някои от пишещите тук я знаели тази дупка?! Трябва ли да знаем настилаката по пътищата в страната ни, че да няма изненади?
113
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както каза един от Пътна помощ, който ме извозваше като се нацепих:При всяко пътно произшествие дори, когато по закон не си виновен, ти носиш също вина за случилото се.Къде си бли достатъчно *** да не съобразиш ситуацията, къде скоростта ти е била прекалено висока и не си можал да реагираш, къде като виждаш някой *** как кара се вреш и се правиш на мъж - резултата е налице...Може би само в случай, когато някой ти излезе насрещно в твоята лента е изключение.При всички останали случаи си вин
112
0
 
27
 
! Отговори
perekly преди 11 години
Дупката е причината опела да се удари в автобуса.Косвена , но причина.Към момента на катастрофата е възможно да е имало заледен и обледен участък в платното за движение-всички знаем, че при почистването не се маха снегът от шикана, а се чисти до линията-максимум.Възможно е и жената да е настъпила спирачка преди участъка и да е влязла в дупката с разбалансирана кола, оттам и "подскока".Фактът , че има дефект на платното за движение е неоспорим и достатъчен да се търси отговорност.
111
0
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 11 години
А ти понеже много разбираш,ако си адвокат,ти ще пукнеш от глад,а клиентите ти в затвора.Кълвеш веднага,първото което видиш.Ходи съди общината,а междувременно пътя не е общински.
110
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До разбирачите А ако не беше лек автомобил , а примерно камион , ТИР , или автобус , тогава колко жертви щеше да има от автобуса?"Попаднал в не подходящото време на не подходящото място"
109
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото видях от новините дупката е почти до средната лента т.е. ти се пада от лявата страна на колата, докато караш. Само жена шофьор, в случая мир на праха и, може да се опита при дупка от лявата си страна да опита да я заобиколи така, че дупката да остане отдясно!!!!!!???? По-логично е да се дръпнеш още по-надясно с риска да влезеш в канавката, но да отидеш в насрещното.... Иначе ясно, че заради дупката е станало произшествието. В комбинация с висока скорост и жена стана мазало...
108
12
 
0
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
по-леко с кратуните.радвам се за теб, че си бил в Германия. Това обаче не е някакво уникално нещо. Както и това, че там са запълнили дупка, нищо че не знам с какво точно я сравняваш ...И не, не казвам че трябва да има дупки, или че общината не трябва да се съди. Казвам, да не оправдавате шофьорката, защото сама е създала опасната ситуация. Особено щом редовно е пътувала по пътя, трябвало е да знае какво може и какво не ... дупката не се е материализирала пред нея, а е там от доста време.
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 111Не знам дали си от Варна , но аз я знам тази дупка от много години!Вероятността да се разминеш с автобус точно когато си до дупката е много малка , но вероятна , както в случая!
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Амнистия за дупката.Дупката е с предимство,тя е невинна,и да не я запълните,пенедели мръсни!
105
2
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
На разминаването с автобус дупката не оказва влияние - автобусът в едната лента, колата в другата. При изпреварване дупката е сериозен проблем. Някой да говори за изпреварване в случая?
104
0
 
3
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
... не е забранено, но изрично е казано къде трябва да се намира колата. Ако има две платна в посока, и ти караш в лявото при свободно дясно, също не нарушаваш, но могат да ти пишат акт. Камо ли ако без причина стъпваш в насрещното.стига с това "разбирачо", че става ясно от кои шофьори си. "Сайбията на пътя" ...
103
0
 
2
 
! Отговори
addissta преди 11 години
Защо не се изписва правилно? Ок, на български: България -без коментар!
102
0
 
1
 
! Отговори
addissta преди 11 години
Края на предишния ми коментар:...noment!!!
101
0
 
6
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
такава дупка се отваря за месец-два, когато асфалтът е напукан и почнат ледовете. На 7-8 години в дупката може да потъне колелото на камион и директно се троши окачването, най-малкото се пука гума. Не че има значение - и на един месец да е дупката, пак е виновен, който поддържа пътя - като не я е запълнил, трябваше да я обозначи!А ако всички шофьори я знаят, как тия са се изненадали?
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А някой очаквал ли е, че ще "Установят", че дупката е причина за катастрофата!?! С всички последствия след това - евентуални съдебни дела срещу длъжностните лица, отговорни за поддръжката на пътя, допълнителни негативи върху и без друго тъмния образ на изпълнителната власт и т.н!Очаквам най-много да излязат със становище, че всъщност по законите на физиката, когато две тела си движат едно срещу друго - то следва неизбежен удар. Така де, ТИКВАТА трябва само да реже ленти и да строи върху дюни!
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А забранено ли е да се кара до осевата линия разбирачо.Платното за това е широко 3м , а не колкото гаражната ти врата 2м.И кой закон разрешава пътя да е дупка до дупка.Бил съм в Германия свидетел как спряха движението в едното платно за да запълнят дупка по-малка от кратуната ти,а тук дори и цялата кола да ти пропадне в дупка на пътя ,пак някой като теб ще ни обяснява ,че е трябвало да минеш малко по-встрани
98
1
 
13
 
! Отговори
addissta преди 11 години
Разбира се, че така ще кажат - дупката не е причината. Нали, ако кажат обратното, ще има да плащат сериозни обезщетения! България - noment...