Глоби за 14 000 лева наложили лесничеи от Монтана на бракониери

От тях са платени обаче едва 2 000 лв.
13 дек 2013 10:30, Красимир Ангелов
3
Глоби за 14 000 лева наложили лесничеи от Монтана на бракониери
Снимка: Булфото, архив

През тази година горски стражари и полицаи от област Монтана са конфискували общо 67 кубика дърва, добити незаконно от бракониери в различни части на региона.

На нарушителите са наложени глоби от 14 000 лева, от тях са платени 2000 лева, съобщиха от Районната дирекция по горите в Берковица.

През годината са проверени десетки фирми за добив и преработка на дървесина, 985 превозни средства, натоварени с прясно отсечени дърва, стотици физически лица, превозващи дървесина. За нарушения са съставени 307 акта, конфискувани са 11 превозни средства, а също брадви и триони, отчитат от горското стопанство.

Дирекцията в Берковица е сформирала три мобилни групи, които постоянно да проверяват сигнали за незаконна сеч в различни части на региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
Крайно време е не само горските, но и полицията да действат безмилостно срещу престъпното хъхрещо племе !!!Какво означава, че глобите не са събрани? Щом мръсният *** не плаща, съд по бързата процедура - и отива в някоя тухларна или мина да си заработи глобата !!!
2
0
 
2
 
! Отговори
, преди 10 години
А как крадът горските еди господ знае,
1
0
 
6
 
! Отговори
е,и... преди 10 години
Те, глобите са наложени на ***,но колко от тях са събрани? И има ли събираемост на всички глоби за нарушения от тези ***?