Десетки бандюги печелят хиляди с ало измами

Никой не може да ги спре да имат по 5-6 предплатени СИМ карти
Обновена: 25 сеп 2015 18:47 | 25 сеп 2015 18:08, Камелия Цветанова
21
Десетки бандюги печелят хиляди с ало измами
Снимка: Булфото, архив

Телефонните измами са сред най-честите престъпления у нас, отчетоха от МВР. Десетки престъпни групи, предимно от района на Велико Търново и Русе, вече години наред продължават да печелят хиляди левове на месец заради наивността на възрастните хора.

Още по темата

За момента не може да се намери ефикасно противодействие срещу практиката на един човек да се регистрират по 5-6 хиляди предплатени СИМ карти, които после измамниците използват.

Този род престъпления бележи трайна тенденция, която е устойчива, казва Иво Величков от СДВР пред БНР.

Той отправи апел към близките на възрастни хора да разговарят с тях и да им обясняват най-честите схеми, които използват измамниците.

Повечето от жертвите на телефонни измами предпочитат да не говорят за това, че са се хванали и са дали, в някои случаи, последните си пари, за да получат колети, пълни с вестници или пък да купят благоразположението на фалшиви лекари, полицаи или съдии.

Схемите на телефонните измамници не са се променили с години, променя се само поводът, по който се искат пари - от катастрофи с деца до тежки вирусни заболявания. От СДВР обясниха, че на територията на София към момента не са регистрирани рекорди, подобни на този от Пловдив, при който възрастна жена даде половин милион лева на измамници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
onz преди 8 години
До Миткотия паланки и лом ако ги обгазят с зарин, ще намалеят измамите и кражбите с до шеасе процента
9
1
 
0
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Те измамниците от Г.ОРЯХОВИЦА.ЛЕВСКИ.ВЕТОВО и на още немалко населени места си личат и по къщите.и по колите.и по външния вид .и по неплатени данъци,а общото между тях е че са ***,неграмотни,безработни,и с ланци по 2 кг.Правораздавателната ни система и съответните служби сигурно могат да ги осъдят за много кратък срок,защото ги знаят кои са,но явно имат покрив!
8
3
 
5
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Тя поговорката е много вярна:"Умори баламите, те тарикатите сами ще измрат!"Докато има *** хора да дават пари - ще има и тарикати, които да им ги прибират!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето измамамени не са възрастни хора, но тях ги е срам да си признаят как са ги измамили и не се оплакват в пошицията. Затова се шири убеждението, че само възрастните се лужели. Е, не е така. От моите познат, за кото знам, че са ги излъгали, един е възрастен и трима са млади.
6
1
 
5
 
! Отговори
ъхъ преди 8 години
Марсианците имат идна много добра поговорка - "Няма не мога, има не искам"
5
2
 
5
 
! Отговори
Верно е! преди 8 години
И сичките тез бандюги Явор Колев ги командва!Най-блестящият служител в НеСееБОБ. Поне докато си бръсне главата.Не може да бъде обявен за светец, докато е жив, но всички се надяват да стане възможно най-бързо. Яростно защитава престъпления свързани с кражба на интелектуална собственост. Вероятно защото е потърпевш. Със сигурност някой му е откраднал собствения интелект.
4
1
 
24
 
! Отговори
aes преди 8 години
Естествено че могат да ги спрат просто няма нещо наречено управленска воля. Още повече когато самите управници са бивши гепаджии.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...или пък да купят благоразположението на фалшиви лекари, полицаи или съдии." Ами всички знаят, че това са най-корумпираните дейности в една държава - здравето, сигурноста и свободата.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една обиколка на палатите, издигнати в някои ромски махали ще даде много материал за разследване. Има ли желание и воля за справяне с проблема, ще се намерят и начини. Ама на полицията не й се работи.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато държавата кърми криминалните субекти със милост и не ги слага зад решетките където нямат възможност да извършват криминални деяния, овците ще бъдат доени. Българските органи са криминални и проявяват сърдечност към техните криминални колеги на улицата. Няма лигитимност, няма виновен.