Докога? Висока скорост и отнет човешки живот...

Тежката катастрофа в столицата снощи в кадър
13 окт 2015 09:57, Александър Попов
72

Снимка: Булфото

Пореден тежък инцидент на пътя отне човешки живот. Снощи на Околовръстния път на София автомобил излезе от пътя и се преобърна в дере, като при инцидента загина мъж на около 40 години. Той се е возил на задната седалка.

Още по темата

Водачът е карал с висока скорост и не е успял да овладее колата, което е довело и до трагичния инцидент. Шофьорът е настанен в Университетска болница "Св. Анна" в тежко състояние, третият пътник в колата е с по-леки наранявания.

"Високата скорост е причината за това тежко произшествие. Автомобилът се е движил с много висока скорост в посока Симеоновско шосе. В един момент автомобилът се завърта, удря се в разделителната ивица, която е широка около 2,5 метра, поднася странично, преминава в локалното платно, прехвърля се през мантинелата и се забива в брега на рекичката, която минава покрай пътя", съобщи за Нова телевизия началникът на столичната Пътна полиция Тенчо Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
5
 
! Отговори
Шефьор преди 8 години
До 38Ти вобще шофьор ли си или ей така да плюем за спорта!? Не може да имаш пътен възел на всеки 1-2км и скоростта да ти е 120 или 140! Или ти си завършил УАСГ - Транспортно строителство и знаеш колко трябва да е широчината за проектна скорост 120!?Ама от *** и разбирачи дето бързат!
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато се промени българина и започне да кара нормално, ще спре "войната по пътищата". Като бях в Норвегия защо никъде не видях една изкривена мантинела или катастрофа? Хората карат спокойно, защото ценят чуждия живот, докато гултаците тук трябва постоянно да показват, че 15 годишните им кошници са най-доброто на пътя. Като направят солени глобите, като КАТ започнат да си вършат работата качествено, ще видите как инцидентите ще намалеят и как на ограничение 90 може да се кара със 70.
28
18
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
Разрешена скорост от 80 км/час!!!Тогава защо плащаха милиони и от нашите данъци, щом там разрешената скорост е толкова ниска?Явно големи далавери са въртели ГЕРБ там и май там има некачествена настилка, която не позволява една нормална за такива участъци скорост от 100-110 км/час. Не виждам друго обяснение за прав път с две отделни платна за движение с много ленти за движение в всяка посока, който не се пресича с други пътища, т.е. това трябва да е магистрала, а е по-зле от междуселски път.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
N30, a за какво си си купил BMW ?Ти 130 можеш да вдигнеш и с москвича, който си писал, че си карал!Нещо по-удобно ли вози BMW-то спрямо другите коли, по-евтини са му частите или просто са ти я подарили ?
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ???Там не е магистрала и би следвало да кара с 80. За тази скорост настилката е добра а за по-висока аз като данъкоплатец не съм съгласен да плащам допълнително за да се направи настилка добра за самоубийци
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия баварец в еърбегове, и пак загинал. Да не би някоя възглавница да му е видяла сметката на пасажера.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трие щото требе да има толерастия към плиткоумните джигитчета с 10-годишни бмв-та
23
9
 
15
 
! Отговори
fd преди 8 години
Пак "БМВ"!!!!! Страшно нестабилни коли.Бързо ускоряват , но са много неустойчиви на пътя.
22
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карам БМВ от 10г.Преди това съм имал различни автомобили,от Москвич до Мерцедес! Почти никога не съм си позволявал да вдигам повече от 130 км. и то при изпреварване на магистрала!Така че не колите,а манталитета и отношението към останалите ни пречи!
21
9
 
14
 
! Отговори
Без шофьор преди 8 години
С нетърпение очаквам момента, когато масово ще навлезе технологията за коли без шофьори. Който иска да шофира, само на писти! Гугъл в момента правят тестови с коли без шофьор. До момента са изминали над 200 хил.км и са имали 14 инцидента. Всички са по вина на другите участници в движението! Трябва да се премахне човешкия фактор!
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос на ПРЕСТИЖ е карането на БМВ (Без Мозъчни Варвари) в БГ.При справка се оказва,че в чужбина не това е бранда с най-много катастрофи. Това е така, защото там ПРЕСТИЖА е подплатен с истински житейски и бизнес успехи,а у нас знаете как е...Мощните автомобили са създадени за да имат оптимални качества в диапазона 0-50 % натоварване.Така е и с мощните аудиоуредби - не е задължително да я усилиш до дупка и да оглушееш. А Топ гиър вадеше бетонни плочи от багажника на БМВ-за устойчивост :)
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тъпо *** и Трабантче да му дадеш,пак ще се пребие! И в Мерцедес да го сложиш пак същата дивотия! Не колите и марките са причина за многобройните жертви на пътя,а ширещата се морална и умствена нищета на поколението,расло в условията на Демокрация!Какво да кажем за примерите,които са навсякъде покрай нас?! Сам Премиерът пренебрегвайки всички задължителни правила за поведение като такъв,се мята като див глиган на служебния си автомобил и го подкарва,все едно е първи хашлак на село!!??
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80 е разрешената скорост във въпросния участък.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***-ПРЕДНИК
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕ те ми изтриха всичките коментари, въпреки, че не бях писал нищо неприлично, нито срещу някого *** МАЙНИ
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко е разрешената скорост в този участък на Околовръстното?
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се учудвайте за звездичките. Тук има някаква страшна цензура, каквато нямаше и при соца. Най-обикновени думи се заменят с звездички, незнайно защо. Примерно ако напишете петбуквената дума, за фининституцията, където си държите парите, ще получите звездички.А бе свобода на словото, за тези звездички се борехме ....
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
селяци с 10-годишни бмв-та, enough said....
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все сте големи разбирачи. БМВ Задно. Вчера един предняк обърна мантинелите щото излетя от завоя поради недозавиване. Все едно каква е колата дали 50 или 500кс дали задно или предно, проблема е че повечето Блъгари се мислят за господ, а както е видно и от спортните ни постижения сме кръгла нула, защото нямаме подготовка. Комплексите и самонадеяността са най-големите ни проблеми. Почти никои например като наближава пеш.пътека не намаля предварително и да мине с 30км, всеки хвърчи.
11
5
 
9
 
! Отговори
??? преди 8 години
Странно! Този път КАТ не споменава нито превишена скорост, нито несъобразена скорост, а използва понятието много висока скорост, каквото и да означава това. Там би трябвало да може безопасно да се шофира и с 140 км/час, няма завои, широк път, отделни ленти за движение в двете посоки, ... Въпреки това, там често стават катастрофи, което може да означава, че или настилката на струва и/или организацията на движението е погрешна.