Удар в друга кола предотвратил трагедията в Карлово

Детето останало невредимо под джипа на пияния шофьор
Обновена: 27 апр 2016 22:40 | 27 апр 2016 22:38,
31

Снимка: Dnes.bg

"Направо страшен удар беше, беше много неприятно". Така очевидецът на тежкия инцидент в Карлово Енчо Златанов описва момента, в който джип с пиян шофьор помете майка и 2-годишната й рожба.
Още по темата

Жената и детето пресичали, когато лек автомобил спира, за да им даде път с предимство. В този момент зад него с висока скорост се движел джип, управляван от 30-годшен водач.

За да избегне удара, водачът на джипа решава да избегне колата и да я изпревари. Въпреки опита обаче, удря задната лява страна на лекия автомобил. После помита пресичащите майка с дете, след което продължава и се качва на тротоара. Спирачен път на мястото липсва.

"Ако не ни беше ударил малко да му се намали скоростта, щеше да се стигне до по-фатален удар, картината беше страшна, имаше много кръв", разказва още Енчо Златанов.
 
Пострадалите са откарани в болница. Детето е оцеляло по чудо, като колата е минала върху него без да го закачи.

Майката е с охлузвания по тялото, но животът й е вън от опасност.

Алкохолната проба на виновния водач е 2,2 промила. Той е арестуван от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
17
 
! Отговори
Правосъдие преди 7 години
Този не искам да го съдят, а само да ми го дадът... да му покажа как се пие, така поне ще съм сигурен, че повече няма да пие!!!Това си е опит за убийство, ако сме в някоя бяла държава, поне 20 годинки на топло.
26
1
 
5
 
! Отговори
Ще има катастрофи преди 7 години
По света знаят, че когато ограничението на скоростта е под безопасната скорост за пътя, катастрофите се увеличават. В България правят обратното - на път с безопасна скорост от 90-100 км/час, слагат ограничение от 50-60 км/час и после се чудят защо има много катастрофи. За да се намалят слагат ново ограничение, примерно 40-50 км/час, но за тяхна изненада катастрофите се увеличават при новото ограничение. Преди години разрешената скорост в населено място беше 60 км/час, сега е 50 км/час, а МПС-та
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато КАТ не започне да глобява за всяко нарушение, винаги ще има много катастрофи. Сега КАТ глобява за едно на всеки сто хиляди нарушения. Това означава само едно - сега КАТ не работи, а когато не работи контролния орган на държавата, нарушенията са много и е нормално да се увеличават, въпреки че под диктовката на КАТ, депутатите записват в закона все по-високи глоби и така ... 26 години.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до голяма степен има значение и комплексарския ни манталитет. Ще пие и ще кара с висока скорост в населено място, все едно иска да докаже нещо, че е голяма работа, като човек ли, като шофьор ли, не знам. Но ако не се првъзпитаме, като общество няма да се развиваме, ами ще затъваме още повече. Най хубавото е, че детето е живо и здраво и няма тежко пострадали. Но много добре да си дадат сметка всички дурги комплексари от този случай, освен ако за тях живота на възрастни и деца не е без значение.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьор съм от много години, но закон ми е дори една бира да съм пил, да не карам. Както и компанията ми всички имаме коли и караме, но пили ли сме забрави - единствено, ако е нещо на живот и смърт, може някой да се съгласи да кара, ако няма друг вариант. Не мога да ги разбера тези, които застрашават себе си и живота на другите...
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е чист тероризъм
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи арестуван. Сваля се от колата,коленетани глезенитебсе правят на сол,дясната ръка също...ако ти хареса и лявата и го оставяш да кърви. Ако някой го съжали да го закара до рпу. Ако пък не викат бърза помощ тя идва след два часа и записва часа....
20
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години спрях пред една пешеходна пътека, за да изчакам майка с дете да мине. На отсрещната страна колите също спряха. В това време един мерцедес с висока скорост ме заобиколи и използва пешеходната пътека се промуши между колата ми и спрелите на отсрещната страна. Невероятно бърз отскок назад на майката ги спаси. Ако сложат повече камери и подобни изпълнения да се разглеждат като опит за убийство, може би ще има по-малко наглеци по пътя.
19
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1000лв, подписка от мама и тате, 5 заболявания и у къщи
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 15Шъ мъ извиняваш, ама тук никой не може да се глоби сам! Требва да подаде молда ба и си плати рушвет, за да го глобят! То иначе нема ред! Ако плати повече, може и да го съдят, ама народецо нема пари...
17
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо такива случки отприщват най-долните страсти в хората и започват да се лее една омраза - да се разстреля, да му се счупят ръцете и т.н. ? Защо толкова малко хора разбират, че шофирането с нарушения е следствие на неработещия контролен орган на държавата? Защо чужденците като шофират в България са често най-опасните шофьори с най-опасни нарушения? Защо българите като шофират извън България стриктно спазват правилата? Отговорът очевидно не е в размера на глобите.
16
1
 
25
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Да знаеш някоя друга държава освен България, където държавата да не контролира движението и паркирането и където да смятат, че всеки сам по собствена воля ще спазва законите без контрол и санкции от страна на държавата и ако не спазва законите, сам ще се глобява, наказва и т.н., може и тъщата според теб.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 14и коя е тази дума?
14
2
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Май не си разбрала за какво става въпрос. Вероятно си и руса. Ставаше дума за една дума, която показва пълно неразбиране за какво става въпрос, което неразбиране, явно продължава.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 11 ФенДа бе - забравил е как се кара и някой му е наливал алкохола насила.Що разказваш смешки?Та кой му е виновен? Тъщата?
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 10Не сте всички така. При нас уволняват незабавно, ако някой кара така. И по тоя начин и малкия % мераклии да нарушават правилата бъъъързичко свикват да са порядъчни поне със служебните коли. Още повече, че често се проверява как шофират съвсем без да се набива в очи.Та не търси компания от такива като теб. Знаеш ли какъв кеф е да караш по правилата (с допустимата скорост) и някой да напира зад теб, за да те накара да нарушаваш и ти установения ред. Ама пък не му се катастрофира...
11
3
 
7
 
! Отговори
До 11 Фен преди 7 години
Защо искаш наказание, за следствието, а изобщо не се сещаш за първопричината този да шофира пиян и при това да наруши правилата. Очевидно е, че след като това е толкова масов случай, значи причината не е в самите шофьори. Не е трудно човек да се сети защо е така.
10
1
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Използваш определения без да осъзнаваш, че в България всички шофьори (българи и чужденци), по някаква причина стават такива - шофират опасно, в нарушения на правилата. Всички, от което е очевидно, че в твоето определение нещо силно не е наред.
9
2
 
25
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Карето му името на тоя. Да го налози народната любов. И в панделата при рецидивистите. Това неговото е равносилно на предумишлено или поне опит за такаво.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 77777Така де - камери и то без необходимост да бъдат обявявани. Тогава мaлoyмника няма да знае къде ще го снимат, а едва ли ще му се плащат пари