Евросъюзът: 42% от българите са бедни

Брюксел отчита все по-лоши условия за живот у нас
Обновена: 12 юли 2011 22:49 | 12 юли 2011 22:49,
397
Евросъюзът: 42% от българите са бедни
Снимка: Булфото

Българите са по-бедни в сравнение със средното равнище за ЕС – 41,9% от населението в нашата страна изпитват сериозни материални затруднения, а за Общността този показател е 8,1 на сто.

Това се посочва в препоръка на Съвета на ЕС по българската национална програма за реформи за тази година.

Според документа, цитиран от БТА, около 66 на сто от възрастните хора у нас са изложени на риск да изпаднат в бедност – дял, който е значително по-висок от средния за ЕС.

Статистиката на ЕС отчита още, че условията на живот в България са се влошили през последните няколко години. Отбелязва се, че в националната програма за реформи е обявено разработването на оперативна стратегия за интеграция на ромите, които са приблизително 10% от българското население.

ЕС отчита като пречка пред растежа на България и ниската ефективност на обществените услуги – делът на нередностите при възлагането на обществени поръчки е до 60 на сто от всички проверени процедури, като при големите публични инфраструктурни проекти, при които органите имат задължение да упражняват предварителен контрол, този дял е още по-висок, допълват от Брюксел.

"Следва да бъдат предприети още действия, за да се повиши конкурентоспособността, да се подпомогнат хората в намирането на работа, да се защитят най-уязвимите групи от населението, да се повиши капацитетът на публичната администрация, да се увеличи ефикасността на използването на ресурсите, както и да се открият повече възможности за инвестиции и растеж", се отбелязва в препоръките на Евросъюза.

И още препоръки:

– продължаване на пенсионната реформа;
– нарастване на заплатите, обвързано с прираста на производителността на труда;
– модернизиране на публичните служби по заетостта;
– подпомагане на младежите с ниска квалификация;
– продължаване на образователната реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още по темата: БългариябрюкселЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
0
 
2
 
! Отговори
koko преди 12 години
имате грешка 95 % са бедни и 5% богати
386
0
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Само Р Е В О Л Ю Ц И Я може да реши проблемите.*** няма доброволно да се лишат от награбеното в условията на демокрацията и цивилизационния избор.
385
1
 
7
 
! Отговори
дрътикурти преди 12 години
хах плешивия *** обясняваше как спасил българия интересно от какво сигурно от просперитета а ся да видим какво ще каже тая банкянска дамаджана
384
0
 
2
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
Абе свиквайте, друго няма какво да се направи, българската история го е доказала.Просто свикнете с живота си в България и това е положението ! Всичко останало е писаници в интернет !
383
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА ДЯНКОВ И ДЯНКОВИТЕ ПИЦИ...................
382
0
 
7
 
! Отговори
паметник преди 12 години
е то голям ръст , браво на Борисов , голям успех ! Честито на всички!
381
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само да чуя пак някоя кокошка или *** от бюрцето да разправя, че работа имало, обаче българите ги мързи да работят, кръв ще се лее. Правят луди хората, режат им заплатите, не им плащат, лишават ги от елементарни права. горко на народа ни , на нашите майки и на децата ни.
380
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AMI DA,NE SME GURCI DA NI HRANQT I DA NI SPASQWAT
379
0
 
4
 
! Отговори
aaa-do 346 преди 12 години
bravooooo,to4no tova trqbva zatqgane na disciplinata!!to sega tova na kvo prili4a??pitam az??horata se hranqt ot kofite za ***,naroda nqma pari da si plati-vodata,toka,pensiite na naroda sa mnogo niski,zaplatite niski,a cenite v magazininite postoqnno se pok4avat!!dokaraha naroda do unizhenie,mizeria,glad!!stanahme kato brat4etata na gavrosh,she gledame samo prez vitrinite!!trqbva da ima kazarma za mladezhite,zadalzhitelnoooo!!!ina4e vizhdate kakav e rezultata sami!!!katostrofalennnnnnnn!!!!!
378
0
 
18
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
Да взема да добавя и аз някоя и друга препоръка:легализиране на всички видове наркотици,с цел по-пълно задоволяване нуждите на населението.Може да се продават и от автомати.Да забраним "образованието"завинаги-срамота, не ни стигнаха 22г.да го убием.Да спрем да работим-така *** ще умрат от глад и ще напуснат страната.А европейците да си напъхат някъде препоръките-по избор.
377
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как няма да сме бедни,като Р.Овчаровци,Масларовци,Гоцювци,Догановци ни изпиха кръвчицата .
376
0
 
15
 
! Отговори
Риформата зове! преди 12 години
продължаване на пенсионната реформа пенсионерите да измрат на работното си място, младите безработни по кръчмите; нарастване на заплатите, обвързано с прираста на производителността на труда бандити и проституки на 24 часа, поггребалните агенции също; Гадатели и депутати, яко бачкане от зори до 10 часа после във фитнеса. За БатБойко мачлета всеки ден!; модернизиране на публичните служби по заетостта- компютри и лаптопи, всеки ден в нета на порно!; подпомагане на младежите с ниска квалификация курсове как да краднем жица, без да ни хванат; продължаване на образователната реформа- БатБойко в библиотека! Фантастичен филм.
375
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 353Изрод, комунизма(-ът е правилно) свърши, а чичко Сталин умря. Заминавай за Северна Корея на лагер като искаш...Искам и в Куба, ама не ме пускат. А за бай Сталин, трай-бабо, да не те срещне мечка!
374
0
 
2
 
! Отговори
До 358 преди 12 години
забрави най-важното, мой човек - затваряне на границите, изграждане на минни полета, автоматизирани картечници и пр., понеже с мерките, които предлагаш всички ще избягат от България и ще си останеш самичък. Не съм забравил байно, всичко е точно...Но защо да те плаша? Гледах едно филмче за евакуацията на демократите от Сайгон бедна ти е фантазията! Танкове с пряко мерене по кораби, от стотина метра...Никой не го пуска, а напразно...
373
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
42% ??? Това са само ***. Ами българите с малки заплати? 92% сме бедни. Това да имаш някой лев спестен с глАд за черните дни не те прави да си от средната класа.
372
1
 
5
 
! Отговори
На прав път сме! преди 12 години
Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че ако в началото на август САЩ обяват фалит, той не може да гарантира изплащането на пенсиите. Аз не мога да гарантирам, че изплащанията ще продължат. Това са не само пенсиите, плащанията на ветераните и инвалидите...Ние просто няма да имаме пари в хазната... заяви Обама в интервю на телекомпанията CBS.
371
0
 
12
 
! Отговори
реален преди 12 години
Симеон дянков каза че сме по до бре и от германците тези нещо бъркат в бг се живее чудесно с средна работна заплата от 320 400 лв
370
0
 
6
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
ne 40 procenta ,70 procenta sa bednite 300 500 700 lv za bogatashi li gi mislite ,bedna osmylena darjava ot tretia sviat s vtoro kachestvo hora blagodarenie na jelevci kostovci stanishevci i razni tam oshte izmennici prodajnici otrepki boklyci.za vajeto i zapyna.
369
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази новина не изненадва никого, но смятам, че трябва да е водеща в новинарските емисии. Главната цел на всяко едно правителство е да подобри качеството на живот на населението. Нещо не виждам това да става. Тотю Младенов къде е да коментира !?! Писна ми да ме лъже за нивото на безработица и за равнището на средхата работна заплата в страната.
368
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази новина не учудва никого, но все пак смятам, че трява да е на водещо място в новинарските емисии. Главната цел на което и да е правителство трябва да е повишаване качеството на живот на населението, а нещо не виждам това да се случва изобщо. Къде е сега Тотю Младенов да отговори???

Спонсорирани публикации