Войници излизат по белгийските улици

Те ще пазят от евентуални нападения
35
Войници излизат по белгийските улици
Снимка: Ройтерс

Белгия изпраща от днес стотици войници да охраняват възможни мишени на терористични нападения, включително еврейски обекти и дипломатически мисии, след операцията срещу ислямистка група, заяви днес министърът на отбраната Стевен Вандепут, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
До 300 военни ще бъдат разположени на места като посолствата на САЩ и Израел в Брюксел и институциите на Европейския съюз и НАТО.

"Много е важно да кажа, че това не беше просто решение, но беше необходимо в момент, когато полицията е свръхнатоварена, армията да влезе в поддържаща роля", заяви Вандепут.

Войниците ще подпомагат полицията поне до четвъртък, когато властите ще направят преглед на нивото на заплаха в страната, което тази седмица беше повишено до трета степен от възможни
четири.

Сред местата, които ще бъдат охранявани от военните в Брюксел, е еврейският музей, където при ислямистко нападение през май миналата година бяха убити четирима души.

Войници ще бъдат изпратени и във втория по големина белгийски град Антверпен, където има голяма еврейска общност.

"В Антверпен е най-голямата заплаха", каза Вандепут, имайки предвид еврейската общност. "Това е също така мястото, където хората са най-разтревожени", заяви той.

Войници с автомати бяха разположени да пазят пред еврейски училища в Антверпен, а в Брюксел - пред институциите на ЕС и НАТО. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: белгиявойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роско , направи им дипломатически скандал , къде си ?
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 14.В Турция пристигат туристи и посещават Истанбул , Не пътуват за Сирия !Сирия-Истанбул -Европа и обратно си е канал .Както този който от Франция през БългРия и Турция е тръгнал за Сирия и който да не е глупа ка си признае пред българския съд.Колко е жалко да цитираш престъпника : познавал братята , имали бизнес заедно , колко мили били ?
23
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Това е целта на тези, които разбутаха цял свят - военно положение, озверяване и всичко да стане крейзи! "Целта оправдава средствата", са казали някога римляните...
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато се наумуваме дали е редно да бъде изпратена армия на турската ни граница и докато построим напълно оградата, терористите ще си влязат спокойно в България маскирани като бежанци.А дали вече не са влезли?
21
0
 
8
 
! Отговори
Лилии преди 9 години
Докъде се стига, за се живее що годе спокойно трябва войска в европейска държава!Ако това продължи европейците ще се махнат оттук. А къде ще отидат - няма къде. Защото никъде няма да е тази обстановка с която са израсли. Бъдещето не е розово. Всяка крайност в религия, политика, морал води до човешко обезверяване и депресия.
20
0
 
7
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ако нашите военни вземат че излезнат на улицата ще има да гледаме "парад на шопарите" :))))Който не вярва - нека да мине покрай някое поделение в Карлово или Казанлък - дебели охранени прасете по цял ден киснещи по кафенетата накичени със златни ланци и пръстени :)))
19
11
 
2
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
За неразбиращите - всяка държава може да си вкара войска по улиците. В случаят, белгийците имат различни степени на тревоги и преди няколко дена беше обявен Жълт код. Разликата с нас е, че ние слагаме войници да пазят ГРАНИЦАТА ни с ЕДНА държава! Значи - супер ценеленасочено е всичко. Правите ли разлика или пак искате да си чешете езиците против "гадният ЕС", който е винове за мизерният ви живот? Все едно Сърбия даа сложи войници по границата с нас - как ще го изтълкувате това? Като "мирен акт"?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка държава си решава проблемите както си намери за добре. Ако трябва в Белгия и авиацията ще си пуснат. Ако трябва и самолети ще полетят до целите.
17
0
 
10
 
! Отговори
Недопустимо преди 9 години
Не може да се изкарва армията! Роско Плевнята трябва да им направи дипломатически скандал! Или Роската пак е бил неподготвен преди няколко дни когато словоблудстваше, че с армията не може....
16
3
 
12
 
! Отговори
това е то преди 9 години
Демокрация за чудо и приказ са постигнали
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Белгия държава ли беше?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе как става така, че брюкселските толерасти от години ни четат конско за човешките права, а измежду всички ни, нападат точно тях?
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Настъпва ерата ала Оруел.А може би вече е настъпила>
12
0
 
18
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
За да не се притесняват от атентати, предлагам белгийските войници първи да взривят въпросните обекти и да се приключва. :)
11
3
 
5
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
До ВсъщностУточнявай какво имаш предвид под "най-голям". Да, по площ е най-големият. Но по население, Антверпен има макс половин милион жители, докато в Брюксел има над милион.
10
1
 
4
 
! Отговори
Всъщност преди 9 години
Всъщност Антверпен е най-големият белгийски град въпреки че Брюксел е столицата.
9
3
 
13
 
! Отговори
ivo преди 9 години
Значи белгийската армия ще пази сащ и израел,та те са толкова добри,помагат на всички по пътя на демокрацията.как може да има хора да ги мразят.последен въпрос :защо точно тях?
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CNN журналисти задават въпроси какво прави Турция (като е съюзна държава ) , а 99% от заминаващите за Сирия и свръщащи се преминават през нея ? Как си пазят границите със Сирия ?А България защо ги пропуска , не питат !Защото НАТО шефовете искат от София да ги приемат ???И България не иска да използва момента да се развика че са заловили френски заподозрян и ще го върнат на Франция ! И ще пазят границите си !Какво прави бъл.съд ?? Същото каквото прави бъл. Правителство ? Нищо,по лошо
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите умници още умуват дали е редно армията да пази границата ни.Нищо не става от хора,които нямат способността да вземат решения.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А честито!

Спонсорирани публикации