Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната

Тя е "най-абсурдната икономическа зона в света", смята Марин Льо Пен
Обновена: 9 апр 2011 18:47 | 9 апр 2011 14:07, Красимир Ангелов
187
Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната
Марин Льо Пен. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Крайнодесните във Франция обещаха да извадят страната от еврозоната, ако спечелят изборите догодина, предаде Ройтерс.

На пресконференция в плаващ ресторант край Париж лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен нарече еврозоната най-абсурдната икономическа зона в света.

"Резултатите от този експеримент са катастрофални за френския народ. Ако искате да видите до къде ни води всичко това, просто погледнете примерите на Гърция и Ирландия", отбеляза Льо Пен, дъщеря на бившият лидер на партията Жан-Мари Льо Пен.

Тя се зарече да извади Франция от еврозоната 6 месеца след евентуалната победа на НФ на парламентарните избори догодина.

Според Ройтерс пресконференцията на лидерката на националистите е протекла бурно и Марин Льо Пен е била прекъсвана на няколко пъти от викове на журналисти.

Допитвания до общественото мнение показват, че лидерът на НФ може да победи Никола Саркози още на първия тур на президентските избори, които също ще бъдат догодина.

Марин Льо Пен защитава тезата за стимулиране на националната икономика чрез мита и намаляване на дълга на Франция до 25 процента от БВП до 2025 г.

Още икономически новини от ЕС четет в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Марин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Границата между крайно дясното и крайно лявото е много тънка. Нищо крайно не е полезно .
94
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква Франция на французите, като истинските франсета са 25 %.
93
24
 
14
 
! Отговори
99999 преди 13 години
Баща и навремето защитаваше Хитлер!Марина е същата:расист без никаква програма и идеи за икономика,здравно т.н.
92
1
 
22
 
! Отговори
do 96 преди 13 години
Тук грешиш,защото Марин забранява мюсюлманите да се молят на улиците,затваряне на мускета и джамии,взимане на френските паспорти на африканците,дори е против влизането ни в Европа,тя е единствената която пдкрепи сарко когато изгони ***.Нейната политика е Франция-на французите,а това за излизането им от ES e prosto излизане от положение,защото всички я набеждават че освен да изгони мюсюлмани,евреи,будисти от Франция тя няма друг проект като релансиране на икономиката например
91
2
 
10
 
! Отговори
stg преди 13 години
проблема не е еврозоната като такава, проблема е в социалистическия тип управление, щом някой е харчил като грък, вън от еврозоната докато се оправи, какви са тия помощи и глупости , които явно не помагат а само се харчат едни пари
90
5
 
16
 
! Отговори
PRAVI SA ! преди 13 години
PRAVI SA --------------- NAMA POLZA NITO OT ES , NITO OT NATO !
89
3
 
19
 
! Отговори
фон Ширах преди 13 години
"Слънце,въздух,национализъм-здраве,бодър организъм"!!!
88
0
 
27
 
! Отговори
Жан Пол преди 13 години
Тук някои разбиратели се изказват, че крайнодесните са били фашисти, а те всъщност са националсоциалисти. Марин Льо Пен е консервативна като баща си, но не така крайна в расистките си убеждения като него.
87
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Абе на тези десните не съм им фен, обаче тази е напълно права! Богатите стават все по-богати,а бедните все по-бедни е това ли е Европейския съюз, за който толкова умни хора са се борили?"Искаш да кажеш, че в момента в САЩ, Япония, Китай и т.н. е по-различно или просто не си на кеф?Нищо абсурдно няма в една обща икономическа зона с обща валута.Абсурдното е, че страните които са харчили лудо парите си се спасяват с парите на страните, които са били по-стриктни с бюджетите.
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако се случи да му мислят южният фланг на ЕС,но без нас,защото не сме в еврозоната и ЗАЩОТО НЕ НИЕ ЦИЦАЙКИ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ОТ ЕС/разбирай най-богатите там/СЕ ПРАФЕХМЕ НА БОГАТИ ГЪЗАРИ ,не българите правеха банкети с чужди пари,а тези,които с чуждите пари примамиха главно простолюдието от България да им "кОпа,бЕре,сАди и мие ***"и то до днес не може да рзбере,че всичко е било балон и вика -"дайте ни западни заплати"без да съзнава,че произвежда в пъти по-малко!Простолюдие не означава неграмотен
85
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наистина е абсурд и еврозоната ще се разпадне ,както се разпадна СССР.Държавите станаха разграден двор за всякакви *** и храненици.С лицемерните "човешки"права,насърчаваме хората към бандитизъм,тероризъм,паразитизъм и омраза.Обезличихме си националните и културни ценности.
84
0
 
22
 
! Отговори
чочо преди 13 години
Ама *** и араби във Франция има от доста време, даже през втората световна са ги пращали на фронта! А защо продължават да ги пускат в Франция, ами заради демогравския разтеж при белите - ми те и затова развъждат и *** в БГ. защото нацията се топи ,а на капиталистите им трябва работна ръка, ако ще и марсианци да са!!
83
1
 
21
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
"Тя е "най-абсурдната икономическа зона в света", смята Марин Льо Пен"Абе на тези десните не съм им фен, обаче тази е напълно права! Богатите стават все по-богати,а бедните все по-бедни е това ли е Европейския съюз, за който толкова умни хора са се борили?
82
0
 
27
 
! Отговори
Гаврош преди 13 години
Мари Льо Пен ще е следващият президент на Франция, защото е назряла историческата необходимост за тази революционна ситуация. Французите си имат своите Факултето и Столипиново населени с френски алжирци, тунизийци и тем подобна фредско- африканска ***. Хранят ги, поят ги, обгрижват ги със социални помощи, а те им отвръщат с бунтове, с палежи на коли и взривове по улиците. Саркози по онова време беше министър на вътрешните работи и се справи успешно с размирната ***, затова и стана президент.
81
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво, че французите имат самочувствието на успял народ - все пак са сътворили и открили немалко неща. Въпросът е обаче защо по дяволите пуснаха милиони имигранти в държавата си? Толкова ли трудно им беше да си работят сами по-черната работа... Сега в Париж се виждат много араби и африканци, а повечето от тях имат и идентичност не на французи (логично), ами именно на араби/африканци.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой се сеща за филма "Зона B13" ?За това става въпрос!
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
истината не е някъде там,а 2012
78
9
 
17
 
! Отговори
Манипулация преди 13 години
Ех тези журналисти, така и не се научиха да пишат като хората. Истината е, че Марин Льо Пен няма шанс, дори и да стигне до втори тур. Цитат:Дъщерята на Жан-Мари Льо Пен би спечелила 23% от вота, срещу по 21% за Саркози и за евентуалния социалистически претендент. ....С една дума, има толкова шанс да спечели, колкото Волен на предните президентски избори!Тук какви ли не глупости се изговориха за разпадане на Евро зоната на ЕС и как пак сме на губещата страна.....ехх дето се вика 2012 идва!
77
22
 
8
 
! Отговори
UK преди 13 години
Е,то болестите се предават по наследство. И тази е *** като баща си.
76
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Maй няма разлика между България и Франция!И тая поела поста от татенцето,и тая сипе лъжи на кг.- за 6 шест месеца ще извади Франция от ЕЗоната!И кой аджеба ще й позволи??Айде,коня в ряката!Всички,ама всички са маскари!