Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната

Тя е "най-абсурдната икономическа зона в света", смята Марин Льо Пен
Обновена: 9 апр 2011 18:47 | 9 апр 2011 14:07, Красимир Ангелов
187
Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната
Марин Льо Пен. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Крайнодесните във Франция обещаха да извадят страната от еврозоната, ако спечелят изборите догодина, предаде Ройтерс.

На пресконференция в плаващ ресторант край Париж лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен нарече еврозоната най-абсурдната икономическа зона в света.

"Резултатите от този експеримент са катастрофални за френския народ. Ако искате да видите до къде ни води всичко това, просто погледнете примерите на Гърция и Ирландия", отбеляза Льо Пен, дъщеря на бившият лидер на партията Жан-Мари Льо Пен.

Тя се зарече да извади Франция от еврозоната 6 месеца след евентуалната победа на НФ на парламентарните избори догодина.

Според Ройтерс пресконференцията на лидерката на националистите е протекла бурно и Марин Льо Пен е била прекъсвана на няколко пъти от викове на журналисти.

Допитвания до общественото мнение показват, че лидерът на НФ може да победи Никола Саркози още на първия тур на президентските избори, които също ще бъдат догодина.

Марин Льо Пен защитава тезата за стимулиране на националната икономика чрез мита и намаляване на дълга на Франция до 25 процента от БВП до 2025 г.

Още икономически новини от ЕС четет в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Марин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
8
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
123,ти какво ще спечелиш от адмирациите си,това не мога да разбера !Те,французите,ще се оправят,щото цял живот така са свикнали-да използват и да смучат ,а пък ти ще си останеш с голите адмирации,Марин ,на тати щерката и дреме за тебе и твоя неистов възторг! Само да се докопа и тя до кокала,ще млъкне като наш Волен,който е глупав,да и вярва,не че това има някакво значение за нас,българите-ние винаги сме прецакани !
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адмирации за тази желязна лейди,журналистите нека си църкат.Дано само хората не се подведат по медийните провокации ,а то такива ще има много.
113
2
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
калуд,никак даже не пишем глупости,отделни ***,които скандират :" Да живей Франция,голямата демокрация и дъра-бъра!!",пишат глупости.Иначе идеята за ракията никак не е лоша !
112
1
 
7
 
! Отговори
калуд преди 13 години
мислех да напиша коментар за това как Франция е страната, която най-много се облажва от европейските фондове и в същото време почти никакви усилия не прави за европейската интеграция и че тая Льопен е най-обикновен популист, ама след това се зачетах в коментарите отдолу и да ви кажа момчета и момичета - пийте по една ракия и без това глупости само пишете...
111
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 13 години
до 108 Лондон. Така е, но кое накара милиони хора да станат емигранти? Не стана ли това "благодарение" тъкмо на измислените правила на ЕС, които съсипват определени райони, а други са облагодетелствани. Аз лично искрено съжалявам че останах в България, но ако така продължават нещата ще се замисля много сериозно. Не искам да бъда емигрант, но ако ситуацията тук продължава ще ме принудят да стана.
110
1
 
8
 
! Отговори
CH преди 13 години
Европейските страни трябва да следват примера на швейцария,която за съжаление,не в ЕС,и Еврозоната !!!Там е най-хубаво-109,да знаеш !
109
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕС-циониска измишльотина, за ограбване и унищожение на бялата раса и нейните християнските ценности
108
2
 
27
 
! Отговори
TATO преди 13 години
Положението е катасртофално в западна европа(50 хиляди вече има пристигнали с лодки и продължават да пристигат от Тунис,мароко,алжир,либия т.н.),но те са си виновни,защото не са забогатели от труд а от кражба на колониите им.И сега африканците се прибират в родината им Франция с френски паспорти.Лошото е че може да дойдат и в България а ние си имаме достатъчно турци и евреи без никога де сме ги колонизирали (крали)
107
1
 
11
 
! Отговори
do MARA преди 13 години
Ама Le Pen znae че тия мюсюлмани са френска националност защото идват от колониите им,дето крадат нефт и газ!!Защо Сарко е пръв в Либия и Кот дивоир!!??Колко колонии имат още о света!!?
106
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Франция и Англия са единствено виновни за положението с емигрантите в Европа а сега мрън-мрън .Не става ще си ги интегрирате до дупка !
105
0
 
15
 
! Отговори
do 111 преди 13 години
Във Франция нефт няма,откъде краде TOTAL та да продава и в БГ!!? От африка!!Ами сега да си търпят африканците и маринката да затвори устата
104
3
 
13
 
! Отговори
MARA преди 13 години
Тая да не реве а да каже защо TOTAL краде нефта от Африка.Не може да им крадем нефта а тях да не ги искаме.Какво има франция освен АЕЦ,коли които германците им взеха пазарите,самолетите Рафали които не са продали нито един в чужбина,ТГВ влакове но китайците пуснаха по евтини и завзеха пазарите.Колко колонии имат в света,ама мюсюлманите са французи,те им идват с френски паспорти.Не може Маринко да крадеш африканците и да ги изгониш от Франция.
103
9
 
9
 
! Отговори
EEEEEE преди 13 години
програмата на Маринка е като на Волен:дайте да изгоним мюсюлманите и евреите ама как ще измъкнем държавите от кризата те не знаят и затова народа се двоуми.Когато има работа не забелязваме нито мюсюлманиет нито евреите но когато няма работа те са ни виновни.
102
0
 
7
 
! Отговори
Г.Хлътев преди 13 години
И крайно дясното и крайо лявото е по добро от либерастното майцепродавство!!
101
4
 
28
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Цяла Западна Европа е залята от варвари. Там е пълно с ***, тук с *** - човек просто няма къде да се дене. Време малкото останали, бели християни (около 8% от населението на света) да се вдигнат и да защитят своята изконна земя - Европа. Ние създателите на съвременната цивилизация си отиваме и ако не направим нещо да спрем този процес, сами ще се изненадаме, колко бързо изчезнем от лицето на Земята.
100
3
 
36
 
! Отговори
Лондон преди 13 години
Национализмът се възражда, заради милионите емигранти *** от третия свят, които изсмукват парите на обикновения гражданин. В Англия Британската национална партия, дори вкара депутати в Европарламента. Въпросът е дали не малко късно. Само пакистанците (които са *** мюсюлмани) са около 2,5 милиона. Има още толкова индийци. Какво да говорим за останалите 347 националности, които са на Острова. Албиона потъва в *** и почва да гние и вони.
99
5
 
9
 
! Отговори
Viva La France! преди 13 години
Viva La France!
98
1
 
34
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Ако французите искат да се запазят като народ християнски, трябва да подкрепят Марин Льо Пен! Иначе ще се удавят в ислямисткото море, което ги залива!Пожелавам им успех!
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марин Льо Пен -президент,Мадам Коломбел -посланник в България !Опашките пред Френското посолство -място за социални контакти !
96
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дай Боже да се разпадне ЕС! По-долна и лицемерна организация от ЕС няма!