Герхард Шрьодер зове за Обединени европейски щати

"Нужно е да се откажем от националния суверенитет"
Обновена: 5 сеп 2011 13:41 | 4 сеп 2011 20:50,
362
Герхард Шрьодер зове за Обединени европейски щати
Герхард Шрьодер. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер призова за създаването на "Обединени европейски щати" (ОЕЩ), като каза, че Европейският съюз има нужда от общо правителство, за да избегне бъдещи икономически кризи, предаде Ройтерс.

Социалдемократът Шрьодер, който управляваше Германия от 1998 до 2005 г., заяви в интервю за сп. "Шпигел", че лидерите на ЕС грешат, ако очакват еврото само по себе си да бъде движеща сила за общността.

Още по темата

Според него настоящата криза показва, че "ние не можем да имаме зона на обща валута без обща фискална, икономическа и социална политика".

"Нужно е да се откажем от националния суверенитет", заяви той.

"От Европейската комисия би трябвало да направим правителство, което да бъде под надзора на Европейския парламент. А това означава Обединени европейски щати", каза Шрьодер.

Той приветства инициативата на германската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози за придвижване към фискален съюз през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ДОЛУ мръсните идеи за обединена Европа.Мен Европа цял живот ме прецаква и ме чака да бачкам като мияч на чинии, аз да им влизам във федералната идея.Като се кефят на САЩ, да си ходят в него !Аз съм БЪЛГАРИН, а не ЕВРОПЕЕЦ !А ние БЪЛГАРИТЕ неведнъж сме ги карали да мълчат и да бягат. НЕ ГИ ИСКАМ, НЕИСКАМ повече интеграция на роми, ***, турци, арменци и незнам си още какви. Искам си БЪЛГАРИЯ на БЪЛГАРИТЕ, а те самите - с ИДЕАЛА за ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ, а не ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА !
357
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей ясно е ,че хората сме глупави животни! Въпреки ,че господ ни е дарил с разсъдък ние се оставаме по-прости от най-нисшите форми на живот. Историята учи и ни научи ,че съюзи и империи немогат да съществуват дълго и са пагубни за хората в тези общества. Рано или късно нещата се сгромолясват поради простата причина,че човека неможе да живее с това което му е достатачно, а иска още и още! Такаче нещо добро не ни чака!
356
0
 
4
 
! Отговори
пич преди 12 години
тоя дъртия луд ли е? и сега що не каже че иска тъпите шваби да контролират всичко?! хахах.. смешници!!!!!
355
0
 
8
 
! Отговори
Некой си преди 12 години
Най на края ще дойдат до истината, не може в Европа едни държави да са бедни с най ниски заплати и да работят за други които пият узо и лежат по цял ден с най високи заплати. Каквито едните , такива и другите. Трябва да има средна класа и общи закони за целия европейски съюз !!!
354
3
 
3
 
! Отговори
A преди 12 години
TOZI OT SNIMKATA E RUSKA PODLOGA.
353
2
 
20
 
! Отговори
жена преди 12 години
След това пък ще ни турят и чиповете.
352
2
 
17
 
! Отговори
жена преди 12 години
И като станем една обща ФИСКАЛНА, ИКОНОМИЧЕСКА И СОЦИАЛНА системи, сещате се за какви манипулации ще става дума. Глобалната криза, която преживяваме е част от именно този план, да ни разклатят, да скършат личната воля, да разорят и фалират цели държави, и така да прекършат хората - материално и психически и да се наложи съставянет она глобално правителство, за да може да се "за да избегне бъдещи икономически кризи". Айде честито, рано или късно ни чака.
351
2
 
2
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Я камилата, я камиларя.....
350
2
 
8
 
! Отговори
хапчета преди 12 години
а бе вие в ес, що се не откажете първо от постовете си? и без това политиката ви е пълен провал! и да си пиете хапчетета редовно!
349
8
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
ДО 350 , КЪДЕ ЩЕ ХОДИШ БЕ ***
348
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Близо 40 % от европейците страдат от различни психически заболявания, съобщи Ройтерс, като се позова на проучване на Дрезденския университет.Около 165 милиона души на На стария континент 38 % от цялото му население страдат от депресия, превъзбуденост, безсъние, алкохолизъм или деменция, се посочва в резултатите от проучването. Около 165 милиона души са луди, със Шрьодер 165 милиона и един.
347
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А чух, че Мексико, Щатите и Канада щели да се обединят веднага след това..
346
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам ВЪН от ЕС СЕГА!!!
345
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакъв отказ от суверенитет!!! Или ще играе сопата...
344
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Сократе СССР и Югославия си паднаха сами , едните поради непригодност на самата ситема ,а другите поради мегаамбициите на един ***
343
2
 
22
 
! Отговори
сократ преди 12 години
Никога не забравяйте,че Германия и Франция имат фикс идея,а тя е да владеят Европа,природните ресурси на част от Азия и Африка, а Париж-Берлин да се превърнат в следващия Рим,или Константинопол,или Москва.Няма ли да разберете,че чрез сриването на СССР и Югославия,а и войните които се водят сега открито показват желание за колонизиране на др.народи,които отново да експлоатират под нова терминология - ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ на народите.
342
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
и това ще стане , бъдете спокойни , просто трябва още малко време , не случайно деоговора за европа е подписан в Рим , възстановява се статуквото от преди 2000 години само , че сега сме по циливизовани и така ще се премахнат дребнавите търкания каквито са ги има в изобилие например тук на балканите.Фрнацузи Германци и англичани са се клали 1000 години а сега са приятели.
341
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОМАС *** ГЛЕДАМ ПАК СЕ Е ИЗЯВЯВАЛ ТУКА КАКВИ 2400 ГОДИНИ ВЕ *** ПРЕДИ ТОЛКОВА ГОДИНИ Е НЯМАЛО БИБЛИЯ ТИ *** ЛИ СИ ИЛИ КАКЪВ КАК ЩЕ Я НАПИШАТ ТАЯ БИБЛИЯ ? С ПЕРАТА ОТ Г.ЗА НА *** ЛИ? ХАХХАХАХ ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КОЛКО ПРОСТИ ХОРА ИМА НЕ Е ИСТИНА ПРОСТО
340
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТВА АКО ЗНАЧИ ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЕДНО С СРЪБСКАТА ГНУСНА *** ПРОСТО НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!
339
3
 
7
 
! Отговори
Снеж преди 12 години
Да направят българския официален езин на ОЕЩ, и София столица - тогава нощо против :)