Меркел ще спечели парламентарните избори в Германия

Канцлерът ще събере гласове за мнозинство, сочи допитване
Обновена: 20 юни 2013 08:36 | 20 юни 2013 08:34, Петя Славова
4
Меркел ще спечели парламентарните избори в Германия
Ангела Меркел.Снимка: БТА

Консервативната партия на германския канцлер Ангела Меркел и нейният по-малък коалиционен партньор са на път да спечелят достатъчно гласове, за да имат мнозинство в следващия германски парламент, предаде Ройтерс, като се позова на ново допитване до общественото мнение.

Християндемократическият съюз на Меркел заедно със Свободната демократическа партия - либерали ще спечелят на изборите 46 процента, показва проучването на агенция Форса.

Трите основни опозиционни партии Германската социалдемократическа партия, Зелените и Левите ще получат общо 45 процента, предаде БТА.

Изборите в Германия за насрочени за 22 септември. Според анкетата ако германците имат правото пряко да избират канцлера си, то 58 процента биха гласували за Меркел, докато 18 процента за основния й съперник - лидера на социалдемократите Пеер Щайнбрюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Много успехи на г- жа Меркел по пътя и за консолидирането на ЕС и превръщането му в единна и монолитна държава! Тя е една от малкото политици в Европа, които знаят, могат и ще довършат този изключително важен за европейците процес! Нейната твърдост и решителност, с които защитава европейските интереси и ценности трябва да е пример за всеки евро политик!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тенденцията в цяла Европа е да се създават от космополитното финансово еврейство т.нар "народни партии",като нашата ГЕРБ,чиито лидери да бъдат избирани според народопсихологията на дадения народ! В Германия се получава същото - германците са тихи и кротки като народ и евреите са посочили такъв лидер,като така хвърлят прах в очите на обикновените германци! В България простакът Бойко Борисов изпълнява подобна функция! Нашият народ е *** и харесва такива шкембаджии и чалгаджии като него!
2
1
 
5
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
Впечатляващ лидер. Тих и умерен, не е човек на крайностите, но много твърд и винаги намира начин и то чрез лидерство да постигне целите. Дано спечели и следващите избори. Лидери като нея правят ЕС по- силен.
1
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
За мен тази жена е велика,тя има по-твърда дума,честност и воля от всичките ни депутати ,взети заедно....как не се намери такъв човек и тук,мамка му де*а...