Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие

Нападките са заради забраната за купуване на земя от чужденци
6 яну 2014 19:24, Елка Василева
125
Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие
Снимка: архив, Reuters

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дни след като нейните граждани получиха право да работят свободно в Европейския съюз, предаде БНР.

България си навлече гнева, след като забрани на чужденците да купуват земеделска земя в същата седмица, в която нейните граждани получиха правото да работят в която и да е страна на ЕС, пише "Дейли мейл". Вестникът допълва, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията.

"Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари, е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020-а година, освен ако не бъде отменена от Конституционния съд.

В същото време "Сън" цитира депутатът Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не изпълнява всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги, а в интервю за "Скай нюз" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фараж отново отваря темата как евтината източно европейска ръка подбива заплащането на британските работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицемерие рaзбирa се, още повече, че този " зaкон" е срещу обикновения собственик нa земя у нaс! Тукaшните дерибеи рублaджии, изкупувaт земятa зa по 300 левчетa зa декaр, те нямaт никaкъв интерес от нормaлизирaнето нa пaзaрa и средноевропейскaтa ценa зa декaр земеделскa земя͵ която е около 1000 ?! Предaтели сте вие от aхтaкa, депесе и бесепе! Съд зa вaс!
84
4
 
27
 
! Отговори
Б.....ИН преди 10 години
ЗЕМЯ ЛИ ВАШТА МАМА ЛИЦЕМЕРИ МАЗНИ ВСИЧКО ОТ КОЕТО СЕ ПРАВЯТ ПАРИ ГО КУПИХТЕ НА БЕЗЦЕНИЦА ВСИЧКО ЗАТРИХТЕ В БГЯ СЕГА ЗА ЗЕМЯТА ПЛАЧЕТЕ АРЕ СИКТИР И ВИЕ И ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ,ДЯВОЛИТЕ ДА ВИ ВЗЕМАТ ***
83
6
 
7
 
! Отговори
dp преди 10 години
96, Коце.Колко пъти си постнал практически същата глупост и по-долу няма нужда да тиброя но се хабиш напразно.Не му трябвали психопати, ми да почнем с разкарването на тукашните - такива катотебе дето насред 21-век пробутват ксенофобски клишета които са работилисредата на миналия век.Скрий се надълбоко барабар с тия дето ти задават темпото, само за смях ставате.
82
8
 
16
 
! Отговори
Коце преди 10 години
Не можем да разберем кое е лицемерие,да нарушаваш права за работа и да ругаеш и плюеш нации без никакъв повод, или да следиш кой иска да купува земя? Никакви англичани да не се появяват тук повече,психопати не ни трябват
81
9
 
12
 
! Отговори
dp преди 10 години
Зорът не е чужденци да не могат да купуват земя, а тукашни ***/ченгетаот съветската мафия да "изкупят" (с пари спецтени от заплатата им на общи работници...)земята дето си струва.Който и да я изкупи земята ще си е все тук, но ако има и собственици извън мафията/държавав БГ ще им е по-трудно да се контролират цените на продукцията както си искат.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i kakvo kato rabotqt svobodno v es i te da doidat da rabotat svobodno tuka kato tolko im e zor tova nqma nishto obshto s kopuvaneto na zemq naemt i pochvat da rabotqt
79
8
 
8
 
! Отговори
dp преди 10 години
Любопитно ми е какъв процент от жалките патриотарски коментари са автентични.Че има много *** има. Че е гласовит гласовит е, поне в една част.Но толкова *** да е всичкият *** да не си даде сметка, че продадена или неземята остава тук - и никой никого няма да насилва да продава.... не вярвам.И купищата слабоумни ксенофобски коментари, и цялата акция със забраната (някой се е затичал да купува щото) са част от агитационна акция, може би не само вътрешна за БГ.
78
9
 
21
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Аха!Нашите *** не можем да си ги бием, а вашите можете да си ги биете, тъй ли?Значи вашите пияници могат да чупят глави на българи с камъни, а ние трябва и камъните да ви продадем? Я фак, бе!
77
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СУССССС БРЕ АНГЛИЙСКИ *** ВАС КОЙ ВИ ПИТА НАЛИ СТЕ ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД ИЛИ НЕ ВИ ОТЪРВА ИСКАТЕ ВИЕ ДА ВОДИТЕ ХОРОТО АМА ТАЯ ТОЗ ПЪТ НЯМА ДА СТАНЕ САМИ СЕ БУТНАХТЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ НА ЧЕТВЪРТИЯ РАЙХ.
76
7
 
7
 
! Отговори
фес Хасан преди 10 години
А,сиктир,ба! България не европейска земя и държава, а е азиятска! Всеки пети министер у нас е мюсюлманин! Народа и той е със сирийско/мюсюлманско/*** корени! Каква Европа, ба? Какви цивилизовани закони???
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жив е той, жив е!Там на острова кой по Америка кой по Европа съсипа се народа Българската държава има голям грях и хората трябва да страдат и ще страдат.Господ бави но не забравя.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ako zapochnat da kupuvat zemq, tq shte poskapne, a te shte razvivat biznes, i shte ima rabota, nikoi ne moje da si zanese zemqta v kashti...
73
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, какво са се хванали да се занимават с нас. Съветвам никой българин да не ходи на екскурзия в пробития им остров като за начало, след като сме толкова лоши. А реално само им наливаме пари в икономиката от екскурзии и много по - лошото е, че им наливаме и мозъци на тези грозни и дебели ***. Много повече наши *** ходят във Франция и др европейски държави, тия пищят. Които и отгоре на всичко са бъкани с всякакви *** мн преди ЕС.
72
9
 
25
 
! Отговори
комунистите са лъжци преди 10 години
Тея се напълнили с негрота, арабели и *** (индийци), пък белите българи, румънци, поляци и пр. източно европейци са им проблем.То е ясно, че ги управляват евреи, а евреите особено мразят славяните. Лидерът на лейбъристите е чист евреин. Даже комичното беше, че се конкурираше с брат си за поста (т.е., който и да спечели ще е евреин). Тези (евреите) като видят православни и повръщат от злоба. Разбира се, че няма да ни обичат.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изгони всички Български граждани от острова поне сте си укратят в парламента че не могат да се грижат за народа си.
70
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те по BBC 3 ги показаха кои са истинските лицемери. Цял филм с островитяни, припадащи и драйфащи на всеки метър в Слънчев Бряг.
69
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те като се заселят тук по селата и веднага започват да си другаруват с ***. Привличат се, защото си приличат - дебилни търтеи и едните, и другите.
68
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави са, малко е смешно!!
67
8
 
27
 
! Отговори
Bate Ivo преди 10 години
*** OFF
66
8
 
30
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
ей богу гоем смех са туй англиците крадеца(лицимера) вика дръжте лицимера бах мааму кво стаа тука бе