ЕК е готова да обсъжда с Русия Южен поток във всеки момент

„Ако се поиска изключение от еврозаконодателството, ще се разгледа“
Обновена: 22 сеп 2014 16:30 | 22 сеп 2014 16:30,
251
ЕК е готова да обсъжда с Русия Южен поток във всеки момент
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия обяви, че е готова да обсъжда с Русия проекта "Южен поток" във всеки момент, включително и на предстоящата в края на седмицата тристранна среща между представители на Брюксел, Киев и Москва, съобщи БНР.

Тристранната среща в петък в Берлин ще бъде посветена главно на търсене на решение на газовия спор между Русия и Украйна, уточни говорителката на комисар Гюнтер Йотингер – Марлене Холцнер, но добави, че ако руската страна постави въпроса за "Южен поток", няма проблем той също да бъде обсъден.

Още по темата

Винаги сме били отворени за дискусии за "Южен поток" и по въпроса дали инициаторите ще поискат за него изключение от европейското законодателство – ако това стане, ние ще разгледаме това искане, заяви Холцнер.

Що се отнася до информациите, че Еврокомисията е прекратила разследването срещу "Газпром", днес те бяха опровергани с уточнението, че са прекратени само разговорите с Русия за постигане на споразумение.

Тези разговори, които са част от процедурата в подобни случаи, не са дали резултат, затова са били преустановени, но самото разследване продължава. То започна преди две години заради съмнения, че руският газов гигант затруднява конкуренцията, пречи на разнообразяването на доставките, сегментира пазара и формира несправедливо цените в Централна и Източна Европа. Общо 8 страни, сред които и България, са обект на проверките от страна на Еврокомисията. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Гъзар преди 9 години
БГ да се обяви за пространство свободно от газове и ***. Там е спасението!
127
1
 
3
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
ДО ПЕНТАГОНОВПЕНТАГОНОВ ПО НАШИ ДАННИ В УДАРИТЕ НА ТЕПИТОРИЯТА НАСИРИЯ С/У ИДИЛ СА УЧАСТВАЛИИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ОСВЕН ВАС.ЯВНО МНОГО СТЕ ЯДОСАНИ ЗА ДАУДРЯТЕ НАВСЯКЪДЕ ТАРАМБУКИТЕКАСАПИ !
126
6
 
2
 
! Отговори
ПЕНТАГОНОВ преди 9 години
ХАЙДЕ ЗАПОЧНА СЕ ! УДАРИХМИ ТАЛАШИТИТЕ ОТ ИДИЛ НАТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ,ЗАСИПАХМЕ ГИ С ПЕРСИЙСКИ КИЛИМ ОТ РАКЕТИ ТОМАХОУК ИЗСТРЕЛЯНИ ОТ КОРАБИ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ,БОМБАНДИРОВКИ ОТ САМОЛЕТИ И БЕЗПИЛОТНИ ДРОНИ.ДОБРИЯ ЧИЧО САМ НЕ СИ ПОПЛЮВА А ГИ ПРАЩА НАПРАВО ПРИ ДЕВИЦИТЕ!ПРИЯТЕН И СПОКОЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ДОБРИ ХОРА В ЕВРОПА !
125
2
 
5
 
! Отговори
Весо ботокса преди 9 години
Готов съм винаги да обсъдя с източни партньори договор за Североизточен ботокспровод при спазване на всички закони на Евразийския митнически съюз!
124
9
 
5
 
! Отговори
мармот преди 9 години
източните *** заспаха, време е да завием шоколадите...
123
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ко стана празни тикви, построихме ли потока ?още малко бат ви бойко идва и тогава няма да има патоци и гъсоци.вервай те ми.
122
1
 
3
 
! Отговори
US пилот преди 9 години
Я ДA ТЕ ВИДИМ ТЕБ КAТО СИ В ТУЛУЗA ДО ВОЕННИ ПИЛОТИ ДОПИР ИМAЛ ЛИ И КAКВО ВЗИМAТ ,КAТО ТОЛКОВA СЕ ПРAВИШ НA ОТВОРЕН КAЖИ ТИ КAК И С КAКВО СТAВA НОМЕРA НA ПИЛОТКAТA ?
121
0
 
1
 
! Отговори
ЩУРОФОН преди 9 години
МАЙ ВЕРНО НЕ СИ АИАТОР, А ЛУКОВА ГЛАВА ЧРЕ!
120
1
 
2
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До Бг пилото - миналата седмица руснаците беа почти над София! Оти като си толко отворен не направи нещо бре кемене? Май мозоко ти е за химическо чистене бре!
119
0
 
3
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До Американскио хвъркач - я кажи какви стимуланти употребяват американските пилоти за да издържат на напрежението? Я съм говорил с неколко от тех у заводо у Тулуза и знам! Ако не кажеш значи просто не си пилот а КЕМЕНЕ бре!
118
0
 
1
 
! Отговори
щжгтн преди 9 години
Сдзз
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...а празниците тук са тихи...
116
0
 
4
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До Us хвъркачо - а от покрай Калифорния оня ден оти неги прогонихте бре кемене?
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
USA PILOTA SMENI DROGATA NE TI NOSI TAQ
114
0
 
3
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До 176 анонимнио - акека им го кажи на *** *** - Маккейн, Щерев , Us хвъркачо и компания!евала бре душо македонска!
113
9
 
4
 
! Отговори
US пилот преди 9 години
НЕ ТОВA СA ПИЛОТИТЕ НA ТУ95 И МИГОВЕТЕ КОИТО ГИ ПРИДРУЖAВAХA СA ПОДAЛИ РAПОРТ ЗA ПЕНСИОНИРAНЕ СЛЕД КAТО ВИДЯХA МОЩA НA AВИAЦИЯТA МИ КОГAТО ГИ ПРОГОНИХМЕ ОТ AЛЯСКA !
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Q PITAI KRAVARITE KVO TECHE OT CHESHMITE IM ZARADI SHISTAKA OGYN I JUPEL SKORO SHTE ZAPRILICHAT NA PTERODAKTILI I SHTE BYLVAT OGYN AAXAX
111
2
 
7
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
До * за шистаците - нека се поинтересуват колко хора са против добива на шистов газ в Колорадо Сащ, а после да удараа кеменетата бре!
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ei tova da ne sa ti morqcite drislivi ot Dokalb Kuk det osraa 4ernoto more a?
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако едно домакинство пазаруваше като българските политици ,щеше да остане на улицата.Това с Южен поток и Белене е все едно да си купиш на кредит хладилник и печка и като ти ги докарат да кажеш не,не ги искам,вземете си ги,а онова с Набуко е направо като да купиш плазма на съседите.