Британската полиция шпионирала журналисти години наред

Скотланд ярд държала шестима под наблюдение повече от 10 г.
21 ное 2014 12:17, Елка Василева
4
Британската полиция шпионирала журналисти години наред
Снимка: архив, Reuters

Шестима британски журналисти съдят Скотланд ярд заради документи, които показват, че полицията ги е държала под наблюдение повече от десетилетие, предаде Асошиейтед прес.

Британският Национален съюз на журналистите съобщи, че предоставените след искане документи са показали интензивно наблюдение на шестимата журналисти - трима фотографи, видеожурналист, разследващ журналист и репортер - от лондонската полиция в продължение на повече от десетилетие.

Днешният случай се прибавя към публични разкрития, че британската полиция тайно е вземала данните за телефонните разговори на журналисти при изтичане на информация за разследвания. Редица високопоставени полицейски служители неотдавна признаха, че са използвали правомощия от антитерористичното законодателство, за да разкрият източниците на журналисти, което предизвика безпокойство в парламента и възмущение от страна на медийни сдружения, отбелязва АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Ужасс ! Мръсни комунисти ! "
1
0
 
8
 
! Отговори
цру преди 9 години
Ето какво ни предлагат стожерите на демокрацията! И да не вярваме на конспираций, които тези велики демокраций с лекота биха могли да правят!