Сблъсъци между протестиращи и полиция пред "Ла Скала" в Милано

Демонстрациите бяха в деня на откриването на сезона
Обновена: 8 дек 2014 09:50 | 8 дек 2014 09:42, Елка Василева
1
Сблъсъци между протестиращи и полиция пред "Ла Скала" в Милано
Снимка: Reuters

Откриването на оперния сезон в Миланската „Ла Скала“ бе белязано от сблъсъци между протестиращи и полиция пред операта, предаде Франс прес.

Местните власти съобщиха, че двама полицаи са ранени при сблъсъците. Около 300 демонстранти, носещи лозунги "Да се бием с властта!" и "Ние оказваме съпротива", хвърлиха запалителни бомби срещу полицията пред прочутата опера в Милано.

Протестът срещу икономическите ограничения в Италия се състоя на 7 декември, деня на покровителя на Милано - Свети Амброзий, когато по традиция се открива оперният сезон и в Миланската „Ла Скала“ се събират видни политици и представители на бизнеса и културата.

Префектът на Милано, който също бе на откриването на оперния сезон, нарече неприемлив протеста, прераснал в насилие срещу полицията.

"Откриването на сезона в „Ла Скала“ е уникален спектакъл, а ние успяваме да съсипем дори и това", изрази съжаление управителят на областта Ломбардия Роберто Марони.

Оперният сезон 2014/2015 г. започна снощи с представление на операта "Фиделио" - единствената на Бетовен, на фона на мрачно настроение в италианските оперни среди, посочва АФП.
 

/БТА/

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
10
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 9 години
ВРЕМЕ Е И ПРЕД НАШИЯ РАПЛАМЕНТ ДА ИЗЛЕЗЕ НАРОДА И ДА СПРЕ НАВРЕМЕ НАМЕРЕНИЕТО НА ТОЗИ ПРОТИВОНАРОДЕН НАЗНАЧЕН И САМОИЗБРАЛ СЕ ПАРЛАМЕНТ ДА СЬСИПЕ И ПОГРЕБЕ БЬЛГАРИТЕ---коренно население НА БЬЛГАРИЯ---сьбуди се народе ВОЛЕНЕ ЗАПОЧВАЙ ПОДПИСКАТА ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЬЛГАРИЯ ОТ ЕС И НАТО