Немците да се борят с расизма, призова Меркел

Според канцлера е срамно все още да се заплашват евреи в Германия
Обновена: 27 яну 2015 07:59 | 27 яну 2015 07:58,
62
Немците да се борят с расизма, призова Меркел
Снимка: Reuters

Всички немци имат вечната отговорност да борят с всякакви форми на антисемитизъм и расизъм. Това обяви канцлерът на Германия Ангела Меркел в навечерието на 70-годишнина от освобождаването на нацисткия лагер на смъртта "Аушвиц-Биркенау", съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата
Меркел коментира и засилващата се активност на движението ПЕГИДА, което протестира срещу мюсюлманите и бежанците в Германия. "Трябва да се борим срещу антисемитизма и всички форми на расизъм от самото им зараждане. Трябва постоянно да бъдем нащрек, за да пазим свободата, демокрацията и върховенството на закона", каза тя.

Тя нарече срамно това, че все още има хора, които са обект на нападения или заплахи в Германия, само защото са евреи или защото вземат  страната на Израел. Меркел присъства на церемония в Берлин, организирана от Международния комитет "Аушвиц" - организация на оцелелите концлагеристи.

"Всеки трябва да може да живее свободно и безопасно у нас, независимо от религията или произхода си", допълни Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: расизъмМеркелАушвиц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Пенсията" изобщо не е за лудницата. Емигрантите в Германия не само, че не са в тежест на икономиката, а внасят годишно бюджетен плюс от около 20 милиарда данъчни постъпления. Тя затова го прави, а не от особено човеколюбие.
34
5
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Преди 90 год. немците се настроиха срещу евреите останалите народи не реагираха или много късно реагираха. Сега пак се надига антирасистки гласове срещу мюсюлманите , имигрантите пак се мълчи. Трябва ли да се повторят нещата от преди 90 80 год. за да реагираме.Защо се мълчи за убиствата на обиктовените хора в Украйна Арабските страни Афганистан.
33
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 9 години
Баба Меркел нахлупи забрадката
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв расизъм бе, г-жо Меркел?Хората не щат шериат. Вие, политиците, с вашите лицемерни действия, поставяте основа за расизъм!
31
0
 
8
 
! Отговори
Дончо преди 9 години
Бабата Меркел предложи брак на Бойко
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dade, ama gusja Pergel kazvaiki da ne se butat muzlimutkite , koito v sa tam kato balans srestu evreite, tia defakto cafti nepriaka antievreiski
29
1
 
4
 
! Отговори
киро преди 9 години
Стига с това енерго. Енергото та енергото. Нямаш пари хвърлят те на улицата и ти скачат на веждите. Не иска Т.Живков днес плачеш като вдовица за х_ _
28
3
 
13
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Щом немците почнаха да се борят с расизма, значи *** са се олялi вече :D.
27
3
 
20
 
! Отговори
о-х преди 9 години
Германците ще се преборят по-лесно с Меркел. Часовникът тиктака.
26
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Тази продължава да се прави, че неразебира разликата м/у расизъм и религии.
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност, ние ,,расистите'' на битово ниво сме истински толерантни към отделния човек, но не приемаме да ни натрапват да обичаме и приемаме масата. Много по вероятно е да видиш ,,расист'' на една маса и в искрени отношения с някой африканец и мюсюлманин, отколкото лицемерните представители на лъскавата върхушка, която ни зове към ,,толерантност''.Те всъщност се гнусят от тези хора, а не ние.
24
0
 
9
 
! Отговори
роза преди 9 години
Дигай се народе срещу енергийната мафия.Децата и нашите родители живеят в студени домове. Влагата предизвиква опасен мухъл. Заболяването протича бавно. Финните частици на мухъла могат да убият стотици българи,поради липса на топлина.Бог ни дава светлина безплатно.открихме електричеството,атомната енергия,горива,въглища... Мафиотите не са съгласни нито с Бог,нито с народа. *** в мъки. Политици мизерни. Вие подписахте неизгодноте договори. Пак ще гласувам на избори срещу вас и вашите деца.ДПС
23
1
 
35
 
! Отговори
Анимал брадър преди 9 години
Еврогейска ***! Проповядват на простолюдието да се омеси и да се търпи взаимно, а те се заделили там в богаташките си квартири с пропуск и охрана. Съберете в едно стадо магарета, ***, овце. кочове, лами, котки, кучета, вълци, лемури, бялки, златки и *** и наблюдавайте какво съвършено общество ще се оформи! Пълна аномалия!
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще го търсят мустакатия със свещ! Черните на сатурн!
21
1
 
18
 
! Отговори
Боян Колев преди 9 години
Немците да се борят с"расизма" каза марксистката Меркел.....Елате в Германия да видите колко"смесени"бракове има. Немците трябва да се борят против социалното неравенство и криминалната престъпност за които не и се говори на завършилата в Съветския Съюз баба Яга...
20
2
 
24
 
! Отговори
безкрайно лицемерие преди 9 години
Според канцлера, баба Ангела, е срамно все още да се заплашват евреи в Германия, но не е срамно да се подкрепя фашистката хунта в Куев и да се изтребва мирното население на Донбасс!
19
0
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Не е само той А "ястреба" ,гурбетчийката, гиго,сидни,марсиан, и т.н.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB I BOKO OBESHTAHA UVELICENIE NA ZENITE I GO IZPALNIHA--BRAVO.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ, САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ ДОПУСНАХА ИСЛЯМОФОБИЯ. СТАРИТЕ СЪЮЗНИЦИ ОТНОВО НА ЕДНО МНЕНИЕ.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ***! Аз искам, когато отида в Германия там да срещна и видя германци и християнски храмове, когато отида в Арабия, да видя араби и джамии. Ориента да си отива на Изток.Европа за европейците!