Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция

Ще заседават ръководителите на страните от еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 13:47 | 12 юли 2015 12:01, Елка Василева
215
Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция
Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отмени насрочената за днес среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС.

Туск съобщи, че следобед ще се състои заседание на ръководителите на държавите и правителствата от еврозоната.

По-рано тази седмица бе решено днес да бъде свикан Европейски съвет заради обстановката в Гърция. По думите на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер всички ръководители в ЕС следваше да вземат отношение, тъй като гръцката криза засяга и страни извън еврозоната, като България и Румъния.

Още по темата

Снощи еврогрупата се провали във взимането на решение за Гърция и отложи заседанието си за по-късно днес.

Еврогрупата засега е силно разединена как да се подходи спрямо Атина - дали да се преговаря по нов спасителен пакет, или да се осигури само хуманитарна помощ.

Неофициално бе разпространен проект на Германия, който предвижда временното замразяване на членството на Гърция в еврозоната и по този начин откриването на правна възможност в този срок да бъде опростен част от нейния дълг към кредиторите.

Държавите в еврозоната са разделени по темата дали да оставят Гърция в общия валутен съюз, или да гласуват за нейното изключване. По неофициална информация единствената държава, която е на неутрално становище, е Австрия, пише БТА.

Еврогрупата е много далече от компромис, предложенията на Гърция не са достатъчни, каза междувременно финландският министър на финансите Александер Стуб при пристигането си за участие в извънредната среща на финансовите министри от еврозоната, предаде ТАСС.

Има голяма вероятност днес да се даде мандат за преговори за трети план за подпомагане на Гърция, обяви от своя страна заместник-председателят на Европейската комисия и европейски комисар за еврото Валдис Домбровскис, цитиран от АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
2
 
! Отговори
До 122 преди 8 години
Ако Шойбле не си подаде оставката, то Мероприятия трябва да го уволни, ако не иска да остане в Историята като Канцлерката убила и погребала Европа.
86
2
 
7
 
! Отговори
777777777 преди 8 години
138 ...Все пак не отговаря на заплатите им.Германия инвестираше за да могът да им върнат парите,ама те предпочетоха да ги харчат а не заеми да връщат.Наемат българи да работят а те под сянката.Мързеливи дървени философи
85
10
 
3
 
! Отговори
До 122 преди 8 години
Шойбле отдавна трябваше да си подаде оставката.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пълен цирк , всеки ден като прочета в новините пише че до 24ч се решава съдбата на гърция, а това е вече цял месец
83
4
 
9
 
! Отговори
77777777 преди 8 години
Как една държава която произвежда само маслини заплатите са над 800 евро?Лъгаха европеиците за да им дават парички само че кранчето спря.Няма вече узо и по сянка ще вземат лопатите иначе умират от глад.Дурвените философи
82
3
 
6
 
! Отговори
въпросителна? преди 8 години
Бих си купил два-три гръцки острова, ама кво да ги правя *** - те са по-глупави и от павиани?! Освен да ги подаря на някой зоопарк за животни със забавено умствено развитие!
81
2
 
5
 
! Отговори
до 120 преди 8 години
Анджелина Джоли си е купила остров за 3,7 МИЛИАРДА долара !-За колко - то сега цяла Гърция заедно с всички гръцки ц...ни не струва толкова!
80
3
 
6
 
! Отговори
булгар, булгар преди 8 години
Eurogroup: The Шойбле иска "собственo" правителство в Гърция-И правилно - аз съм за!
79
7
 
8
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 8 години
Няма страшно - срещата с евробосовете е отменена, но за сметка на това е назначена среща с лидвидатора на Гърция! От следващата седмица са във фактически фалит! Банките фалират или остават затворени, безработица 30%, заплати и пенсии падат, цяла Европа се бъзика с гърчолята... абе, с две думи, кеф!
78
4
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 8 години
Тъкмо ще ни облагородят. Имаме нужда от свежи и добри гени.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от големите английски политици беше казал навремето: Англия няма вечни приятели, Англия има вечни интереси. Това с пълна сила важи и за всички Западноевропейски държави. Затова е много странно, когато тия хора започнат да обсъждат разни "спасителни пакети". Не е никакво спасяване, това е начин още повече да притиснат по-бедните държави. И МВФ да не се прави на ангелче, че не знае какво става с тия пари. А не е ли по-вероятно да си ги делят с гръцките продажни политици?
76
2
 
4
 
! Отговори
7777777777 преди 8 години
От 5 години гърците страдат и вдигнаха света на пръсти.Какво да кажем ние които страдаме от 17 години.Те правиха реферандом дали да приемат европеиските условия абе сега европеиците трябва да организират реферандом дали да им се помогне или шута и навън
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eurogroup: The Шойбле иска "собственo" правителство в Гърция
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен -- със какво с език лииииииииииии
73
12
 
4
 
! Отговори
СТИВЪН НИКОЛАС преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ ГЪРЦИЯ....ВСИЧКИТЕ ВРАГОВЕ НА ГЪРЦИТЕ ПОД НОЖА.
72
6
 
5
 
! Отговори
Интересно е ... преди 8 години
... да се види как Европейският Съюз успя за 26 години Неолиберализъм да възстанови Съветския Съюз в целия му блясък и гланц!
71
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До катоИ в отговор ЕС да изключи Гърция и от шенген. Та и гърците да не могат да влизат в Европа. Реакции от такъв тип никога не носят позитиви. Единствено *** като теб могат сами да се загробват като от лоша ситуация направят бедствие. От мен награда *** на деня.
70
1
 
7
 
! Отговори
финансов гуру преди 8 години
По принцип гърците са прави, че Гърция трябва да фалира и затова я фалираха!
69
2
 
4
 
! Отговори
Еврото е супер, ... преди 8 години
... когато всичко е наред. Започнат ли, обаче, и най-малките проблеми, дупето да е яко!
68
7
 
3
 
! Отговори
Като ... преди 8 години
... благодарност от проявената европейска "солидарност", Гърция трябва да направи едно единствено нещо преди да фалира - Да издаде европейски, шенгенски паспорти на 70.000 сириийски, иракски, пакинстански и афганистански бежанци, за да могат да се придвижват свободно в Европа и да ходят, където си искат ...