След Brexit-а дойде вълна от престъпления на расова основа

Мюсюлманите и източноевропейците са най - потърпевши
23
След Brexit-а дойде вълна от престъпления на расова основа
Снимка: Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън обеща днес да се предприемат действия срещу престъпленията от омраза след вълна от инциденти на расова основа след референдума, на който британците избраха да напуснат Европейския съюз, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата

Мюсюлманската и източноевропейски общности съобщиха за внезапно зачестили инциденти из страната след референдума, в кампанията за който въпросът за имигрантите игра ключова роля.

Десетки хора заявиха, че са били обиждани или че им казвали да си вървят у дома.

В център на полската общност в Лондон били раздадени листовки с оскърбително съдържание, а сградата била нашарена с обидни графити.

Според полицията онлайн сигналите за престъпления от омраза са се увеличили с 57 процента.

Няма да търпим престъпления от омраза и каквито и да било атаки срещу хора в страната ни заради етническия им произход, заяви Камерън през парламентаристите, които неколкократно го призоваха да окаже подкрепа на гражданите от ЕС, живеещи във Великобритания.

Представителката на вътрешното министерство Карън Брадли каза, че ще бъдат отпуснати допълнителни средства за справяне с престъпленията от омраза, за насърчаване на сигналите за извършени посегателства и за гарантиране на сигурността в потенциално уязвими институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли?Даже и англетата така са обезмозъчени за десетина години,че реват срещу източноверопейците,без да забелязват тотално почернялата си и помургавяла нация и гетата,оформени от нашественици от бившите им колонии.Те поне има за какво - половината свят им е бил колония,а ние защо търпим това,като сме нямали никакви колонии,а даже сме били чужда,както сега ни набиват в канчетата,като.. "присъствие"!
10
0
 
9
 
! Отговори
Не тия, бе! преди 7 години
Заклаха грешното прасе. Поляците са бели, християни и даже са се били на тяхна страна през последната война. Ама нали някой трябва да им е виновен.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи новини-"графити" по стените и подмятания " да си ходят"Това било " голяма престъпност", а у нас на Слънчев бряг- " махленски свади"
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви глупави обоцщения - 'вълна" от негодувание (писали в таблетчетата си).Ами хората ясно гласуваха срещу затриването си като нация. Какво се чудят сега."Глас народен-глас Божи".Явно не се търпи, щом сдържаните англичани са се разгорещили.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото ние сме цъфнали и вързали от толерастия, та сме тръгнали Англия да гледаме. Га вземат БГ мангурите да си плащат жилищата (а не да си струпват колиби където им кефне), да си плащат данъците, осигуровките, тока, водата и т.н. тогава може да се сравняваме с другите държави. В Англия има всякакви, но най-много търтеи на бенефити са именно бозавите англичани, докато при имигрантите повечето работят
6
1
 
13
 
! Отговори
ГРИД преди 7 години
Влезнахме в Евросъюза, направихме от англичаните наше недодялано копие /от гледна точка на омразата/ и ги изгонихме. Е тва е да си свършим работата.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5, напълно сте прав/а!Аз като гледам някакви видеа от Лондон и се шашкам, а се имам за толерантен и отнасящ се с уважение към отделните раси и религии човек. Но виждам примерно тълпи от движещи се жени в хиджаби / бурки и мъже като тези в арабския свят, с белите "чаршафи " и се чудя Omg, това столицата на Великобритания ли е (дето е баш в Европа! )или някоя страна в Близкия Изток - Катар, Сауд. Арабия, Иран и т.н . Отделно колко.индийци, азиатци, ...Не може това да продължава... Задушили са я тази страна и местните сега дават воля на емоциите подтискани дълго време. То бива глобализаци
4
3
 
46
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Малко късно се сетиха,че са се напълнили с тар.амбуки!Като започнат да ги колят по улиците(вече има прецеденти) сигурно източноевропейците ще са им криви.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камеран и той беше за излизането на британия от ЕU, какво се прави на луд!
2
0
 
44
 
! Отговори
истината преди 7 години
кво да очакваме от хора , които не ни броят за нищо
1
11
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да дойдат на слънчака тея смешници, и ние тука ги мразим, ама няма само да им лаем! Як бой ги чака, а след това и обир! Нямайта прошка към тея твари повръщащи, особено към мъжката част... доколкото са мъже.