222 хил. поискали убежище в Германия за 6 месеца

Миналата година страната регистрира близо 1,1 милиона души
8 юли 2016 21:43,
19
222 хил. поискали убежище в Германия за 6 месеца
Снимка: Reuters, архив

Правителството в Берлин заяви днес, че около 222 хиляди кандидати за убежище са пристигнали в Германия за първото полугодие на 2016 г., предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Германското министерство на вътрешните работи посочи, че между януари и юни са регистрирани 222 264 души. След като през януари са пристигнали 91 671 души, по-нататък броят на новодошлите рязко е намалял. През юни са регистрирани 16 335 души, което е сходно с показателите за предходните два месеца.

Данните отразяват рязко понижение на притока на хора, след като сухоземният маршрут през Балканите беше блокиран и ЕС сключи споразумение с Турция за ограничаване броя на пристигащите по море, отбелязва Асошиейтед прес.

Миналата година в Германия близо 1,1 милиона души бяха регистрирани като кандидати за убежище. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви днес, че няма да прави прогнози колко хора ще дойдат до края на годината, тъй като не се знае как ще се развие ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Кои " немци" ще искат този референдумТо в Германия мнозинството не са коренни жители
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече няма държава Германия.Вече е ислямия.
9
0
 
16
 
! Отговори
Бясна преди 7 години
Незнам за безумната политика на Меркеловата, но оня ден се разхождах и центъра и в района на Лъвов Мост, по Мария Луиза, чак до ислямския молитвен храм - джамията на Централни Хали, ви казвам, човек незнае дали е в София, Дамаск, Багдад или някоя друга ислямска дупка! НАВОДНИХА ни варвари, позиращи за бежанци, които посягат на дъщерите ни и точат парите от и без това колабиралата ни социална система! Не 222 хиляди, а 222 милиона да си вземат германците, но тази гaд да се маха от Отечеството ни!
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Главан (8):И после се събуди в леглото си, забравил два от трите езика и двете образования?
7
1
 
17
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Ех,Германистан,Германистан........
6
0
 
34
 
! Отговори
Главан преди 7 години
преди години не ми позволиха да остана ЛЕГАЛНО там, защото исках да предплатя наем на жилище за цяла година и да започна малък бизнес.Имах средства, който половината немци не можеха да сънуват да видят на куп, знаех три езика и бях с две образования - магистратури, но бях Българин...Е, майната им - да си дундуркат тези прости, злобни и мръсни бедняци..хаир ще видят.Е, наистина толкова глупост на куп е разрушителна...Бог да им е на помощ..Ще се обърне онзи с мустачките в гроба..
5
0
 
34
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 7 години
Изводът: Нужни са повече Динковци!
4
0
 
21
 
! Отговори
Още не еФаталноКъсно преди 7 години
До ЕдинЕкспериментът е направен най-напред у нас - знаеш какви индивиди са внесени тук през 60-те години на 20-и век - чак до 1973 г. Резултатите са налице. Сега се опитват да направят същото със Западна Европа, на първо място с Германия и Скандинавия. Сам можеш да си отговориш защо.Просто не бива да се допуска да постигнат целта си онези, които са съчинили пъкления план.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе внасят си манггали?нали е пазарна икономикане може ли?англичаните как са отишли в Индияпиели са чай, а индийците са им работели
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямска държава дава 50 хиляди долара или евро, не помня точно, за главата на Динко от Ямбол. Защо ли?ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ БЕЖАНЦИ СА БОЙЦИ НА ИД!!!Всичките немци да станат войници, пак няма да могат да ги следят тези престъпници, дошли да опрашват и избиват.
1
0
 
45
 
! Отговори
Горките те преди 7 години
Ако на германците им е останал акъл, ще настояват за референдум - по този начин да решат ще се дава ли убежище на бежанци, на кои точно бежанци, ще има ли годишен лимит и какъв ще е той и за колко време ще се приемат пришълците.Не решат ли разумно тези проблеми, свършени са! Очаквайте след 10-15-20 години германците да се юрнат да търсят убежище в Източна Европа.