Той не бута германката в метрото. Той е българин и гледа безучастно

На видеото негов авер я рита по стълбите на спирка "Херманщрасе"
351
Той не бута германката в метрото. Той е българин и гледа безучастно
Кадър: YouTube

Арестуваният във връзка с блъснатото момиче по стълбите на берлинското метро е българин. Става дума за мъжа, който на видеото, заснело нападението, безучастно наблюдава как приятелят му рита в гръб 26-годишна жена, тя пада по лице през осем стълби и чупи ръка.

Българинът повдига бутилка бира от стъпалата и отминава нататък, без да помогне. Той е бил идентифициран и задържан след оказания на граждани, съобщиха от германската полиция, цитирана от "24 часа".

Мъжът не живее в Берлин, не е ясно къде е адресната му регистрация. Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи.

Още по темата

Записът, който показва как млад брадат мъж с бутилка бира в ръка абсолютно безпричинно нанася шут в гърба на момиче, слизащо по стъпалата на метростанция в Берлин, предизвика вълна на възмущение в Германия, а и по цял свят.

Първоначално в Германия имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Момичето е германка. Руски медии съобщиха за случая пък, наричайки нападателите бежанци, но и това се оказа невярно.

Случаят е от 27 октомври и е бил записан от охранителна камера. Момичето е получило помощ в болницата и след това е сигнализирала полицията. Гласност атаката получи, едва след като вестник "Билд" публикува на своята страница видеозаписа.

Полицията помоли свидетели на престъплението да дадат показания и публикува снимките и на четиримата мъже, участвали в него. Българинът е първият задържан. Срещу него засега не може да се повдигне обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал пряко в нападението, заяви говоителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер.

"Липса доказуемо намерение за извършване на престъпление", обясни той. Според Щелтнер обаче и извършителят на нападението ще бъде заловен съвсем скоро.

Частни лица са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
13
 
! Отговори
UK имигрант преди 7 години
Какъв срам за България! Отдавна се чудя, защо западните държави не въведат тестове за интелигентност за имигрантите. Ето например, не разбирам, защо са допуснали този гнусен български *** в Германия? Честно казано и в Англия голяма част от българските имигранти принадлежат към простолюдието. Затова си остават миячи на коли или работници по фермите, в строителството. Идват за да правят оборот на хазартните заведения и турските магазини. Дори нямат интерес към езика и културата на UK.
108
7
 
17
 
! Отговори
PD преди 7 години
Любопитен е корена на удоволствието с което медиите разпространяват негативни новини свързани с името Българин. Защо им е нужно това ? Малки сме по население, разединени, не сме фактор нито икономически, нито политически. И все пак явно има нещо, от което се страхуват, и то е скрито в самото име и носителите на ДУХЪ му. Споко ХОРА, когато затръбят тръбите, ще разберете кои сте Бълг-ари, и кои исзметкяри. А дотогава нека пишат, нека се страхуват.
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DANO TRAMP KATO DOIDE DA IZRITA TARTIETE OT ZAPADAN EVROPA KATO ISKASH RABOTA BACHKAI PLASHAI SI JILISHETO VSICHKO NE MAZNITE ZIG SHE IM DAVAT AWOTA I SAMO DEZA MAKNAT PO EDNA DETSKA GRADINA SOZIALI BATI FASHIZAMA TO I PREZ XITL: NE E IMALO TAKAV FASHIZAM KATO SEGASHNIAT
106
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 7 години
да му разбиеш грозната тиква с тая бутилка дет държи
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DOKOLKOTO ZNAM V BERLIN JIVEAT 2000000 imigranti NA 4600000 gradOT ZIAL SVIAT A V GERMANIA SA 30000000IMIGRANTITE jujna iztocna evropa RUSNAZI UKRI POLIAZI ITALIANZI ESPANZI PORTUGALZI ZARINATO E S CHERNI OT AFRIKA AZIA LATINSKA AMERIKA NALI TOVA BESHE ZELTA NA KHAZITATA OCHERNIANE NA EVROPA
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да няма доказателства че участва? Взе бутилката за да не остават улуки. Значи е съучастник. И вие драги днес.бг бяхте писали че са мигранти. А както знаем те нямаше да е бият, а съвсем умерено да я изнасилят.
103
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно като бял ден. Само българин напада в гръб и то жени.
102
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се разпасаха немците в последните години явно трябва да свикват с новите правила в Ислямска Република Германия.....Ако беше наистина ислямска република Германия отдавна ритащият българин да е останал без крак.
101
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега пак номера. Като стана ясно, че нападателят е от варварите можело жертвата да си го е заслужила. Колко трябва да си ***, че да си мислиш така
100
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А от каква националност е така нареченият българин? Писна ми всякакви да ходят напред-назад, да правят мизерии и после българи били?! Кой им дава гражданство на тия?
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOI KAZVA CHE E TURCHIN SAMO KAZVAME OT KAKVA NAZIONALST SA TAKA NARECHENITE BALGARI V GERMANIA
98
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че е българин атакист. Германката не прилича на типична германка и пррросстия атакист я е помислил за бежанка и я е атакувал. Ако беше от другите българи най-много да и отправи неприлично предложение или да я ощипе знаете къде.
97
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ей *** народ туй българите.Като кажем Турците в България,видители в бг турци нямало,това били българи мохамедни.Като стане някой сакатлък то българите божикравички,а лошите все тия които ги няма в българия"Ей, *** народ сме туй турците. Като кажем турците в България, видите ли там където живеят е турска територия и са баш турци, когато стане някой сакатлък, от турчин го правим на българин.
96
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бързайте с оценките, не е ясен случая, може германката да е заслужила да я ритнат. Много се разпасаха немците в последните години явно трябва да свикват с новите правила в Ислямска Република Германия.
95
7
 
13
 
! Отговори
PD преди 7 години
НЕ !Не е Българин, и е без значение как се казва.По интересното е защо, с такова удоволствие се хиперболизират новини, в които се замесва името Българин, задължително в негативна светлина. Преди повече от хиляда години (вероятно периодично преди и след този времеви период също), свободолюбивите нарекли се Българи, са разбили плановете на определена имперска каста, в завладяването на много племена от хора.Тази каста го помни и до днес, и не пропуска, да плюе името Българин където и както и падне
94
3
 
1
 
! Отговори
до 113 преди 7 години
Защо пък от Североизточна България, би ли обяснил ?
93
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още като излезе видеото казах, че това са или руснаци или българи.
92
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом не са му написали трите имена и няма голяма негова снимка в анфас начело на статията, значи е ромо-тюрк.
91
1
 
14
 
! Отговори
hm преди 7 години
Частни лица са предложили награда за този който каже името и даде адреса на нападателя...май на арийците вече им писва и ще почват да действат :)
90
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината накрая излиза наяве. Затова в бяла Европа не обичат българи.