Марин льо Пен без евроимунитет заради снимки с насилие

Възможната присъда е до 3 г. затвор и глоба от 75 000 евро
2 мар 2017 16:52, Елка Василева
40
Марин льо Пен без евроимунитет заради снимки с насилие
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент одобри решение за отнемане на имунитета на евродепутатката Марин льо Пен заради публикувани от нея в социална мрежа снимки със жестоко насилие от страна на групировката "Ислямска държава".

Водачката на френския Национален фронт, която е кандидат за президент, е подследствена във Франция за постването през декември 2015 г. в Twitter на три снимки с екзекуции на ИД. Сред тях бе и обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоли.

Вотът в пленарната зала на Европейския парламент бе потвърждение на решение на правната комисия към законодателния орган на ЕС.

Още по темата

Отнемането на имунитета на французойката означава, че срещу нея може да бъде започнато наказателно производство.

За провинението "публикуване на изображения с насилие" е възможно, при определени обстоятелства, да бъде произнесена присъда до три години затвор и глоба от 75 хиляди евро, посочва Ройтерс.

Агенцията цитира огласените днес резултати от проучване на френския институт за маркетингови проучвания "Ъпиниънуей". Според тях на първия тур на президентските избори ще победи крайнодясната Марин льо Пен с 25 на сто, следвана от центриста Еманюел Макрон с 23 процента и консерватора Франсоа Фийон с 21 пункта. Показателите на Льо Пен и Фийон спрямо предишно проучване са без промяна, а при Макрон има спад с един процент.

"Ъпиниънуей" дава прогноза и за изхода от втория тур в двете очаквани комбинации за балотажа. Макрон би победил Льо Пен с 63 срещу 37 на сто, а Фийон би спечелил срещу нея с 60 срещу 40 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
9
 
! Отговори
стига! преди 7 години
Меркел е враг номер 1 на Европа, а не Льо Пен! Ще и изпишете вежди!
33
2
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
А що ривахте толкова когато турския съд свали имунитета на депутатите които подкрепяха терористите, ааааа ?? товз ли ви е демокрацията?
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук се изтриха поне 10 коментара против популистката Френска. Продължавайате да наливате масло. Накрая всички ще маршируваме.
31
3
 
23
 
! Отговори
йенс преди 7 години
леле тези евро бюрократи стават смещни. това ли им е демократурата? тва *** сборище на *** е към своя край:) европейскиот член може да ме хване за члена
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно!Едва ли можехте да и направите по-добра реклама. А и ако я репресирате, още по-хубаво. Гарантирано печели на изборите, за ужас на дьордовчетата.
29
5
 
39
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Льо Пен е политически опонент затова и свалиха имунитета! ЕС се превръща в диктатура
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Властите в Германия забраняват мероприятия в подкрепа на Ердоган, ко стана с евробезценностите? Усетиха *** май до кога ще има двойни стандарти! Затваряне границата с турция в деня на изборите, имунитета на меркел и юнкер на тезгяха тяхната....
27
16
 
2
 
! Отговори
и унас е така преди 7 години
"..Марин льо Пен заради публикувани от нея в социална мрежа снимки със жестоко насилие от страна на групировката "Ислямска държава"."А нашия психопат педя човек лакът комплекс вилня къде ли не, шамари раздава на полицаи и какво ли ояе не докато накрая остана без имунитет.Ама на такъв *** народ ....
26
2
 
33
 
! Отговори
Българина преди 7 години
На меркел и юнкер имунитета кога? Що си мисля че не са имунизирани срещу бесилката
25
7
 
33
 
! Отговори
Истина преди 7 години
ЕК е като "Гузен ,негонен бяга"...По тяхната логика трябва да осъдят Холивуд за 90% от продукцията им,бълваща насилие....
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppБрато, кажи от къде купуваш бе ***. И аз искам от това силното дето го взимаш ти.
23
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юнкер и свитата му се оказаха защитници на ислямистката кауза. ЕС обича ИДИЛ. Вчера Льо Пен унищожи Меркел и Оланд в речта си в европарламента - двамата гледаха като бай тошо на пленума. Нормално е да впрегнат целия си арсенал и да се опитат да заглушат Льо Пен - по всички възможни начини, със всички възможни средства.
22
6
 
30
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Снимки с насилие ли ? Причинено от кого ? Да не би да е споделяла снимки на които тя убива ,взривява или стреля по някой .Милиони хора споделят снимки с подобно съдържание ,а и това е личният и профил в социалната мрежа създадена за споделяне на мнения и впечтления Оставете жената на мира бе либерали . Но така само и правите пиар и затвърждавате позициите ѝ . Както е тръгнало вместо да и извадите очи ,ще и изпишете вежди
21
1
 
25
 
! Отговори
Циник до смЕх преди 7 години
И пак си прав....как пък не се намери НИТО ЕДИН РОДОЛЮБЕЦ, И ПАТРИОТ , който наистина да милува за България, и Българите!Знам, че звучи , като ужасно изтъркано клише - ама наистина го мисля! Как Конрад Аденауер не е (искал да) станал милионер....и вероятно всеки божи ден се е гордеел , като е гледал как Германия възкръства като Феникс от пепелта! В музея му ще видиш очила , лула, и работно бюро...а след нашите политици - Содом & Гомора!Не се намери НИТО ЕДИН! Вече повече от четвърт век!
20
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая ще я пратят в затвора, за да и попречат да участва в изборите. Но краят на ЕС е близо! Не е това начина за разправа с инакомислещите.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички крайно леви и десни в затвора. Преди да сме съборили цяла европа пак...Такива ги видяхме нито изчистиха държавоте нито завзеха половин европа..
18
5
 
40
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Тотално падение на евро-ге***вете!Значи е престъпление да покажеш престъпленията на ИД?По тая логика и снимките от нацистките зверства трябва да бъдат скрити,а не показвани!На тия избори М.Льо Пен може и да не спечели,но в близко бъдеще големи сътресения очакват Франция(и ЕС).Щом предпочитат да си държат главите заровени пред лицето на опасността....
17
3
 
20
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
До 14 ЦиникПроблема ни е ,че нямаме такъв като Орбан и да ги отсвири нашите са все в стойка партер или на изток ,или на запад един нЕма да на коляно пред народа си.
16
1
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
за коя държава казваш?
15
28
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
На тая Льо Пен явно и е изпята песента. Болшевиките да вадят следващия троянски кон, туко виж се получило със следващия бушон да превземат ЕС отвътре