Стотици арести в Париж, "жълтите жилетки" се събират

89 000 служители на реда разположени в цялата страна
8 дек 2018 11:28, Елка Василева
45
Стотици арести в Париж, "жълтите жилетки" се събират
Снимка: Reuters

Двеста седемдесет и осем души са арестувани от сутринта в Париж, където се събират "жълти жилетки" за трета последователна събота на протест срещу данъците над горивата, предаде ДПА.

Още по темата

Телевизиите показаха стотина "жълти жилетки" на булевард Шанз-Елизе и в района на Триумфалната арка, където през седмицата имаше тежки сблъсъци с полицията.

Около 89 000 служители на силите за сигурност, подкрепяни от жандармерия и бронирани коли, са разположени в градове из цяла Франция, в Париж те са 8000, пише БТА.

Радио Франс Енфо съобщи, че от арестуваните 278 души 32-ма са задържани за разпит. Полицията не потвърди информацията, но заяви, че мнозина от арестуваните са заподозрени, че са се включили в протеста, за да предизвикат насилие, разрушения и вандализъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
...MACARONA E BIV6 BANKER/BANQUE ROT6ILD....TOY KAZA ,CHE SE VSLU6VA ..NO DAYSTVA EDNOSTRANNO! ...FRANCETATA ISKAT...MINIMALNA 1500?/NET...I TAVAN NA MAXIMALNATA ZAPLATA V PUBLICHNIYA SECTOR...10X MINIMALNATA ZAPLATA! BONNE CHANCE ....PARIIIII PREZRENI..
14
1
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
жълти жилетки срещи черни каски
13
0
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Нова френска революция!
12
0
 
17
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Similarly, fascism as an ideology is also hard to define. Originally, it referred to a totalitarian political movement linked with corporatism which existed in Italy from 1922 to 1943 under the leadership of Benito Mussolini."Когато свръх богатите не плащат данъци, всичко се поема от малкия човек, когато медиите са собственост на капиталистите, които лобират за законите и всячески лъжат и манипулират масите, значи живеем не в демокрация, не в социализъм а в чист корпоративен фашизъм.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започва диктатурата на Макарона и банкерския клан Ротшилд!!!Докога ще ги търпят французите?Това се пита в задачата!!!
10
1
 
15
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бастилията пада селяни прости!!!Бастилията е Офшорната Банкова Демокрация, която засмуква всички ресурси и изсмуква жизнените сили на едно общество!!!Не може по-малко от един процент да притежават богатствата и финансите в развитите цивилизовани страни, такава за каквато се има Франция!Същото е положението и САЩ, Англия,Русия, и Бтлгария!Скандинавските страни, Германия и Австрия имат по-справедливо разпределение на доходите и по-голяма социална защита!Агент Фил Менсън!ЦРУ!!!
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френският народ винаги е бил двигател на новото, демокрацията и прогреса в защита на човешките права и свободи.Свободата, която води народа!
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8000 полицая 100 протестиращи o0 уот а фак ?280 ареста ;)Защо използват газ, гумени патрони и вода ??Нещо пак журналята са недоскиф !!!!
7
5
 
26
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Радвам се, че егото на глобалиста Макрон е смачкато и престижа му е под нулата! Този надут пyяк и самозванец, извратеняк, скрит под полата на баба си, си позволяваше да плюе по управляващите в Полша, по Орбан и по Тръмп без да му пука, че те са избрани от хората и така атакува народите им. В същото време самите французи го мразят и 80% подкрепят протестите! Франция е марксистка държава. Такива държави нямат бъдеще - ако свалят данъците ще фалират, ако орежат социалите мaмуните ще ги изкoлят.
6
2
 
26
 
! Отговори
Хммм преди 5 години
Франсетата има опит във протестите и революциите. Не са заспали като българите които докато не им опре ножа до кокала не се вдигат на протест.Франсетата в миналото са избили всичките си царе и крале които са тормозили народа със несправедливи закони и високи данъци.В един сайт видяг снимки на една оригинална гилотина от революцията която сега са я изкарали на един прощад да служи като знак и предупреждение за самозабравилата се политическа класа. В България явно трябва същото.
5
1
 
37
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Е хайде де! Пишете статии тип УаУ за Париж! Що не пишете?!А, забравих там е демокрация. *** народа на франция нещо не я разбира вашата демокрация с глад и безпаричие демокрация не се гради, на чужд гръб нищо не става. Марионетката Макрон се провали!
4
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон се опъна на Тръмп и получи стачка !Франция винаги е била дружелюбна към Русия !!!!Така ще бъде смачкана всяка европейска държава от америка !америка я пиша с малка буква, защото не я уважавам!
3
1
 
19
 
! Отговори
Доктор Гийотен преди 5 години
Бонжур,да идвам ли пак? С големият Скалпел,нали?
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на французите! Заслужават уважение като нация!Представяте ли си, какво щеше да се пише по българските и европейски медии обаче, ако тези протести бяха например в Русия и властите реагираха по този репресивен начин?
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с прословутата демокрация, президента вика че в България няма демокрация, в Париж така ? Като протестираха в Истанбул всички скачаха че има диктатура, а каво се оказа ?