EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела

Могерини с декларация, зове за прозрачен вот
26 яну 2019 19:40, Красимир Ангелов
168
EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела
Снимка: Reuters

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини прикани Венецуела да организира нови, свободни и прозрачни президентски избори, за да изберат ръководство, което действително да представлява волята на нейните граждани, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ако няма съобщение за организирането на нови избори с необходимите гаранции през следващите дни, ЕС ще предприеме по-нататъшни действия, включително по въпроса за признаването на ръководството на страната в съответствие с член 233 от венецуелската конституция", заяви в декларация Могерини.

По-рано през деня Испания, Франция, Германия и Великобритания обявиха, че ще признаят опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори. Малко по-късно към ултиматума им се присъединиха още Холандия и Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
ЕС са откачили!Може ли да признаваш за президент лице което без избори се самообевява???Наше куче, а?*** сте там в ЕС!
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС-е есо=ес,прокобата на планетата.Има ЕС-има проблем,няма ЕС,нема....
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обикновен преврат.......
102
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 105. ЕС трябва или да се разпадне, или да се промени коренно, защото това, което е в момента не е това, което е заложено като идея за ЕС. Второ ЕС има двойни стандарти, Франция се тресе от протести, но не се реагира, а за Венесуела? Освен това Венесуела няма нищичко общо с ЕС. И не защитавам конкретно Мадуро, а принципно правото на всяка държава да решава своите си проблеми. Мисля че ЕС има достатъчно свои проблеми, че да се меси на страни които дори не са в Европа. ЕС в този си вид е вреден!
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерките включват шуробаджанаците, наречени служители на ЕК, да ядат повече боб, за да npъgнaт на Мадуро на мАgypa ли???
100
0
 
11
 
! Отговори
пляс по челото! преди 5 години
"EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела"Toзи номер не мина с Асад, защо си въобразяват, че с Мадуро ще мине?!
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой френски народ е на улицата, ти нещо си се объркал. А френските избори са контролирани от всички и нарушения няма.
98
1
 
13
 
! Отговори
Ъуиот преди 5 години
Нещо гнило има в... ЕС. Подкрепя преврати в Украйна, Грузия, Армения, Либия, Египет, Тунис ,Венецуела, организирани от ЦРУ . Къде отива демокрацията проповядвана от Европа.?ЕВРОПА е превърната в слуга на САЩ.
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тая овца Маргарини защо не поиска свикване на свободни и честни избори във Франция след като вече 2 месеца френския народ е на улицата протестирайки срещу хомосексуалното нищожество Макарончо. защо брюкселските *** дума не обелват за бруталните силови действия на органите на реда във Франция които по заповед на същия този п**рас Макрон досега убиха над 80 невинни и невъоръжени демонстранти
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС не е създаден да е фактор на световната сцена и да има собствена външна политика .ЕС е създадено да е патерица на ционистите от Израел и новата юдея-сащ
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС НЕ Е НИКАКЪВ ФАКТОР В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА.ГЛОБАЛИСТКОТО НЕО-ЛИБЕРАСКО ДЖЕНДЪРСКО ЕС Е ЕДНО УРОДЛИВО ОБРАЗУВАНИЕ КОЕТО Е СЪЗДАДЕНО ОТ ЖИДО-МАСОНИТЕ САМО ЗА ЕДНО А СЛУЖИ НА ПЪКЛЕНИТЕ ЦЕЛИ НА ЦИОНИСТКИТЕ КУКЛОВОДИ НА ЕС ЧИИТО ЦЕЛ Е САМО ЕДНА ЗАТРИВАНЕ НА БЯЛАТА ХРИСТИЯНСКА СЪЩНОСТ НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ.
94
0
 
13
 
! Отговори
До 105 преди 5 години
Някой не иска ЕС да бъде разрушен, а всеки иска да бъдат защитени първо гражданите на ЕС. Този състав на ЕС се състои от корумпирани чиновници, зависими от паричките на САЩ и НПО-та свързани отново със САЩ.Няма нищо лошо в това да сме съюзници и да правим бизнес със САЩ, но не и да бъдем придатък на САЩ, нещо като колонии без собствено мнение!!!Нима не виждаш двойните стандарти? Време е за промяна, промяна, която да даде бъдеще на нашите деца и бъдеще на всички страни в ЕС.
93
0
 
1
 
! Отговори
Смотан преди 5 години
a ?
92
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато от този ЕС с такова ухпавление не се разпадне и да стане Ес на свободни нации такива джофри ще се имат за нещо. Ясно е , че Сорос налива милиони за бунтове във Венецуела. Защо при Чавес не се бунтуваха?Пълна национализация и високи заплати и работници от други страни се трудеха във Венецуела една изключително богата на суровини държава и за това Запада души около нея. Мазуро е избран законно от народа си.Само победа на консерваторите на Евровота и глобалистите да го духат.
91
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkА можеш ли да обясниш защо искаш ЕС да се разпадне и защо защитаваш Мадуро?
90
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо не видяхме същите действия от ЕС спрямо Турция, Франция и Саудитска Арабия? Ей така- да признаят някого там за временен президент, след като и тримата лидери тероризираха сънародниците си? Жалка карикатура е това съюзче.
89
3
 
26
 
! Отговори
Каталунец преди 5 години
Да се даде срок от 8 дни на испанското правителство да проведе честни избори в Каталуния, иначе ще признаем независимостта и!
88
5
 
20
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 99. А не не, няма тая да стане. Значи ще престанете с тези тролски приказки "като не ти харесва отивай другаде". Роден съм тук и тук ще стоя, и ще искам тук и сега са има промяна. И няма разни нехранимайковци да ми казвате да си хвърля паспорта и да отивам някъде, отивай ти някъде щом такива като мен не ти допадат. Аз ще стоя тук, ще гласувам, напук на такива като вас, за партии, различни от комунистическите ГЕРБ+БСП!
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Могерини най-добре знае къде и за какво плаща Сорос! Будно е момичето!
86
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С този начин на мислене, защо не искате свикване на избори във Франция? От месеци хората протестират, има арести, сълзотворен газ? Или Франция е друга пица?